@Franko

Ja stoj? mocno na ziemi. Jestem realist?, ale z pozytywnym nastawieniem do ludzi i ?wiata. Nie czuj? si? Polakiem. Mieszka?em szereg lat na obczy?nie, w ró?nych krajach i w?ród normalnych ludzi, jakimi nie s? Polacy i to tam g?. naby?em tego pozytywnego nastawienia do wszystkiego co ?yje, jak równie? wynika to z mojej filozofii, ponadto mam otwart? ca?? kundalini?, wszystkie czakry. Na wiosn? emigruj? st?d na for ever. Prze?y?em 6x ?mier? kliniczn? itp. zgin??em z r?k innych ludzi, cho? sam uratowa?em 23 osoby od ?mierci. Jestem ponad to wszystko, o czym mogliby?my tu pogada?. Od zesz?ego stulecia udzielam si? w necie, najpierw na ró?nych grupach, pó?niej forach. Jestem adminem na kilku, nie moich forach, np. na niemieckim, zreszt? na skrypcie smf i jest tam wiele setek tys. postów i userów, tam jestem jednym z trzech adminów. M/n zajmuj? si? smf, ale je?li porówna?, to smf jest zaledwie mrówk? w tym co robi?, podczas gdy reszta jest ca?ym mrowiskiem. To co tu robi? i pod postaciami roco rico i RicoRoco to hobby, przyjemno??, max w porywie poni?ej 20%. Na dob? pisze kilkadziesi?t postów i zajmuj? si? zupe?nie innymi rzeczami. Jestem równie? m/n webmasterem. To miejsce tutaj, to by? poligon na którym obrabia?em layout + funkcjonalno?? dla smf.pl. Zostawi?em to miejsce, jak równie? betk? poniewa? nie mog? ju? udziela? pomocy na smf.pl, ale nikomu jej nie odmówi?em i nie mam zamiaru, dlatego jest to miejsce, je?li kto? tu trafi, to mu pomog?, w miar? moich skromnych mo?liwo?ci, tak w wiedzy, jak i z czasem. Powtórz?, to hobby, ja nic nie musz? i nikogo nie b?d? zmusza?. Jednak w?tpi?, czy gdziekolwiek mo?na spotka? podobne warunki, jak proponuj? tutaj. Mo?e kiedy? znajd? si? ludzie, którzy zechc? wspó?tworzy? to miejsce i marzy mi si? fabryka tutoriali. Oczywi?cie nie odmawiaj?c nikomu pomocy btw. Znam wielu ludzi, którzy my?l? podobnie i my?l?, ?e w tym co teraz tu robi?, spotkam równie? takich ludzi. Lecz je?libym nigdy takich nie spotka?, to i tak mnie to nawet o microna nie zmieni, ani mojego podej?cia do ludzi. Mo?na ze mn? "konie kra??" ale trzeba si? liczy? z tym, ?e roco nie uznaje ?adnych kompromisów. Bia?e jest bia?e, czarne jest czarne, k?amstwo lustracyjne to wiadomo, a media w PL k?ami? i nie s? od dawna nasze. Jak widz? gostka co jedzie pod pr?d, to ja w?a?nie jestem tym, który zakrzyknie: "jak jedziesz baranie!?" Kompromis jest wtedy, kiedy jeste? ze swoj? niewiast?, omsknie Ci si? i znajdziesz si? pi?terko ni?ej, ale pójdziesz na kompromis i doko?czysz.. Nazywam rzeczy po imieniu, bez wzgl?du na konsekwencje. Mam przyjació?, którzy mnie za to nie lubi?, lecz cz?sto przychodz? po to, w?a?nie, ?ebym im powiedzia? par? s?ów prawdy o nich, bez wzgl?du jak bolesnej. Znam si? na ludziach przede wszystkim i nigdy si? nie myl?, szczególnie dobrze znam niewiasty. Przez moje firmy swego czasu przewin??o si? par? tys ludzi. i na tym sko?cz? ten of-topic wywód...
Bez obaw ja si? nie zmieni?, cho? jedyn? najbardziej sta?? rzecz? na ?wiecie - jest w?a?nie zmiana.., na pewno nie zmieni? swojego nastawienia do ludzi, anie nie zmniejsz? zapa?u do niesienia pomocy. Nie nie jestem "jowialnym jasiem", ale trzeba przej?? cho? troch? tego co ja, ?eby to powa?niej zrozumie?.
Dzi?ki za twe s?owa, w których wida? trosk? i pozytywne o mnie mniemanie.. ja mog? si? odwdzi?czy?? hmm mo?e napisz? Ci ze 2 s?owa o Twojej stronce? Jeste? na pewno koderem, bardziej, ni? grafikiem, cho? my?l?, ?e wszystkiego w Tobie po trochu..
Napisz? Ci o Twoim forum. Np. 3 logowania, to jak 2 grzyby w barszcz.. to jak mocherowy beret z antenk?.
Da?e? na górze stronki ramk?, to ju? lepiej do by?o zintegowa? wtopi? w kod index.template.php od tego stylu, którego u?ywasz. Ta ramka, Ci? zdradza i wr?cz musisz z tym zrobi? porz?dek, o ile zale?y Ci na dobrym wizerunku.. Twojego dzie?a. Sama stronka g?. wiesz dla mnie br?z ze z?otem to kolory ?mierci i pogrzebu.., nie mam ani jednej sztuki ubrania w tym kolorze.. ale robi to mimo wszystko do?? schludne wra?enie i nie nawet nie bardzo mam si? do czego przywali?. Forum do poprawki, tj. w style.css poszerz je, ?eby cho? troch? wspó?gra?o z przepastn? stron? g?. Zmie? grafiki przy wiadomo?ciach na g?. indexie dzia?ów. Kompletnie wy??cz (w PA), to pole logowania na dole. To co masz w ramce na górze, - zintegruj ze stron?, nie jest to trudne! a logowanie, które masz poni?ej po prostu wy??cz w kodzie i pod??cz po to logowanie na samej górze. Masz tam jeszcze plik w html, taka stronka z zaokr?glonymi rogami, wygl?da ciekawie i przyst?pnie, jednak.. poszerzy?bym ?rodek i to bez obraz zdecydowanie, a "boczne flanki" da?abym w p?ywaj?ce divy i je nasun?? na ?rodek, troch?, wa?ne, ?eby ?rodek nie by? tak? w?sk? kiszk?.. to nie wypada na stronce ..tego rodzaju.. ja rozumiem, ?e jeste? w trybie tworzenie, wi?c potraktuj to jako tipsy. Ja nie tylko tworz? strony, ja je równie? projektuj?. I to nie jest hobby, cho? pod skór? na pewno troch?.. I najwa?niejsze.. ja nie ??cz? pracy z przyjemno?ci?, cho? mam przyjemno?? z pracy. Z hobby jest troch? inaczej. ale mam p?aszczyzny mojego ?ycia, które w ?aden sposób nie przenikaj? si?, tak same z siebie i bez mojego udzia?u. Wierz? te? niepoprawnie, ?e uda si? skrzykn?? kilku ?apskich go?ci z wyobra?ni? i co? fajnego z tego b?dzie. Tak mam od dawna, ale w?a?nie na innych p?aszczyznach...
Pozdrawiam

roco