Witam,
Zainstalowałam sobie na SMF 1.1.11 + TP 0.9.8
Media Gallery. Wcześniej korzystałam z CPG, ale nie za bardzo jest mi potrzebna taka kobyła, więc testuję sobie pomalutku MG.
Zaczęłam od sprawdzenia na SMF 2.0 RC2 + Simple Portal - i przyznam, że nawet mi się spodobała, więc próbuję na SMF+TP.
Do moich potrzeb muszę ją nieco zmodyfikować, ale przyznam, ze zupełnie nie wiem w których plikach mam szukać tego co potrzebuję, a potrzebuję trochę ująć i nieco dodać.
Otóż - nie są mi zupełnie potrzebne informacje o wysyłającym zdjęcie, kilka pól z informacji o fotce bym wyrzuciła, kilka innych dodałam, ale chciałabym zmienić miejsce ich wyświetlania...
Nie potrzebuję też komentarzy, zatwierdzania, moderacji, downloadu (ikonki do tych czynności pojawiają się pod informacjami o zdjęciu)
W ustawieniach nie za wiele mogę zrobić (albo po prostu nie umiem

) a w kodzie, jak już na początku wspominałam nie bardzo wiem gdzie szukać.
Jeszcze nie wszystko przetłumaczyłam, a i to co jest, nie do końca ma sens, ale nad tym mogę popracować później, jak uda mi się osiągnąć to co chcę.
Byłabym ogromnie wdzięczna za wskazówki.

Acha, mam jeszcze jeden problem... chciałabym, żeby w niektórych polach była lista do wyboru (dane z innej tablicy w tej samej bazie) - jak już będę wiedziała króry plik odpowiada za upload i edycję, to powinnam sobie poradzić (a przynajmniej taką mam nadzieję).
Galeria ma być otwarta dla wszystkich do oglądania i tylko moderatorzy będą mogli dodawać i edytować zdjęcia.
Pozdrawiam - Sandra