Witaj @Draco!

Na zdrowie

Trochę na początku posiałem ludziom strachu, co nie było moim zamiarem, ponieważ skrypt SMF i tak jest jednym z bezpieczniejszych, ale najpierw musiałem sam zrozumieć z czym mam do czynienia. To szkudnik, jednak sposób włamu ciekawy.
Najgorzej, kiedy wykona sie kod, wtedy choć brak strat, (po za straconym czasem!), to są pełne ręce roboty, żeby usunąć syf.
Pisałem o tym na samym początku. U mnie zarejestrował się na kilku forach, na jednym zadziałał skutecznie, a na innym, choć kod się niby wykonał, to pliki nie były zaśmiecone, - odnalazłem jednak jego mechanizny do zaśmiecania i wsio pousuwałem.
Raczej trudnomu było ze mną, ponieważ większość plików mam poprzerabianych do własnych potrzeb, tym nie mniej udało mu sie napsuc mi krwi. Niby głupotka i bzdet, ale roboty naprawczej przy tym multum.
Dodatkowo, na zainfekowanym forum w jego katalogu miałem parędziesiąt innych skryptów i dosłownie wszystkie pliki *.php zostały zasyfione. Warto się zabezpieczyć! Ale chorym wydaje mi się zabraniać z tego powodu, różnych rzeczy moim gościom.
Poprawka załatwiła i inne niedociągłości. niestety poprawiłem sobie wczesniej sam i żeby wgrac poprawki, musiałem cofać zmiany hehe ale spoko.
U Ciebie pewnie nic by nie było.. to automat.. nie zadziała to leci dalej. Ma przecież tyle linków z googlary. Właściwie to może trafić niemal wszędzie i dlatego była potrzebna szybka poprawka i znowu załoga SMF stanęła na wysokości zadania.
Pozdrawiam

roco
PS. jak masz z czymś problemy, to pytaj, - jesli będzie to leżeć w zakresie mojej wiedzy, to napewno pomogę.