Strony: [1]   Bottom Do dołu
   Drukuj   
ico Autor    
[EN] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [RU]
     Topic: Podczas wysy?ania wiadomo?ci, pojawi?y si? nast?puj?ce b??dy:  [Przeczytany 18108 razy]
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Full Member
14.12.2019 23:26:16
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=320.msg942#msg942  
gdy chc? napisa? w?tek mam taki komunikat
Code: [select]
Podczas wysy?ania wiadomo?ci, pojawi?y si? nast?puj?ce b??dy:
Nie wpisano tre?ci wiadomo?ci.

ale pojawia si? to przy d?u?szych tekstach ... jak to naprawi?

a ca?a wiadomo?? to ta
Witam w tym po?cie chcia?bym pokaza? ka?demu ?e zabawa ze ?ród?ami to wcale nie takie trudne ... niestety pewne wymogi musz? zosta? spe?nione:

po pierwsze musisz mie? poprawnie zainstalowane Microsoft Visual Studio
po drugie musisz mie? tak?e zainstalowane MSDN Library dla Twojego Microsoft Visual Studio
po trzecie ale to ju? drobnostka i za razem najwi?ksza bol?czka wtl8 i stlport bez tych dwóch malutkich rzeczy nie da sie poprawnie skompilowa? twojej wersji klienta

... a jak to sie robi

Zaczn? mo?e od tych dwóch niezno?nych folderów: wtl8 i stlport
?ci?gamy je z internetu dla zarejestrowanych u?ytkowników u?atwi? to zaj?cie
wtl8 dost?pne: [url=http://www.divshare.com/download/4047579-ac7][color=red]tutaj[/color][/url]
stlport dost?pne: [url=http://www.divshare.com/download/4697032-279][color=red]tutaj[/color][/url]
Co zrobi? z tymi dwiema paczkami ? Najlepiej rozpakowa? w takie miejsce by ich potem nie usun??.
Uwaga odno?nie paczek w przypadku WTL tylko rozpakowa? w przypadku stlport'ów zmieni? nazw? po rozpakowaniu na stlport.

Zak?adaj?c ?e masz ju? zrobione powy?sze czynno?ci b?dziemy teraz w stanie krok po kroku przej?? do kompilacji stlport'ów ... tak, tak dok?adnie to nie jest przej?zyczenie. Niestety ka?dy z nas ma troszk? inn? maszyn? i to w?a?nie pod t? konkretn? b?d? kompilowane stlport'y. Wiec co? takiego jak gotowa paczka czy install nie istnieje.

To do dzie?a  :afro:
gdy ju? mamy zainstalowane MVS otwieramy Start => Wszystkie programy => Microsoft Visual Studio (wasza wersja) => Visual Studio Tools => Visual Studio 2008 Command Prompt
obrazkowo to wygl?da tak ([color=red]Kliknij w miniatur? by powi?kszy? analogicznie zrób z pozosta?ymi[/color])

[img]http://www.zionplusplus.no-ip.pl/gallery/1_20_08_08_2_50_41.PNG[/img]

zobaczycie koffane okienko pseudo dos'a

[img]http://www.zionplusplus.no-ip.pl/gallery/1_20_08_08_3_27_21.PNG[/img]

jak wida? MVS u mnie jest na dysku E lecz jest to zupe?na dowolno?? gdzie zainstalujecie
co w tym oknie trzeba zrobi? w zasadzie trzy rzeczy wskaza? gdzie macie rozpakowane stlport'y i je skompilowa?

po pierwsze trzeba wyj?? z MVS robimy to za pomoc? komend dla przyk?adu je?eli macie stlport'y na dysku E to piszecie [code]cd E:\

je?eli na innej literze dysku
cd wasza_litera_dysku:\

po drugie trzeba dotrze? do \stlport\build\lib zrobimy tak pisz?c cd do naszej lokalizacji np. wa?na uwaga wielko?? liter ma znaczenie
cd D:\
cd Program Files
cd stlport
cd build
cd lib

wygl?da to tak:

po trzecie gdy ju? poprawnie wska?ecie docelowe lib to ju? macie z górki
wydajemy 3 krótkie komendy
configure -c msvc9

lub wasza wersja
configure -c msvc(wpisa? nr wersji)

zobaczycie dwie komendy do wpisania
nmake /fmsvc.mak clean all

oraz
nmake /fmsvc.mak install

wygl?da to tak:

wiec ?mia?o wpisujemy najpierw:
nmake /fmsvc.mak clean all

czekamy a? zako?czy si? dzia?anie tej komendy i wydajemy ju? ostatni?
nmake /fmsvc.mak install

po wykonaniu tej ostatniej mamy co? takiego

wygl?da to tak:

Teraz mo?emy przej?? do MVS.
Wybieramy Tools i z listy Options

Nast?pnie z listy z lewej strony wybieramy: Projects and Solutions i szukamy VC++ Directories
z prawerj strony tej zak?adki mamy rozwijaln? list?.
Zaczynamy jednak od tej pierwszej pozycji Executable files klikamy na obrazek z folderem pojawi si? nam nowy pusty pasek nale?y wybra? (wskaza? ?cie?k?): stlport\bin na koniec zatwierdzi? "niebieskim czekiem"

identycznie post?pujemy dwukrotnie

pozycja: Include files

oraz: Library files

To s? ju? dobre podstawy do tego by samodzielnie zbudowa? w?asne DC++ ... a jak to zrobi? w kolejnym po?cie

pozdrawiam[/code]

Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane

W?adczy, choleryczny, wybuchowy, radykalny we wszystkim, z
rozpustnym wyobra?eniem upodoba? które nigdy nie by?y widziane,
ateistyczny pod wzgl?dem fanatyzmu, tutaj masz mnie w pigu?ce
i zabij mnie znowu albo we? mnie takim jaki jestem,
bo Ja si? nie zmieni?.
Administrator
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=320.msg943#msg943 Post #1 
Elo Cieplutki U?miech

Pi?kna sprawa! Fajnie, ?e jest ktos, kto pisze o innych j?zykach niz webowe, osobi?cie nie mam nic przeciwko a nawet jestem za..

mam tylko pro?b?.., w ogóle mnie to zaskoczy?o, ze to co widze w tym topie tak si? masakrycznie zlewa.. Chyba musz? popracowa? nad stylami..

mam pro?b?, - czy mo?esz dawa? wi?ksze odst?py ?eby tre?? si? nie zlewa?a z wklejkami szczególnie kodu? Poza tym masz tu dodatek do kolorowania kodu - GeSHi i spkokojnie znajdziesz tam kolorowank? j?zyka C, C++, C# i wiele innych, np. przy plikach INI stosuj INI itd.

Ja te? interesuj? si? innymi j?zykami ni? tylko webowe, np. Perl, Ruby, AS,  Lua, SQL, Delphi, Python czy Pascal, na C te? przyjdzie czas.. Na razie, to najwi?cej d?ubi? w php. Mysl? powa?nie, ?eby na g?. ricoroco.com/forum poza webmasterk? i instalacjami nienadzorowanymi "urawia?" równie? kodowanie..

Chyba musze co? ustawi? w szeroko?ci obrazków w postach.

Cieplutki, a co powiesz jak bym przeniós? Twój topic tu: Programowanie / Programy ? Specjalnie utworzy?em na to konkretny dzia?..

Dzi?ki, ?e wrzucasz takie fajne kawa?ki  locospoco

Pozdrawiam U?miech
roco

IP IP Zapisane
Full Member
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=320.msg944#msg944 Post #2 
si? masz roco
mój problem jest taki ?e tego posta nie mog? wys?a? u Siebie na forum pisze mi to:

Podczas wysy?ania wiadomo?ci, pojawi?y si? nast?puj?ce b??dy:
Nie wpisano tre?ci wiadomo?ci.

a post masz poni?ej
jak pisze krótsze lub nie robi? copy to jest all oks ale jak copy to ju? kaszana nie wiem o co caman ... forum 2.0 RC1.2

help

IP IP Zapisane

bo Ja si? nie zmieni?.
Administrator
 United States Mężczyzna
United States
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=320.msg945#msg945 Post #3 
Dobra zajarzyłem, tylko zdziawko mnie chwyciło, ponieważ nie przeskalowało obrazka a mam ustawione na szerokość=800

Dobra, wejdź do PA i zobacz czy nie ma ograniczenia do długości postu i daj na 0, żeby nie było żadnych.

Po za tym może coś być skopane z sesjami, czy masz jakoś ustawione cahe? tj czy korzystasz z jakiś dopalaczy na serwerze?
W opcjach servera wyłącz na chwile cache kompletnie. Wiesz jak nie ma accelatorów to i tak się ustawia poziom 1, ale daj na 0 wyczyść cache, wyloguj się wyczyść cache browsera i zaloguj ponownie i przeprowadź test. Ponadto wiesz trochę było zamieszania z dziurami i chłopcy troszkę poprzesadzali, no i gł. lecą prowizorka z tego co zauważyłem. Może być tak że na defaultowym stylu zadziała, i to też powinieneś sprawdzić.

Nie bardzo co mogę Ci w tym momencie podpowiedzieć, ponieważ o mało co by mi się zglejował komp, poniewaz było przepięcie i musiałem się salwowac ucieczka czyli targnąłem gł. hebel, który mam koło koma, niestety posypały mi sie servery i trochę danych poleciało w kosmos. nie udało mi się dla Ciebie zintegrować nawet tego dźwięku do chata sorka.. Chodzi o to, że testowalnię na dysku mam w lekkiej rozsypce i w tym momencie nie mogę uruchomic seva, zresztą żadnego z tych które mam.. Spoko, ja to naprawię, ale może zająć trochę czasu..
Jednak zastosuj moje tipsy, jakieś 2 m-ce temu ma swojej produkcyjnej stronce zauważyłem podobny efekt i powyższe tipsy poskutkowały.
Jak nie pomoże to pisz.

Pozdrówka U?miech
roco

// Edit: Pewnie jedziesz na FF, ale jaka wersja czy jest to 3.5 i czy sprawdziłeś Operą? i robisz Copy z PPM czy Ctrl + v ? Coś mi to wygląda na zagubioną sesję.. I nie koniecznie może wina leżeć po stronie forum..

IP IP Zapisane
Full Member
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=320.msg946#msg946 Post #4 
FF 3.5.1  Chichot i tylko
a problem by? przez jedn? modyfikacj?: Aeva ~ Auto-Embed Video & Audio trzeba j? prawid?owo ustawi? lub odinstalowa?

pozdrawiam

//edit
spoko z tym SB to nie pilna sprawa

IP IP Zapisane

bo Ja si? nie zmieni?.
Administrator
 United States Mężczyzna
United States
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=320.msg947#msg947 Post #5 
W?a?nie.. Pami?tam, ?e starsze wersje robi?y numer z linkami i nawet w code dopisywa?o tagi bbc do ochrony linków, lub raczej przed nimi..
Ale na nowej wersji AVEA z odpowiednio zafajkowanymi opcjami nie powinno by? takich efektów, pewnie mia?e? starsz? wersj?, lub zafajkowane nie to co potrzeba, lub by?o nie zafajkowane..

Okay, ciesz? si? Cieplutki, ?e na to wpad?e?, rozwijasz si? ch?opie i o to w?a?nie kaman Mrugni?cie

Z tym FF to si? tak nie zarzekaj, poniewa? jesli chcesz testowac mody czy style, powiniene? to robic conajmniej trzema przegl?darkami..
ja te? mam FF-3.51:

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.20) Gecko/20081217 Firefox/2.0.0.20 Mnenhy/0.7.6.0

Jednak po za FF w kilku wersjach mam kilka wersji Opery i IE8 z buttonem kompatybilno?ci w dó?. Siax! bez tego to jak bez r?ki..

Pozdrawiam U?miech
roco

PS. naprawi? serverki i zajrz? do sound event w sb

IP IP Zapisane
Strony: [1]   TOP^Do góry
   Drukuj   
On-Line: 179 Gości, 0 Użytkowników

Skocz do: