hmm nie potrzebnie j? odinstalowa?a?.. ale ok. Ja mam ró?ne wersje silników, i mo?na np. podmienic tylko 2, 3 pliki, ale zrób cos innego
Je?li masz co? wa?nego w profilu, to:
- Wy??cz Oper?, wcze?niej wyczy?? jej cache coocis i histori?.
- Sprawd? czy nie ma jej w procesach.
- Skopiuj ca?y swój profil Opery w bezpieczne miejsce.
- Nast?pnie usu? ca?y profil i uruchom Oper? ponownie.
Opera utworzy nowy profil, skopiujesz tam pó?niej has?a, zak?adki itp
To po to, ?eby wykluczy? ró?ne rzeczy.. Testujesz po tej akcji ponownie.
Je?li dalej ?le, a masz na stewk? w??czony JavaScript i ustawione style, to pisz, wrzuc? do paczki silnik od jakiej? innej Opery i znowu przetestujesz, ale kiedy Opera utworzy nowy profil, a JS, b?dzie w??czony i style ustawione, i dalej kaszana, co co? z systemem..
Jeszcze zanim cokolwiek, to w opcjach zaawansowanych...
Gorne menu >> Narz?dzia >> Preferencje (lub Ctrl + F12) >> zak?adka Zaawansowane i menu po lewej "Zawarto??" --> tu wszystko zafajkowane, w opcjach javy --> wszystko oprócz ostatniego okiena, w opcjach styli, tak jak poda?em wy?ej w tym topie.
Nast?pnie --> Historia i tu na dole 2 rozwijane menu. Ustaw:
- Sprawdzaj Dokumenty: --> co 10 godzin
- Sprawdzaj Obrazki --> co 5 godzin
Oczywi?cie podczas odwiedzenia strony ma by? --> pokazuj obrazki.
I te ustawienia w ka?dym wypadku powinny byc m/w takie, jak napisa?em. Chodzi mi o to, ?e najpierw to sobie poustawiaj, a potem po skopiowaniu profilu, usuwasz stary i w??czasz Oper?, ?eby utworzy?a nowy.
Nie wiem Sandra jak instalowa?as system, czy przypadkiem podczas instalki nie mia?a? w??czonego neta?, bo je?li tak, to obowi?zkowo przeskanuj si? czym?..
Virtualna maszyna Javy, (ostatniej) powinna zdecydowanie by? w systemie..
Ponadto wrzu? to plik TPbloks, bo ustawi?em overflow:hidden; ?eby nie by?o suwaków, a one s? tam dalej.. (po Twojej ingerencji..), chyba, ?e wklei?a? gdzie? dalej..
Zaskakuje mnie ten problem, widac ?e co? nie trybi.. Mo?e mia?a? stary profil i co? si? gryzie? Mo?e virki na kompie, a mo?e co? zwyczajnie nie zartybi?o.. Trudno mi to ustali?, poniewa? bazuj? tylko na zgadywankach.. Nie wiem co jest grane z twoim systemem i z Twoj? Oper?.. Ale mimo to zastosuj moje tipsy.
Tym czasem

roco