Hey!

Połącz się ze swoją bazą na hostingu, musisz się połączyć z PhpMyAdminem, żeby zajrzeć do swojej bazy.
Kiedy ją wybierzesz, to po lewej masz wypisane wszystkie tabele - kliknij: "smf_settings" wtedy z prawej strony otworzy się ta tabela.
Teraz >> klick na górną zakładkę: "Przeglądaj" (to będzie pierwsza)
I sobaczysz zawartość tej tabeli i pierwsza komórka to będzie: "smfVersion | 1.1.8" <-- jeśli zobaczysz coś takiego to klikasz na "ołówek" w celu edycji i kiedy się otworzy, to zmieniasz 1.1.8 na --> 1.1 i na dole masz button: "Wykonaj"
Znowu kliknij na samej górze w linka ...bla bla.. >> Baza danych: nazwa_twojej_bazy
I kiedy zobaczysz wszystkie tabele, to na dole kliknij "Zaznacz wszystkie" a z listy rozwijanej obok wybierz "Optymalizuj zaznaczone"
I sprawdź efekt na forum.
Po za tym nie wiem co masz w pliku Subs.php w linii 2909, więc wrzuć tu ten kawałek powiedzmy od 10 linii powyżej do 10 linii poniżej, do "code".
Może to też być np. efektem zmulania serva.. Wiesz operacja trwała za długo i wyrzuciło errora.., a to też jest zależne od ustawień do których nie masz dostępu czyli php na Twoim hostingu.
Jeśli dokonałeś aktualki i było wsio ok, czyli się wykonała prawidłowo, to spokojnie zmnień tę wersję smf z 1.1.8 na 1.1 lub jak chcesz to na ostatnią, ale 1.1 jest uniwersalne, ja wszedzie tak mam i dobrze chodzi..
I jeszcze jedno.. nie klikałes tam za dużo? wiesz raz za razem.. próbując wysłać fotę ...?
Ponieważ w tym miejscu w pliku Subs.php hmm tak sądzę powinna być kontrola floodowa..
Pozdrawiam

roco