Cześć Serafin
Sorry, dopiero teraz mogę odpisać..
Mogę pomóc Ci, zrozum to dosłownie.., nie mogę natomiast za Ciebie wykroić lay'a czy w całości tego napisać. Spotykamy się na gruncie mojego hobby, tak się składa, że to samo robię w życiu zawodowym.. Absolutnie podzieliłem te "rzeczy" inaczej bym zwariował.. Chodzi o to, że wyrabiam czasowo z projektami, których się ostatnio trochę wysypało.. do tego stopnia, że nie przyjmuje nowych.. (chwilowo). Trudno, żebym robił takie "rzeczy" hobbystycznie. To było by non corect w stosunku do moich klientów i tu liczę na Twoje zrozumienie!
Mogę Ci pomóc. Nie znam się na hubach, ale sądzę, że info o hubach, które zczytuje skrypt powinno być cachowane, być moze folder cache powinien byc zapisywalny, czyli ustaw chmody.. (777)
Nie widziałem skryptu, więc opinii żadnej nie mogę wydać..
Co do samej strony, to zacznijmy od tego, że najważniejszy jest mechanizm, a wygląd nie koniecznie, lub powinien być na kolejnym miejscu..
Nie jest źle, oczywiście można postarać się o jakieś gradienty i ozdobić w różne kwiatki.. najważniejsze jednak, żeby przepisać kod na XHTML, a nie stary html, tu nie problem, jednak potrzeba mi plików. Chyba nie będę poprawiał tego co mogę dostać wyświetlając źródło strony, nie?
To nie wszystko.., muszę poznać Twoje potrzeby, tj, gdzie co ma być i co, jak to miałoby wyglądać i w ogóle jest potrzeba więcej informacji, na zgaduj-zgadula, to już kompletnie wymiękam.. Można posłużyć się gotowymi rozwiązaniami typu CMS (oczywiście nie Joomla! już prędzej DLE), można o ile masz działający mechanizm, zastosować gotowe templatki i tylko je dopasować do Twoich potrzeb..
No nic, przemyśl to co napisałem. Pomocy nie odmawiam, ale nie mogę tego zrobić od a do zet, myślę, że moi klienci przestaliby mnie szanować.. i tak mogę wiele pomóc, oczywiście na miarę możliwości czasowych..
Pozdrówka
roco
PS. Ważne, że zrobiłeś pierwszy ważny krok! reszta wyjdzie w praniu..