Cześć Draco
Sorry, do nadmiaru obowiązków doszedł brak neta. Zazwyczaj ratuję się routerem komórkowym, ale pogoda popsuła wsio.. Nie ma neta w budynku, a na zewnątrz router ledwie pierdzi i co chwila się rozsynchronizuje, pewnie mu za zimno.. Teraz dosłownie od paru minut mam czyjąś radiówkę około ~1Mb, ale chyba coś tam ciągną, bo też ledwie.. Do swoich celi nie idzie skorzystać, dlatego postanowiłem, że może choć tu się uda coś napisać. Czy podmienić pliki chata, bo go zaktualizowałem?
Draco, to wygląda jak dings od memcache, nie włączałeś np. wyższego poziomu niż - 1 (w opcjach serwera - ostatnia zakładka), ?
Jakby w tym pliku, były dopisane parametry memcache. To value jest jakby w C+ nie umiem go rozkminić.
Może być też tak, że coś robiłeś, gdzieś zabrakło np. odwołania, lub błędnie zakończona pętelka do bazy i zużycie procka Twojego servera na hostingu wzrosło np. do 110% (wartości przypisanej Twojemu kontu.. brr co za język.. hehe) i np. nie koniecznie ludzie, ale np. automat/ skrypt wrzucił Ci automatycznie np. ogranicznik, np. w postaci narzuconej ilości odwołań czy też użycia procka w znaczeniu czasu..
Wyłącz cache w opcjach serwera w PA.
W folderze cache powinny się znajdować tylko 2 pliki - index.php i .htaccess. Skopiuj cały ten folder na dysk. hmm nie napisałeś jakie ma chmody ten plik, ale spróbuj go przejąć, nadaj mu chmody np. na 666 lub 777. Zmień mu nazwę, tj. najpierw *.rozszerzenia a potem nazwy pliku, to nie istotne, chodzi, tylko o to, żeby go wychalatać,
Jeszcze inaczej, - wywal wsio z cache i zmień mu nazwę na np. OLDcache1, i wrzuć od razu przygotowany taki folder z ostatniej instalki SMF.
Może kiedy uda Ci się zmienić nazwę folderu, to da się go całkiem wychlastać? Pamiętaj wtedy, o chmodach na nowo wgranym, żeby był zapisywalny.
Tak.. wygląda na 2, ew 3 możliwości.. - możliwe że zabawiałeś się z cache dając wyższy poziom a nie dodając parametrów memcache, możliwe, że skrypt się zapętlił, czy w jakikolwiek inny sposób obciążył procka, a może i zużył w nadmiarze ram? Możliwe, również, że ktoś coś robił u Ciebie głupiego, czego efektem jest ten plik w cache.. Jednak jego zawartość wskazuje, to są raczej jakieś parametry.. i typuję - zabawy z cache.. na drugim miejscu przeciążenie serva i "metalowe kółko do nosa" od hostingu, taki mały szlabanik. Również prawdopodobne jest, że np. zmieniali soft, czy coś innego i nadmierny ruch im przeszkadzał, dlatego wrzucili bezpieczniki?
Jeśli nie uda Ci się dalej usunąć tego pliku, a nawet łącznie z całym folderem, (zrób kopie tego pliku), to normalnie, bez obciachu dzwonisz do technika ze swojego hostingu i prosisz go żeby usunął ten plik, ponieważ przeszkadza w prawidłowym działaniu forum. Ponadto zobacz na hostingu, na swoim koncie, hmm nie wiem w C-Panelu? czy innym ..panelu.. zobacz jakie było obciążenie procka, jakie były problemy z bazami, to powinno być pokazane nawet graficznie..
Myślę, że coś z tego co tu napisałem może pomóc.. Sory za składnię, ale piszę w pośpiechu i nawet nie ma pewności, że uda się zamieścić ten post..
Pozdrawiam
roco