Administrator
3wProducer
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
United States
|
|
Link: https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=804.msg2465#msg2465
Post #3 |
|
Tomeh Widziałem tamten topic. Niestety napisałeś to tak, że @Flapjack może mieć powody sądzić, że jesteś hmm "ślepy" na język PHP Napisałeś, że nie działa, ale wkleiłeś ponownie kod który masz zamiast "przerobiony".. i tak naprawdę nie wiadomo, czy zrobiłeś, - to co zaproponował Flapjack? Dlatego być może nie odpisał? nie wiedział czy naprawdę to zrobiłeś.. Widzisz wszystko co w echo 'zawartość'; wyświetla się na stronie i w tym wypadku w jednym echu masz oba linki. Masz tak: // Is this user allowed to modify this member's karma? if ($message['member']['karma']['allow']) echo ' <a href="', $scripturl, '?action=modifykarma;sa=applaud;uid=', $message['member']['id'], ';topic=', $context['current_topic'], '.' . $context['start'], ';m=', $message['id'], ';sesc=', $context['session_id'], '">', $modSettings['karmaApplaudLabel'], '</a> <a href="', $scripturl, '?action=modifykarma;sa=smite;uid=', $message['member']['id'], ';topic=', $context['current_topic'], '.', $context['start'], ';m=', $message['id'], ';sesc=', $context['session_id'], '">', $modSettings['karmaSmiteLabel'], '</a><br />'; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.033s | speed:18.72 KB/s To musisz zakończyć pierwszy link '; i dopiero dać wpis który zaproponował Flapjack. Powinno być tak: // Is this user allowed to modify this member's karma? if ($message['member']['karma']['allow']) echo ' <a href="', $scripturl, '?action=modifykarma;sa=applaud;uid=', $message['member']['id'], ';topic=', $context['current_topic'], '.' . $context['start'], ';m=', $message['id'], ';sesc=', $context['session_id'], '">', $modSettings['karmaApplaudLabel'], '</a>'; if ($context['user']['is_admin']) echo ' <a href="', $scripturl, '?action=modifykarma;sa=smite;uid=', $message['member']['id'], ';topic=', $context['current_topic'], '.', $context['start'], ';m=', $message['id'], ';sesc=', $context['session_id'], '">', $modSettings['karmaSmiteLabel'], '</a><br />'; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.034s | speed:20.07 KB/s Lub jeśli nie zadziała to np. tak: // Is this user allowed to modify this member's karma? if ($message['member']['karma']['allow']) echo ' <a href="', $scripturl, '?action=modifykarma;sa=applaud;uid=', $message['member']['id'], ';topic=', $context['current_topic'], '.' . $context['start'], ';m=', $message['id'], ';sesc=', $context['session_id'], '">', $modSettings['karmaApplaudLabel'], '</a>'; if ($context['user']['is_admin']) { echo ' <a href="', $scripturl, '?action=modifykarma;sa=smite;uid=', $message['member']['id'], ';topic=', $context['current_topic'], '.', $context['start'], ';m=', $message['id'], ';sesc=', $context['session_id'], '">', $modSettings['karmaSmiteLabel'], '</a><br />'; } else echo ''; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.034s | speed:21.00 KB/s Można powalczyć jeszcze z klamerkami.. to co powyżej to z głowy, bez testów.. Niestety zniechęca mnie fakt, żeby mieć swój własny przerobiony serverek łącznie z moimi wszystkimi skryptami itd, to muszę przenosić "ręcznie" za pomocą pendriva.. Ale to zrobię, bo w sumie i tak muszę.. Póki co, to testy mogę przeprowadzać tylko na "żywym ciele".. Jeśli kod jest ok, a nie działa, to znaczy, że gryzie się z mechanizmem sesji i może to być wcale nie takie proste.. jednak wydaje mi się, że powinno działać. Pewności nie mam. Sorka Tomeh dopiero co wróciłem z podróży i jeszcze nie zaskoczyłem z moimi bieżącymi sprawami, że nie wspomnę o moich hobby.. Okay? Pozdrawiam roco PS. taki tip - stawiaj pytania w taki sposób, żeby nie było wątpliwości o co pytasz, a szybciej/łatwiej uzyskasz odpowiedź.
Attention! Testing modifications - Steam Profile
|