Strony: 1 [2]   Bottom Do dołu
   Drukuj   
ico Autor    
[EN] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [RU]
     Topic: SSI i problem z kodowaniem  [Przeczytany 38081 razy]
Administrator
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [29.10.2008 21:56:12] Odp: SSI i problem z kodowaniem
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=27.msg152#msg152 Post #12 
hehe nie pekaj! jest ok. ważne że jest na tym padole kosmicznym taka fajna rzecz jak net i np. fora..

Myslałem, zeby zrobic tu zresztą niekoniecznie, bo tu to dość głeboko.. myslałem o stworzeniu grupy wzajemnej pomocy itp.. niestety to co sie dzieje na smf.pl, przyrównałbym hmm moze do layers.. miał to być prawdziwy suport wspólnie współtworzony, ale co poniektórym się coś pomieszało. Ja napewmno w tym przeczkolu uczestniczył nie bedę, jednak zależy mi na tym, żeby nie pisali że polskie stronki hmm delikatnie mówiąc są zabawne.. a polacy małomądrzy.. Chcę pomóc tym wszystkim co zaczynaja i nie tylko swoja zabawę ze skryptem smf.

Myślałem o tworzeniu jakiś tutoriali itp. chciałbym, żeby pojawiali się, oczywiście poza potrzebalskimi, ludzie, którzy chcieli by to współtworzyć.. Jestem również wielkim fanem ruchu OS, uważając, że internet powinien być dla ludzi, reszta też, ale sztuka powinna być płatna, czyli np. tworzenie obrazów.. (www - czyli stronek).

oki doki acha jeszcze jedno.. ja się tak rozpisuję ponieważ to mój protest-song przeciwko traktowaniu forum jak komunikatora GG, a niestety niektórym wali w dekiel.. ale to zwykli nabijacze hehe

Pozdrawiam U?miech
roco

Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Customer
*
02.11.2008 12:51:02
Topic Starter
 Poland
Poland

DATA: [30.10.2008 10:23:25] Odp: SSI i problem z kodowaniem
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=27.msg153#msg153 Post #13 
Nie chc? sprowadza? Ci? na ziemi?, ale co? mi si? wydaje, ?e mo?esz by? w mniejszo?ci... jednak gro ludzi nie ma w sobie takiej naturalnej ch?ci niesienia pomocy ka?demu i nie stawia sobie tego za punkt honoru/niewiemczego, a je?li ju? pomog?, to cz?sto g?sto okazuj? si? kolekcjonerami plusików - s?owem chodzi im jedynie o podwy?szenie swojego statusu, a rado?? innej osoby jest im zupe?nie oboj?tna. Nie zra?aj si? tym jednak, bo robisz ?wietn? robot? i nawet je?li stworzenie jakiej? wi?kszej grupy, w której by nie iskrzy?o od napi??, oka?e si? niemo?liwe, to miej ?wiadomo??, ?e ka?de forum na którym si? udzielasz b?dzie ju? wielkim sukcesem i b?ogos?awie?stwem dla niejednego pomocoszukacza. Tak wi?c piel?gnuj powody, które Tob? kieruj?, bo g?upio by?oby straci? chyba jedyn? osob? (przynajmniej ja innej nie znalaz?em), która wie co w trawie piszczy, lubi mówi? co w trawie piszczy i ma tyle cierpliwo?ci do zupe?nie pocz?tkuj?cych w temacie SMF i nie tylko (i tu niekoniecznie pisz? o sobie J?zyk ).

Pozdrowionka i trzymam kciuki za sukces jaki by nie by?! U?miech

IP IP Zapisane
Administrator
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [01.11.2008 06:56:50] Odp: SSI i problem z kodowaniem
Link:  https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=27.msg155#msg155 Post #14 
@Franko U?miech

Ja stoj? mocno na ziemi. Jestem realist?, ale z pozytywnym nastawieniem do ludzi i ?wiata. Nie czuj? si? Polakiem. Mieszka?em szereg lat na obczy?nie, w ró?nych krajach i w?ród normalnych ludzi, jakimi nie s? Polacy i to tam g?. naby?em tego pozytywnego nastawienia do wszystkiego co ?yje, jak równie? wynika to z mojej filozofii, ponadto mam otwart? ca?? kundalini?, wszystkie czakry. Na wiosn? emigruj? st?d na for ever. Prze?y?em 6x ?mier? kliniczn? itp. zgin??em z r?k innych ludzi, cho? sam uratowa?em 23 osoby od ?mierci. Jestem ponad to wszystko, o czym mogliby?my tu pogada?. Od zesz?ego stulecia udzielam si? w necie, najpierw na ró?nych grupach, pó?niej forach. Jestem adminem na kilku, nie moich forach, np. na niemieckim, zreszt? na skrypcie smf i jest tam wiele setek tys. postów i userów, tam jestem jednym z trzech adminów. M/n zajmuj? si? smf, ale je?li porówna?, to smf jest zaledwie mrówk? w tym co robi?, podczas gdy reszta jest ca?ym mrowiskiem. To co tu robi? i pod postaciami roco rico i RicoRoco to hobby, przyjemno??, max w porywie poni?ej 20%. Na dob? pisze kilkadziesi?t postów i zajmuj? si? zupe?nie innymi rzeczami. Jestem równie? m/n webmasterem. To miejsce tutaj, to by? poligon na którym obrabia?em layout + funkcjonalno?? dla smf.pl. Zostawi?em to miejsce, jak równie? betk? poniewa? nie mog? ju? udziela? pomocy na smf.pl, ale nikomu jej nie odmówi?em i nie mam zamiaru, dlatego jest to miejsce, je?li kto? tu trafi, to mu pomog?, w miar? moich skromnych mo?liwo?ci, tak w wiedzy, jak i z czasem. Powtórz?, to hobby, ja nic nie musz? i nikogo nie b?d? zmusza?. Jednak w?tpi?, czy gdziekolwiek mo?na spotka? podobne warunki, jak proponuj? tutaj. Mo?e kiedy? znajd? si? ludzie, którzy zechc? wspó?tworzy? to miejsce i marzy mi si? fabryka tutoriali. Oczywi?cie nie odmawiaj?c nikomu pomocy btw. Znam wielu ludzi, którzy my?l? podobnie i my?l?, ?e w tym co teraz tu robi?, spotkam równie? takich ludzi. Lecz je?libym nigdy takich nie spotka?, to i tak mnie to nawet o microna nie zmieni, ani mojego podej?cia do ludzi. Mo?na ze mn? "konie kra??" ale trzeba si? liczy? z tym, ?e roco nie uznaje ?adnych kompromisów. Bia?e jest bia?e, czarne jest czarne, k?amstwo lustracyjne to wiadomo, a media w PL k?ami? i nie s? od dawna nasze. Jak widz? gostka co jedzie pod pr?d, to ja w?a?nie jestem tym, który zakrzyknie: "jak jedziesz baranie!?" Kompromis jest wtedy, kiedy jeste? ze swoj? niewiast?, omsknie Ci si? i znajdziesz si? pi?terko ni?ej, ale pójdziesz na kompromis i doko?czysz.. Nazywam rzeczy po imieniu, bez wzgl?du na konsekwencje. Mam przyjació?, którzy mnie za to nie lubi?, lecz cz?sto przychodz? po to, w?a?nie, ?ebym im powiedzia? par? s?ów prawdy o nich, bez wzgl?du jak bolesnej. Znam si? na ludziach przede wszystkim i nigdy si? nie myl?, szczególnie dobrze znam niewiasty. Przez moje firmy swego czasu przewin??o si? par? tys ludzi. i na tym sko?cz? ten of-topic wywód...
Bez obaw ja si? nie zmieni?, cho? jedyn? najbardziej sta?? rzecz? na ?wiecie - jest w?a?nie zmiana.., na pewno nie zmieni? swojego nastawienia do ludzi, anie nie zmniejsz? zapa?u do niesienia pomocy. Nie nie jestem "jowialnym jasiem", ale trzeba przej?? cho? troch? tego co ja, ?eby to powa?niej zrozumie?.
Dzi?ki za twe s?owa, w których wida? trosk? i pozytywne o mnie mniemanie.. ja mog? si? odwdzi?czy?? hmm mo?e napisz? Ci ze 2 s?owa o Twojej stronce? Jeste? na pewno koderem, bardziej, ni? grafikiem, cho? my?l?, ?e wszystkiego w Tobie po trochu..
Napisz? Ci o Twoim forum. Np. 3 logowania, to jak 2 grzyby w barszcz.. to jak mocherowy beret z antenk?.
Da?e? na górze stronki ramk?, to ju? lepiej do by?o zintegowa? wtopi? w kod index.template.php od tego stylu, którego u?ywasz. Ta ramka, Ci? zdradza i wr?cz musisz z tym zrobi? porz?dek, o ile zale?y Ci na dobrym wizerunku.. Twojego dzie?a. Sama stronka g?. wiesz dla mnie br?z ze z?otem to kolory ?mierci i pogrzebu.., nie mam ani jednej sztuki ubrania w tym kolorze.. ale robi to mimo wszystko do?? schludne wra?enie i nie nawet nie bardzo mam si? do czego przywali?. Forum do poprawki, tj. w style.css poszerz je, ?eby cho? troch? wspó?gra?o z przepastn? stron? g?. Zmie? grafiki przy wiadomo?ciach na g?. indexie dzia?ów. Kompletnie wy??cz (w PA), to pole logowania na dole. To co masz w ramce na górze, - zintegruj ze stron?, nie jest to trudne! a logowanie, które masz poni?ej po prostu wy??cz w kodzie i pod??cz po to logowanie na samej górze. Masz tam jeszcze plik w html, taka stronka z zaokr?glonymi rogami, wygl?da ciekawie i przyst?pnie, jednak.. poszerzy?bym ?rodek i to bez obraz zdecydowanie, a "boczne flanki" da?abym w p?ywaj?ce divy i je nasun?? na ?rodek, troch?, wa?ne, ?eby ?rodek nie by? tak? w?sk? kiszk?.. to nie wypada na stronce ..tego rodzaju.. ja rozumiem, ?e jeste? w trybie tworzenie, wi?c potraktuj to jako tipsy. Ja nie tylko tworz? strony, ja je równie? projektuj?. I to nie jest hobby, cho? pod skór? na pewno troch?.. I najwa?niejsze.. ja nie ??cz? pracy z przyjemno?ci?, cho? mam przyjemno?? z pracy. Z hobby jest troch? inaczej. ale mam p?aszczyzny mojego ?ycia, które w ?aden sposób nie przenikaj? si?, tak same z siebie i bez mojego udzia?u. Wierz? te? niepoprawnie, ?e uda si? skrzykn?? kilku ?apskich go?ci z wyobra?ni? i co? fajnego z tego b?dzie. Tak mam od dawna, ale w?a?nie na innych p?aszczyznach...

Pozdrawiam U?miech
roco

Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Strony: 1 [2]   TOP^Do góry
   Drukuj   
On-Line: 18 Gości, 0 Użytkowników

Skocz do: