Strony: [1] 2   Bottom Do dołu
   Drukuj   
ico Autor    
[EN] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [RU]
     Topic: Steam Profile Ajax Mod for SMF - Support  [Przeczytany 72683 razy]
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Administrator
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
Topic Starter
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [09.01.2010 02:45:25] Steam Profile Ajax Mod for SMF - Support
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=645.msg1596#msg1596  
Witam! U?miech

Napisa?em w ko?cu dzia?aj?cego moda pod wersj? SMF 1.1.11 i SMF 2.0 RC 2.
Przetestowa?em wszystko, nawet zainstalowa?em ?wie?? 2.0 i wygl?da na to, ?e nigdzie nie pope?ni?em b??du.
Modyfikacj? zamie?ci?em na oficjalnej stronie SimpleMachines.org, jednak czeka ona na zaakceptowanie.
Je?li zostanie zaakceptowana b?dzie pod numerkiem 2373.

Mimo, ?e pope?ni?em potworn? ilo?? modyfikacji, to w sumie ?adnej oficjalnej.., mo?e czas na zmiany? U?miech

To screeny z testów:

SMF 1.1.11

SMF 2.0 RC 2

Jak wida? to mo?liwe.. Fotki pochodz? z testów moda, tu? po zainstalowaniu.

Wklej? teraz to co jest w pliku readme.txt z paczki moda:

= = = = == = = = = = ==  = = = = = = = = = = = = = = = = =

Version: 1.0 Date: January 7, 2o1o
Compatibility: 1.1.x and 2.0

Steam Profile - Ajax Indicator Mod - 1.0
by Roco - priv Polish SMF-Help! Board

Link to Mod | Support Topic | Demo and My Own Suport

SteamProfile
About

SteamProfile is an Ajax-based Java-Script widget to embed the profile status of a Steam Community member into a HTML webpage.
( ..and now with my mod, into SMF Boards to..)

It uses the Steam Community XML API to read the raw data and jQuery for the transformation into HTML elements.

PHP is used as well for a server-side XML proxy to ensure fast and stable XML delivery.
See example.html for examples and instructions for proper embedding into your website, (ins steamprofile folder).

Examples:

With slider menu opened:

Steam Profile Mod for SMF will:

Integrate Steam profile script, into SMF Board

• Adds Steam Profile field to the "Forum Profile Information" page, (in SMF 2.0 "Profil Forum").
  • Adds Steam Profile image-indicator and link to the "View Profile (sumary view)" page showing the status of that user.
  • Adds Steam Profile image,(baner)-indicator to user details in forum posts that links to their Steam Community page.

The following files get edited, so if you use a custom theme that changes any of these files, you will need to manually update them yourself.
This Mod change files:

In SMF 1.1.11 -

Themes/default/

• Profile.template.php
  • Display.template.php

In SMF 2.0 -

Sources/
  • Profile-Modify.php

Themes/default/ (the Curve Theme)
  • Profile.template.php
  • Display.template.php

The mod will update only the default templates, for another please read install[1 or 2].xml - is easy for integration with different styles as well.

= = = = = = = = = = = = = = =

From the Autor of the script.:

SteamProfile
SteamProfile Overview

Installation and Usage

The directory cache is used for caching, therefore it must be read- and writable for the web server process.
..so.. folder "cache" in cataloge "steamprofile" (here --> YourForum/steamprofile/cache), must stetting CHMOD into 777 (or 077  - is the same)

You can change configurations for the XML proxy in xmlproxy.php. For client configuration and template editing, open steamprofile.xml.
See example.html for examples and instructions for proper embedding into your website, (ins steamprofile folder).

Requirements

Server Requirements

• Any PHP-compliant webserver (tested with Apache/2.2.11)
  • PHP 5.0.0 or higher, 5.2.x recommended (tested with PHP/5.2.6-3ubuntu4.2)

Required PHP extensions

• SteamProfile Ajax
    • cURL (libcurl 7.x)

• SteamProfile Image
    • cURL (libcurl 7.x)
    • GD2 (libgd 2.0.x)

Client Requirements

• Any modern browser with enabled JavaScript

Browser Compatibility

• no problems:
    • Firefox 3.7
    • Opera 10.10
    • Internet Explorer 8
    • Safari 4.0
    • Chrome 3.0

• minor problems:
    • Internet Explorer 7 & Internet Explorer 8 in compatibility mode:
      • - "Loading..." is not displayed
      • - icons are not showing up

• major problems:
    • Internet Explorer 6:
      • - unable to display transparent 32-bit PNG images
      • - slider menu unusable
      • - flawed layout
      • - annoys web developer
      • - causes cancer
      • - eats small babies

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Changelog
1.0 - 07th January 2010
-  Initial Release

Best Regards U?miech
Roco

= = = = = = = = = = =

Pewnie nawali?em b??dów j?zykowych.. no có? z pisanego angielskiego nie jestem zbyt mocny..

Nie wiem tylko ale chyba si? wstrzymam z dawaniem za??cznika, dok?d nie zapadnie oficjalna decyzja.. Oczywi?cie Beta-testerzy mile widziani U?miech
Zainteresowane osoby dostan? wcze?niej tego moda.

Licz? na wasze uwagi, opinie czy cho?by "wymian? my?li"..

Pozdrawiam U?miech
r.

Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Full Member
14.12.2019 23:26:16
 Poland Mężczyzna
Poland
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=645.msg1598#msg1598 Post #1 
paczki nie ma ani na smf.org ani tu ??
roco mo?esz to upubliczni? Co?

IP IP Zapisane

W?adczy, choleryczny, wybuchowy, radykalny we wszystkim, z
rozpustnym wyobra?eniem upodoba? które nigdy nie by?y widziane,
ateistyczny pod wzgl?dem fanatyzmu, tutaj masz mnie w pigu?ce
i zabij mnie znowu albo we? mnie takim jaki jestem,
bo Ja si? nie zmieni?.
Administrator
Topic Starter
 United States Mężczyzna
United States
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=645.msg1599#msg1599 Post #2 
Elo Cieplutki U?miech

Paczka czeka na akceptacje, zawsze tak jest i zale?y od tego, czy to kto? zauwa?y czy nie..
Ale pod koniec posta napisa?em, ?e dok?d nie wyjdzie oficjalnie, to nie daje jako public, natomiast beta-testerzy mile widziani..

Oczywi?cie, ?e to upublicznie.., zmieni?em koncepcj?, upro?ci?em, przetestowa?em na v1 i na v2 i wsz?dzie jest bez b??du..

Cieplutki, zaraz wy?l? Ci pm'k? z paczk?, ok? Nikomu nie broni? dost?pu, tylko chc? poczeka? na oficjalne otwarcie, okay?

Mam nadziej?, ?e przetestujesz i rzekniesz s?ówko, czy jest wporzo..?

Pozdrówka U?miech
roco

IP IP Zapisane
Customer
*
16.09.2013 22:20:19
 Poland
Poland

Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=645.msg1673#msg1673 Post #3 
Mod dzia?a bardzo dobrze, jak na razie nie mia?em z nim ?adnych problemów U?miech

IP IP Zapisane
Administrator
Topic Starter
 United States Mężczyzna
United States
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=645.msg1682#msg1682 Post #4 
Ale czy zastosowa?e? go jako modyfikacj? z instalki, czy r?cznej integracji? Oba sposoby s? ok!
Jednak jutro mija 2 tydzie? a modyfikacja nie zosta?a jeszcze zaakceptowana na oficjalnej stronie...
Nikogo tam nie mog? pop?dza? inaczej wyl?duj? na koniec kolejki. hehe

Pozdrawiam U?miech
roco

IP IP Zapisane
Customer
*
 Poland
Poland

Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=645.msg1685#msg1685 Post #5 
Zainstalowa?em z instalki i wprowadzi?em moje poprawki, poniewa? tekst na modyfikacji w widoku postów by? strasznie rozstrzelony.

IP IP Zapisane
Administrator
Topic Starter
 United States Mężczyzna
United States
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=645.msg1686#msg1686 Post #6 
Witam U?miech

Jak mog? to rozumie?? Przybli?ysz mi kwesti? roztsrzelonego textu na tle postów? Mrugni?cie

Chodzi Ci o modyfikacj? w postach, o jej wy?wietlanie w postach?  (patrz na screeny wy?ej)

To ciekawe.. ten banerek ma w stylach atrybut float:right; wi?c powinie? wyl?dowa? po prawej zaraz na pocz?tku postu, a text powinien go "oblewa?" jak na screenach.. hmm mo?e to chodzi o inna wersj? smf? nie sprawdza?em jak to wygl?da np. pod SMF 2.0 RC 1.2, a pewnie o t? chodzi..
Tam mo?e by? inna konstrukcja i modyfikacja mog?a wyl?dowac pomi?dzy divami..

Ale napisz ze s?owo wi?cej bo to ciekawe. Ja zainstalowa?em na wersjach 1.1.11 i 2.0 RC 2 i wszedzie by?o dok?adnie tak jak by? powinno.

Dzi?ki za info, ale przyda?y by si? informacje dodatkowe np. wersja i jakie by?y objawy, ch?tnie obejrza?bym ten kawa?ek kodu, gdzie wyl?dowa?a modyfikacja.

Pozdrawiam U?miech
roco

IP IP Zapisane
Customer
*
 Poland
Poland

Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=645.msg1709#msg1709 Post #7 
Tak to co napisa?e? jest prawd?, ale teraz porównaj ten obrazek ni?ej  z testow? modyfikacj? na twoim forum U?miech

Jak wida? na modyfikacji odst?p mi?dzy informacjami jest bardzo du?y. Je?eli kto? jest w grze dochodzi 3 linijka  z do??czeniem do gry. Przez te odst?py jest ona (ta linijka) bardzo s?abo widoczna.

IP IP Zapisane
Administrator
Topic Starter
 United States Mężczyzna
United States
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=645.msg1710#msg1710 Post #8 
A ok, teraz rozumiem, chodzi o sam banerek a nie o jego miejsce itp.., ale ja to poprawi?em, to problem zwi?zany z IE bo wsz?dzie indziej jest ok To co na tej focie, to by?o przed poprawieniem i sprawdzi?em pó?niej pod IE i by?o ok.

Tylko to musi by? steam z mojej paczki instalacyjnej, a nie z code.google.com to by? problem w stylach, tam s? dwa i w obu poprawi?em, porównaj pliki styli z oryginalnej paczki i z mojej. jak b?dzie jeszcze nie tak, to musz? zobaczy? Twojego screena, i teraz mam gdzie potestowa? wi?c poprawi? mocniej.

To wszystko masz w stylach w folderze steamprofile/themes/tu nazwa stylu

Napisz, czy ten problem jest dalej widziany, na stylach z mojej instalki, (ew. podmie? pliki samych styli), bo w ko?cu nie wiem, czy tak by?o czy tak jest teraza po zainstalowaniu moda? Tj. czy dalej problem wyst?puje?

Dzi?ki za uwagi - s? bardzo potrzebne! U?miech
Roco

IP IP Zapisane
Customer
*
04.03.2010 23:37:26
 Poland Mężczyzna
Poland
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=645.msg1818#msg1818 Post #9 
Gdzie to mog? znale??? Chcia?bym ten pakiet na swoje forum, ale widz? ze na SMF jeszcze go nie akceptowali. Móg?bym prosi? paczk? na PW?

IP IP Zapisane

Technik
25.12.2013 19:54:28
 Poland Mężczyzna
Poland

Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=645.msg1832#msg1832 Post #10 
Polm wyslalem ci instalke przez pw

IP IP Zapisane
Administrator
Topic Starter
 United States Mężczyzna
United States
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=645.msg1857#msg1857 Post #11 
Okay super Draco, U?miech
- bo ja nie mam dostępu do swoich plików może jeszcze ze dwa dni.. mam przesiadkę z kopma na kompa..

Cześć Polm U?miech

Oczywiście nie ma problemu, ale do Ciebie i do wszystkich, ta modyfikacja zadziała na pewno na wersji SMF 1.1.11 i SMF 2.0 RC 1.2 a np. na beta 4 niekoniecznie.. to drobne niuanse i nie ma problemu żeby zadziałało, ale trzeba wtedy napisać o jaką wersję skryptu chodzi..

Każdy może otrzymać tę modyfikację, hmm powiedzmy do testów, prosze o zrozumienie, od początku roku, no prawie.. ta modyfikacja czeka na zaakceptowanie, aktualnie złe rzeczy się tam dzieją są przepychanki i przyszłość SMF jest mocno zagrożona, przez chciwość pewnej pani, która postanowiła sobie zarobić kosztem całej społeczności SMF, która tworzy SMF. i o ile nie ma niczego złego w zarabianiu pieniędzy, to złe jest traktowanie tego wszystkiego co współtworzyło parę tys ludzi for free dla innych, jako swoją komercyjną własność, przez jedną osobę, jakby to ona sama wszystkiego dokonała sama itd..

Napisałem oficjalnie 2 modyfikacje, i obie czekają na zaakceptowanie, a ja będąc Człowiekiem Honoru, nie chcę tego upubliczniać dokąd nie nastąpi to na oficjalnej stronie. Oczywiście poczekam może do końca tygodnia i zapytam what's going on z moimi modami.
Do tego czasu, owszem każdy kto chce przetestować może otrzymać te modyfikacje, należy się zarejestrować i o to poprosić. W zamian oczekuję informacji, o tym jak działa modyfikacja i czy były jakieś problemy z zainstalowaniem okay? Tak, więc jest możliwość ale do testów. Jeśli jednak będą ludzie dostawać te modyfikacje i nie będą pisać później o tym, tj. jak poszła instalka i czy wsio ok, to zamknę tę możliwość i trzeba będzie poczekać do oficjalnego wydania, okay?

Draco, to moja propozycja, wiesz sam jacy są ludzie, ale oczywiście dobrze zrobiłeś, ponieważ sam mam przeprowadzkę i nie wiem gdzie te pliki, tj. wiem, ale nie działa mi externalny dysk, wina obarczam soft od vmware, ale jeszcze muszę to posprawdzać. Uczulam Cię tylko. Zależy mi na opiniach ludzi, bo może nie wsio ok, może gryzie się z innymi modyfikacjami? To wszystko są bardzo potrzebne informacje dla całej naszej społeczności. Ale to chyba jasne, nie?

Polm, na zdrowie i mam nadzieję, że coś napiszesz, btw, rozgość się, jakbyś miał z czymś problemy, np. ze skryptem SMF, to pytaj.

Pozdrawiam U?miech
roco

IP IP Zapisane
Strony: [1] 2   TOP^Do góry
   Drukuj   
On-Line: 1 Robot, 11 Gości, 0 Użytkowników

Baidu

Skocz do: