hmm nie potrzebnie ją odinstalowałaś.. ale ok. Ja mam różne wersje silników, i można np. podmienic tylko 2, 3 pliki, ale zrób cos innego
Jeśli masz coś ważnego w profilu, to:
- Wyłącz Operę, wcześniej wyczyść jej cache coocis i historię.
- Sprawdź czy nie ma jej w procesach.
- Skopiuj cały swój profil Opery w bezpieczne miejsce.
- Następnie usuń cały profil i uruchom Operę ponownie.
Opera utworzy nowy profil, skopiujesz tam później hasła, zakładki itp
To po to, żeby wykluczyć różne rzeczy.. Testujesz po tej akcji ponownie.
Jeśli dalej źle, a masz na stewkę włączony JavaScript i ustawione style, to pisz, wrzucę do paczki silnik od jakiejś innej Opery i znowu przetestujesz, ale kiedy Opera utworzy nowy profil, a JS, będzie włączony i style ustawione, i dalej kaszana, co coś z systemem..
Jeszcze zanim cokolwiek, to w opcjach zaawansowanych...
Gorne menu >> Narzędzia >> Preferencje (lub Ctrl + F12) >> zakładka Zaawansowane i menu po lewej "Zawartość" --> tu wszystko zafajkowane, w opcjach javy --> wszystko oprócz ostatniego okiena, w opcjach styli, tak jak podałem wyżej w tym topie.
Następnie --> Historia i tu na dole 2 rozwijane menu. Ustaw:
- Sprawdzaj Dokumenty: --> co 10 godzin
- Sprawdzaj Obrazki --> co 5 godzin
Oczywiście podczas odwiedzenia strony ma być --> pokazuj obrazki.
I te ustawienia w każdym wypadku powinny byc m/w takie, jak napisałem. Chodzi mi o to, że najpierw to sobie poustawiaj, a potem po skopiowaniu profilu, usuwasz stary i włączasz Operę, żeby utworzyła nowy.
Nie wiem Sandra jak instalowałas system, czy przypadkiem podczas instalki nie miałaś włączonego neta?, bo jeśli tak, to obowiązkowo przeskanuj się czymś..
Virtualna maszyna Javy, (ostatniej) powinna zdecydowanie być w systemie..
Ponadto wrzuć to plik TPbloks, bo ustawiłem overflow:hidden; żeby nie było suwaków, a one są tam dalej.. (po Twojej ingerencji..), chyba, że wkleiłaś gdzieś dalej..
Zaskakuje mnie ten problem, widac że coś nie trybi.. Może miałaś stary profil i coś się gryzie? Może virki na kompie, a może coś zwyczajnie nie zartybiło.. Trudno mi to ustalić, ponieważ bazuję tylko na zgadywankach.. Nie wiem co jest grane z twoim systemem i z Twoją Operą.. Ale mimo to zastosuj moje tipsy.
Tym czasem

roco