Witam,
Zainstalowa?am sobie na SMF 1.1.11 + TP 0.9.8
Media Gallery. Wcze?niej korzysta?am z CPG, ale nie za bardzo jest mi potrzebna taka koby?a, wi?c testuj? sobie pomalutku MG.
Zacz??am od sprawdzenia na SMF 2.0 RC2 + Simple Portal - i przyznam, ?e nawet mi si? spodoba?a, wi?c próbuj? na SMF+TP.
Do moich potrzeb musz? j? nieco zmodyfikowa?, ale przyznam, ze zupe?nie nie wiem w których plikach mam szuka? tego co potrzebuj?, a potrzebuj? troch? uj?? i nieco doda?.
Otó? - nie s? mi zupe?nie potrzebne informacje o wysy?aj?cym zdj?cie, kilka pól z informacji o fotce bym wyrzuci?a, kilka innych doda?am, ale chcia?abym zmieni? miejsce ich wy?wietlania...
Nie potrzebuj? te? komentarzy, zatwierdzania, moderacji, downloadu (ikonki do tych czynno?ci pojawiaj? si? pod informacjami o zdj?ciu)
W ustawieniach nie za wiele mog? zrobi? (albo po prostu nie umiem

) a w kodzie, jak ju? na pocz?tku wspomina?am nie bardzo wiem gdzie szuka?.
Jeszcze nie wszystko przet?umaczy?am, a i to co jest, nie do ko?ca ma sens, ale nad tym mog? popracowa? pó?niej, jak uda mi si? osi?gn?? to co chc?.
By?abym ogromnie wdzi?czna za wskazówki.

Acha, mam jeszcze jeden problem... chcia?abym, ?eby w niektórych polach by?a lista do wyboru (dane z innej tablicy w tej samej bazie) - jak ju? b?d? wiedzia?a króry plik odpowiada za upload i edycj?, to powinnam sobie poradzi? (a przynajmniej tak? mam nadziej?).
Galeria ma by? otwarta dla wszystkich do ogl?dania i tylko moderatorzy b?d? mogli dodawa? i edytowa? zdj?cia.
Pozdrawiam - Sandra