Exactly! Nowy temat = nowy topik ok? Miejsca dosyć, a jak lecimy w ot, to powstaje dezinformacja..
dzięki za szczerość @Siler
Normalnie unikam leniwych ludzi, a jeśli im pomagam to dopiero, jak mam czas i wszystko inne już zrobione, ew odsyłam po info do googlary, a do wykonania pracy proponuję zatrudnić webmastera.. Zajmuję się skryptem smf hobbystycznie i w wolniejszej chwilce, ale wkładam w to serce i chcę, żeby to wszystko było w najlepszej klasie.. mówiąc skrótem.. natomiast cenię ludzi, którzy chcą coś samemu zrobić, czy przyjąć wiedzę....
Po za tym co napisał @Draco, tam gdzie jest link do pobrania moda to tuż poniżej masz: "Manual Install Instructions for SMF" i wybierasz swoją wersję smf z rozwijanej listy i klikasz "Parse", wtedy na następnej stronie zobaczysz gdzie co idzie, to j. do ręcznej instalki, ale informacje są podane w taki sposób, że dość łatwo się zoriętować gdzie co idzie. I tak jest faktycznie, jeśli występują pliki językowe, to trzeba uzupełnić o takie wpisy w odpowiednikach polskich. jesli dodatkowo dochodzi oddzielny plik, to trzeba skopiować go na bok zmienić nazwę z english na polish i skopiować żeby był obok orginału. Wtedy co prawda masz po angielsku, ale w ogóle masz! i w ogóle coś zobaczysz.. Można samemu przetłumaczyć, lub dołączyć polskie tłumaczenie o ile jest.
Tak, jeśli mod ma pliki językowe, to najczęściej nie po polsku dlatego, żeby zobaczyć cokolwiek, to potrzeba uzupełnić wpisy w plikach językowych w wybranym na forum języku. Ponadto, jeśli korzystamy z innego stylu, to należy uzupełnić w tym stylu wpisy, ktore zostały dokonane w stylu default, oczywiście dopasować do konwencji danego pliku.. Np. kwestia buttonów.. na większości styli są podobne, ale nie takie same i trzeba to najpierw przemysleć, porównać pliki itd...
Kidy klikniesz Parse dla swojej wersji smf, tam skąd pobierasz tego moda, dostaniesz stronę, gdzie pięknie i w oczywisty sposób jest pokazane gdzie co idzie.. jak ktos uważny, to w parę minut ma wszystko zintegrowane..
Pozdrawiam
roco