Strony: [1]   Bottom Do dołu
   Drukuj   
ico Autor    
[EN] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [RU]
     Topic: SMFblog - problem z SSI  [Przeczytany 16186 razy]
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Global Moder
La Toma Magic
03.02.2017 22:19:11
Topic Starter
 Poland Kobieta
Poland
DATA: [12.02.2010 20:35:11] SMFblog - problem z SSI
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=711.msg1805#msg1805  
Witam!

Doinstalowa?am sobie do SMF 1.1.11+TP 0.9.8 SMFblog.

Niestety, nie chcia? dzia?a? jak nale?y  Smutny pojawia? si? b??d:

Quote: [select]
Fatal error: Cannot redeclare ssi_shutdown() (previously declared in /home/latoma/domains/latoma.net/public_html/album/SSI.php:193) in /home/latoma/domains/latoma.net/public_html/album/SSI.php on line 195

Zainstalowa?am od nowa wszystko po kolei: SMF 1.1.11, Aeva Media 1.0 SMFblog i wszystko by?o ok. do czasu gdy zainstalowa?am TP (tym razem wersj? 1.beta4) i znów pojawi? si? ten sam b??d:

Fatal error: Cannot redeclare ssi_shutdown() (previously declared in /home/latoma/domains/latoma.net/public_html/album/SSI.php:193) in /home/latoma/domains/latoma.net/public_html/album/SSI.php on line 195

Co mo?na z tym zrobi???

Pozdrawiam - Sandra

IP IP Zapisane

Pozdrawiam - Sandra
www.drlucy.pl
www.latoma.net
Administrator
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [18.02.2010 03:10:47] Odp: SMFblog - problem z SSI
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=711.msg1859#msg1859 Post #1 
Sandro U?miech

Powiedz, czy jak Ci si? podoba jaki? mod, to to go ?ci?gasz i instalujesz ?, a czy czasem czytasz opisy modyfikacji?

Bawi?em si? kiedy? tym modem, nawet mia?em wcze?niejsze wersje, gdzie by?o sporo b??dów.. Ta modyfikacja wymaga zainstalowania wcze?niej innej modyfikacji inaczej nie zadzia?a!

To cytat ze strony moda:

Introduction
SMFBlog is an extremely simple blogging system for SMF. Certain boards can be marked as "blog boards", and these boards will all be listed on the main blog page. Blog posts are topics in these boards, and comments are replies to these topics.

In order to use this mod, you must first install the SSI Topic and Replies mod, otherwise it won't work properly. Also, if upgrading from SMFBlog 0.1 Beta, you'll need to uninstall it before installing 1.0.

Nast?puje odwo?anie do wpisów w SSI.php, ale przecie? ich tam nie ma, poniewa? nie zosta?a wcze?niej zainstalowana wymagana modyfikacja. SSI Topic and Replies mod

Co mo?na zrobi??

Odinstalowa? bloga, zainstalowa? te wymagan? modyfikacj? i dopiro zainstalowa? bloga. Je?li, to testowa instalka lub ?wie?a to najlepiej by by?o to zrobi? ponownie uwzgl?dniaj?c tego moda i w?a?ciw? kolejno??. Avea Media zainstaluj ju? na samym ko?cu.

.. i jak co to pisz. Mrugni?cie

Pozdrawiam U?miech
roco

Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Global Moder
La Toma Magic
Topic Starter
 Poland Kobieta
Poland
DATA: [22.02.2010 15:50:56] Odp: SMFblog - problem z SSI
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=711.msg1891#msg1891 Post #2 
Hmmm no to piszę Mrugni?cie

Przeinstalowałam całość od zerai jako pierwszą modyfikację wgrałam ten SSI Topic and Replies mod, potem SMFblog i sprawdziłam - było ok. ale po wgraniu TP znów pojawił się ten sam błąd Z?y

Ostatecznie mogłabym się obejść bez tego bloga, albo go jakoś zastąpić, ale nutruje mnie ta sprawa... nie lubię zostawiać czegoś niewyjaśnionego (może innym razem się przyda?)

IP IP Zapisane

Pozdrawiam - Sandra
www.drlucy.pl
www.latoma.net
Administrator
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [23.02.2010 07:19:41] Odp: SMFblog - problem z SSI
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=711.msg1896#msg1896 Post #3 
Sandro U?miech

Tam co? nie rychsztosuje, nie powinno by? b??du, jednak ja bym wrzuci? najpierw TP, bo to najwa?niejsze i mo?e mie? wp?yw, zobacz ile plików jest modyfikowanych ??cznie z SSI.. Dopiero pó?niej wrzuci?bym tego moda z SSI i na ko?cu bloga.
Tak w ogóle to tam gdzie mod, jest link do suportu i trzeba przejrze? topik, bo podobne wpisy mieli tam ludzie. A ja dok?d nie mam swojego mocno prze zemnie zmodyfikowanego serverka + plików i ca?ej reszty, to wiesz - nie mam jak tego samemu sprawdzi?.. Po za tym chcia?bym zobaczy? co dopisuje do SSI ten mod, i przejrze? inne pliki, mo?e jest kaszana, wiesz ci co pisz? mody czasem nie uwa?aj?.. Sam poprawi?em ze setk? modów i 2x wi?cej styli, ju? nie mówi? ile poprawi?em w oryginalnych plikach, tylko kolejne patche to naprawia?y i musia?em sobie popsu? znowu ?eby je zainstalowa?..

Warto poczyta? przy modyfikacjach, co pisz? inni, na jakie trafiaj? "koleiny" i problemy..

Pozdrawiam U?miech
roco

Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Global Moder
La Toma Magic
Topic Starter
 Poland Kobieta
Poland
DATA: [23.02.2010 10:34:25] Odp: SMFblog - problem z SSI
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=711.msg1903#msg1903 Post #4 
Roco U?miech

Pisa?am do supportu (do Australii i wy??cznie mailowo), ale odpowiedzi ?adnej... wi?c zdana jestem wy??cznie na rodzim? pomoc.

W zasadzie mog? spróbowa? instalacji jeszcze raz w tej kolejno?ci, ale jako? bez wiary w powodzenie....
Przejrza?am plik SSI.php i modyfikacja SSI Topic and Replies wykona?a si? poprawnie, wpisy s? na pocz?tku pliku...

Przejrz? modyfikowane pliki jeszcze raz....

Pozdrawiam - Sandra

IP IP Zapisane

Pozdrawiam - Sandra
www.drlucy.pl
www.latoma.net
Strony: [1]   TOP^Do góry
   Drukuj   
On-Line: 1 Robot, 11 Gości, 0 Użytkowników

Google

Skocz do: