Strony: 1 [2]   Bottom Do dołu
   Drukuj   
ico Autor    
[EN] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [RU]
     Topic: Problem z wy?wietlaniem menu  [Przeczytany 45093 razy]
Administrator
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [22.12.2009 23:08:32] Odp: Problem z wy?wietlaniem menu
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=626.msg1483#msg1483 Post #12 
hmm nie potrzebnie j? odinstalowa?a?.. ale ok. Ja mam ró?ne wersje silników, i mo?na np. podmienic tylko 2, 3 pliki, ale zrób cos innego
Je?li masz co? wa?nego w profilu, to:
- Wy??cz Oper?, wcze?niej wyczy?? jej cache  coocis i histori?.
- Sprawd? czy nie ma jej w procesach.
- Skopiuj ca?y swój profil Opery w bezpieczne miejsce.
- Nast?pnie usu? ca?y profil i uruchom Oper? ponownie.

Opera utworzy nowy profil, skopiujesz tam pó?niej has?a, zak?adki itp

To po to, ?eby wykluczy? ró?ne rzeczy.. Testujesz po tej akcji ponownie.
Je?li dalej ?le, a masz na stewk? w??czony JavaScript i ustawione style, to pisz, wrzuc? do paczki silnik od jakiej? innej Opery i znowu przetestujesz, ale kiedy Opera utworzy nowy profil, a JS, b?dzie w??czony i style ustawione, i dalej kaszana, co co? z systemem..

Jeszcze zanim cokolwiek, to w opcjach zaawansowanych...
Gorne menu >> Narz?dzia >> Preferencje (lub Ctrl + F12) >> zak?adka Zaawansowane i menu po lewej "Zawarto??" --> tu wszystko zafajkowane, w opcjach javy --> wszystko oprócz ostatniego okiena, w opcjach styli, tak jak poda?em wy?ej w tym topie.

Nast?pnie --> Historia i tu na dole 2 rozwijane menu. Ustaw:
- Sprawdzaj Dokumenty: --> co 10 godzin
- Sprawdzaj Obrazki --> co 5 godzin

Oczywi?cie podczas odwiedzenia strony ma by? --> pokazuj obrazki.

I te ustawienia w ka?dym wypadku powinny byc m/w takie, jak napisa?em. Chodzi mi o to, ?e najpierw to sobie poustawiaj, a potem po skopiowaniu profilu, usuwasz stary i w??czasz Oper?, ?eby utworzy?a nowy.

Nie wiem Sandra jak instalowa?as system, czy przypadkiem podczas instalki nie mia?a? w??czonego neta?, bo je?li tak, to obowi?zkowo przeskanuj si? czym?..

Virtualna maszyna Javy, (ostatniej) powinna zdecydowanie by? w systemie..

Ponadto wrzu? to plik TPbloks, bo ustawi?em overflow:hidden; ?eby nie by?o suwaków, a one s? tam dalej.. (po Twojej ingerencji..), chyba, ?e wklei?a? gdzie? dalej..

Zaskakuje mnie ten problem, widac ?e co? nie trybi.. Mo?e mia?a? stary profil i co? si? gryzie? Mo?e virki na kompie, a mo?e co? zwyczajnie nie zartybi?o.. Trudno mi to ustali?, poniewa? bazuj? tylko na zgadywankach.. Nie wiem co jest grane z twoim systemem i z Twoj? Oper?.. Ale mimo to zastosuj moje tipsy.

Tym czasem U?miech
roco

Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Administrator
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [22.12.2009 23:19:16] Odp: Problem z wy?wietlaniem menu
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=626.msg1484#msg1484 Post #13 
hmm nie zauwa?y?em Twojego ostatniego wpisu..

Zobacz ja nigdzie nie mam language="javascript", to mo?e miesza? ostatnim wersjom Opery i FF, które chc? wy?wietla? tylko prawid?owo pisane strony, a jak kaszana, to odrazu wida?..

U mnie widzisz to wszystko? a wsz?dzie, gdzie tylko mog?em, we wszystkich plikach SMF wyci??em w ka?dym ze skryptów --> language="javascript" poniewa? tylko typy MIME s? istotne dla interpreterów przegl?darek..
czyli w przypadku np flasha to b?dzie: --> type="application/x-shockwave-flash"
a w przypadku JavaScript: --> type="text/javascript"
a dla RSS np. --> type="application/xml+rss"

itd itp ect..

Zastosuj moje tipsy Sandra U?miech

r.

IP IP Zapisane
Global Moder
La Toma Magic
03.02.2017 22:19:11
Topic Starter
 Poland Kobieta
Poland
DATA: [22.12.2009 23:53:51] Odp: Problem z wyświetlaniem menu
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=626.msg1485#msg1485 Post #14 
Hehehe suwaki są, bo dopisałam skrypt ze śniegiem U?miech W końcu zima i święta idą, nie??  Cool

Nie bardzo mam ochotę ponownie przeinstalowywać kompa... przed wirusami chroni mnie teraz Mc Afee, więc raczej komp jest czysty....

Póki co strona działa w FF i IE.... a te hocki-klocki są tylko u mnie w Operze.... może po świętach coś pomyślę, teraz siadam do kompa, żeby odpocząć 5

Pozdrawiam

IP IP Zapisane

Pozdrawiam - Sandra
www.drlucy.pl
www.latoma.net
Global Moder
La Toma Magic
Topic Starter
 Poland Kobieta
Poland
DATA: [05.02.2010 10:05:52] Odp: Problem z wy?wietlaniem menu
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=626.msg1799#msg1799 Post #15 
Pos?uchaj wymie? oper? na Firefox. Zobacz na 100 osób 80 u?ywa Firefox, 10% explorera a reszta na inne przegl?darki.

U?miech W?a?nie dzi? przeczyta?am na www.wp.pl:

Quote: [select]
Wed?ug Net Applications w styczniu 2010 r. udzia?y w rynku najnowszej przegl?darki Microsoftu wynios?y 22,37%. Drugie miejsce przypad?o IE 6 (20,00%), na trzecim znalaz? si? Firefox 3.5 z udzia?em 17,08%. Najnowsza wersja Firefoksa 3,6 w okresie obj?tym badaniem by?a na rynku zaledwie 10 dni. To pozwoli?o jej zdoby? udzia?y w rynku na poziomie powy?ej 1%.

IP IP Zapisane

Pozdrawiam - Sandra
www.drlucy.pl
www.latoma.net
Administrator
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [18.02.2010 03:41:49] Odp: Problem z wy?wietlaniem menu
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=626.msg1864#msg1864 Post #16 
Witam! U?miech

Co? uleg?o zmianie?
Po za tym nie zapyta?em czy na swojej stronie stosujesz w Operze tryb Autora, czy w?asny?

Ustaw jak u mnie:

No i jestem ciekaw czy zwalczy?a? ten temat, czy poszed? ad akta?

Pozdrawiam U?miech
roco

IP IP Zapisane
Global Moder
La Toma Magic
Topic Starter
 Poland Kobieta
Poland
DATA: [18.02.2010 09:41:08] Odp: Problem z wy?wietlaniem menu
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=626.msg1866#msg1866 Post #17 
Nie, niestety ni? si? nie zmieni?o, poza tym ?e przesta?am u?ywa? opery Chichot

Zainstalowa?am sobie wcze?niejsz? Oper? i by?o ok. do czasu, gdy si? nie zaktualizowa?a. Ustawienia testowa?am rozmaite, niestety bez oczekiwanych efektów Smutny

Na pocieszenie zauwa?y?am, ?e nie tylko moje strony tak szwankuj?, inne (podejrzewam, ?e korzystaj?ce z tego samego lub bardzo podobnego skryptu) zachowuj? si? analogicznie...

No có?, pozostaje mi tylko czeka? a? komp b?dzie wymaga? reinstalacji. Dopóki nie b?d? mia?a takiej nagl?cej potrzeby - odpuszcz?.

IP IP Zapisane

Pozdrawiam - Sandra
www.drlucy.pl
www.latoma.net
Administrator
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [23.02.2010 08:02:22] Odp: Problem z wy?wietlaniem menu
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=626.msg1901#msg1901 Post #18 
Sandra! U?miech

.. jaka szkoda..
Zróbmy tak, b?dzie chwilka, to kopsn? Ci moj? bibliotek?, w sumie par? plików i je podmienisz., kompletnie usuwaj?c w?asny profil, (po wcze?niejszym skopiowaniu go)
Je?li dalej nie hallo, a inni tego nie potwierdzaj?, to co? z systemem. my?l? jednak dalej, ?e jad?c na swoich przyzwyczajeniach pewnie kisisz tam jakie? stare skrypty lub style.. i to Ci rozwala widok stron. Oczywi?cie turbo wy??czone?

Okay, musz? ju? dalej, by by U?miech

Pozdrawiam U?miech
roco

IP IP Zapisane
Strony: 1 [2]   TOP^Do góry
   Drukuj   
On-Line: 359 Gości, 0 Użytkowników

Skocz do: