a co, nie działa?
Bartosh, skoro sobie radzisz, to jesteś łebski gość, ale możesz mi powiedzieć czemu stawiasz pytania w sposób tak niezrozumiały?
Zobacz tu to moje hobby, robię to dla przyjemności, ponieważ jestem pasjonatem tego skryptu, ale gł. powód jest taki, że zależy mi, żeby polskie strony nie były obciachem.. Naśmiewają się z nas i to kto.. turcy, hackują nasze strony itd.. pośmiewiska są czymś nagminnym.. Mi natomiast zależy, żeby to zmienić..
Tak się składa, że moje hobby, to tu, bo mam ich sporo.., ro również webmasterka, jak w życiu zawodowym. Tu proszę wszystkich, żeby nie marnowali mojego czasu robiąc bla bla zamiast dawać konkrety.. o de mnie oczekuje się natomiast konkretnego kawałka kodu itd.
Kiedy mam kontrakt, i gościu nie wie.. coś mu się wydaje, nie wie nawet co tak naprawdę chce i każe mi się domyślać, to spoko, tylko kosztuje minimum 100% więcej, czasem 200%. Oczywiście biorę poprawkę, na to, że ktoś nie qmaty i trzeba mu doradzić itp.. to też leży w moim interesie.
Jednak tutaj jasnowidze są w deficycie, a dla mnie direct, to ewidentna strata czasu.., nie chce mi się. Podobnie dzieje się na smf.pl gdzie Ludzie uwazaja, że skoro to suport to cos im się należy, jakby zapłacili za skrypt smf łącznie z suportem.. Tak jednak nie jest.
Zobacz, postaw się na moim miejscu i powiedz co powinienem Ci odpisać? może.. - "o nie działa?"
Prosze zaoszczędź mi domysłów, normalnie to kosztuje, ale nie jestem w pracy, więc proszę uszanuj mój czas. Oczywiście że chcę ci pomóc, nawet jak nie mówisz dzięx czy hack ci w smak czy do widzenia.. wszak nie dla zaszczytów to jestem.
Bartosh, porafisz sobie poradzic z kodem, sam pewnie wiesz co sie dzieje, kiedy zapomnisz np. a'postrofa w kodzie php, widziałeś jak wyglądają pliki php w srodku? na pewno.. dlatego chociaż pozory trzymaj i wyartykułuj choć trochę więcej textu, brakuje Ci słów języka technicznego? don't worry użyj języka opisowego.
Tyle kazania i bez urazy proszę, nikogo nie mam zamiaru urazić czy zranić, po prostu nazywam rzeczy po imieniu, nie uznaje kompromisów, białe jest białe, a czarne jest czarne. Nie wyrabiam czasowo z moimi projektami, a dodatkowo odwiedzam to miejsce i chcę pomóc ludziom, którzy mają problem, to jednak tylko moje hobby i nie lubię, gdy próbuje się mnie do tego zniechęcać..
</eot>
Okay, domyślmy się.. Internet Explorer? ten shrot? hehe oczywiście jakem webmasta musze honorować to, że ludzie są leniwi w myśleniu, i często zacofani dlatego sprawdzam wszystko pod najważniejszymi przeglądarkami, poza tym szpiegiem chrome.
Napisałem powyżej, że nie miałem czasu na testy, nawet pod koniec chodziło tylko o sprawdzenie, czy to w ogóle zadziała, nie miałem też czasu na przyjrzeniu się dokładnemu, skryptowi SteamProfile.
Dziś dopiero, znalazłem ledwie chwile i m/n sprawdziłem to pod innymi przeglądarkami.
To przykłady pod IE8 (niestety pracuje na poprzednim kompie i brak innych możliwości mam tylko IE8!) - są to przykłady w "trybie zgodności" i bez.
ja zobaczycie zadziała ale tylko przy Wyłaczonym "trybie zgodności"
Pierwsza fota z włączonym "trybem zgodności":

Druga fota z wyłączonym "trybem zgodności":

("rączka" na obu fotach wskazuje na button przełącznika trybów)
Po za niewyświetlaniem grafik (w "trybie zgodności"), nie zaobserwowałem innego "niedziałania pod IE
Jednak powtórzę za gościem, bo widzę, że jednak nie przeczytałeś tego co wkleiłem w quote od autora tego skryptu
Browser Compatibility
no problems:
Firefox 3.5
Opera 10.0
Internet Explorer 8
Safari 4.0
Chrome 3.0
minor problems:
Internet Explorer 7 & Internet Explorer 8 in compatibility mode:
"Loading..." is not displayed
icons are not showing up
major problems:
Internet Explorer 6:
unable to display transparent 32-bit PNG images
slider menu unusable
flawed layout
annoys web developer
causes cancer
eats small babies
Problem leży po stronie skryptu i tu nie wiele można poradzić. Ja w tej chwili nie mogę sobie pozwolić na rozkminianie tego skryptu, skoro sam autor sobie z tym nie poradził..
Może napisz info, że satus kontrolki SteamProfile wydac pod IE bez problemów przy wyłączonym "trybie zgodności" ?
Może jednak "nie działa" coś innego pod IE lub może chodzi o coś innego? tego niestety nie wiem, ponieważ nie napisałeś.
Bartosh, wszyscy są tu mile widziani, nie odbieraj niczego personalnie, raczej staraj się zrozumieć moje położenie i dawaj konkrety, jesli piszesz że nie działa pod IE, to napisz co nie działa.. inaczej tylko podnosi mi to ciśnienie hehe, chyba, że Ci nie zależy jakiej jakości dostaniesz odpowiedź..

Cieplutki, mam inna koncepcję, oczywiście ja też widzę, że warto powiedzieć coś więcej czy jak kto woli postawić kropkę nad i.
Przemyślałem trochę, tę kwestię, przyjrzałem się dokładniej plikom i widzę, że trzeba to zrobic zupełnie inaczej, i kompletnie zrezygnować z moda..
Teraz mam przyjęcie, ale będę tu później, może tylko podmienię pliki, bo m/n wymysliłem, że wrzucę to na on-line. Wszak to poligon.
Będziesz królikiem doswiadczalnym hehe, zgadzasz się? na pewno.. Dodam funkcję do profilu w dwóch miejscach i widzialność w postach, zastanawiam się również nad PM'kami, bo tam też ten dings powinien byc.. I co ty na to? Będzie można pogadać o żywym organiźnie.. i potem to przemodelowac wg. potrzeb..
taki plan..
Pozdrawiam Panowie

roco