Wydaje mi się Tomeh, że niepotrzebnie doszukujesz się jakiś zdziwień w działamiu forum.
Moze się tak dziać, są różne logi, logi błedów, trafień IP itp.. sporo tego, dlatego ja, po przejrzeniu błędów w PA usuwam wszystkie błędy, a przy obsłudze forum dodatkowo, czyszczę "wszystkie nieważne ..logi/wpisy.." i baza jest znacznie lżejsza..
Piszesz w różnych miejscach, o bezpieczeństwie itp.. Zrozum, jesteś jakiś przewrażliwiony.. taki skrypt, (płatny i uważany za jeden z lepszych i rzekomo nie do zdobycia..!) - IPB jest bardziej dziurawy niż skrypt SMF. naprawdę przesadzasz.. coś Ci się wydarzyło np. z innym skryptem i powiedzmy teraz "dmuchasz na zimne"?
Wystarczy, że będziesz z aktualizacjami na bierząco.. Jak jest jakaś dziurka, że powidzmy można wykoać jakiś złośliwy kod, np. jak było przy starej wersji sboxa... to ekipa SMF w ciągu 24-72 godzin najdalej! wytwarza łatkę, tak jak to było z ostatnią v1.1.8 - ktoś zakwestionował bezpieczeństwo, tj. można było podrzucić lipny załącznik.. To w ciągu 36 godzin powstała łata!, ale czy ktoś ucierpiał? Otóż nie! Nic takiego nie było.. jedyne co można by zrobić, żeby było zdrowiej, to zabronić pisania i dodawania załączników - gościom i rejestracja nowych userów po akceptacji admina.. Wierz mi! nic więcej nie potrzebujesz po za skierowaniem myślenia na bardziej pozytywne tory.. Wystarczy że masz kopie bezpieczeństwa, że masz kopię wszystkich plików na dysku, najlepiej na domowym serverku, czyli na localhoście. No i co z tego, ze coś tam się stanie.. to nie IPB, żeby można coś było strzyknać do bazy.. No może hasło admina powinno być trudne, to wszystko i o nic nie potrzeba się martwić tylko spraweić, żeby było dużo topików i userów, okay?
Zainstaluj forum na localhoście i sam spróbuj zrobić coś niezdrowego.. hmm powodzenia.. naprawdę to najbezpieczniejszy skrypt forum jaki istnieje, a ludzie którzy tworzą/piszą ten skrypt po prostu to kochają i widać naprawdę dbałość o takie rzeczy jak bezpieczeństwo! przemyśl to co napisałem i popracuj nad zmianą trybu myślenia, ponieważ aktualny może Cię przyprawić o chorobę..
Zapewniam Cię, że to są normalne objawy i napewno wszystko dobrze chodzi.
Pozdrawiam
roco