Full Member
14.12.2019 23:26:16
Topic Starter
Poland
|
|
Link: https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=25.msg129#msg129
|
|
Witam jak w temacie potrzebuję dorobić przycisk powrót do strony głównej mój index.teplate.php ze skórki // Show the start of the tab section. echo ' <ul>';
// Show the [home] button. echo '<li', $current_action == 'home' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '">' , $txt[103] , '</a></li>';
// Show the [help] button. echo '<li', $current_action == 'help' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a></li>';
// How about the [search] button? if ($context['allow_search']) echo '<li', $current_action == 'search' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=search">' , $txt[182] , '</a></li>';
// Is the user allowed to administrate at all? ([admin]) if ($context['allow_admin']) echo '<li', $current_action == 'admin' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=admin">' , $txt[2] , '</a></li>';
// Edit Profile... [profile] if ($context['allow_edit_profile']) echo '<li', $current_action == 'profile' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=profile">' , $txt[79] , '</a></li>';
// Go to PM center... [pm] if ($context['user']['is_logged'] && $context['allow_pm']) echo '<li', $current_action == 'pm' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=pm">' , $txt['pm_short'] , ' ', $context['user']['unread_messages'] > 0 ? '[<strong>'. $context['user']['unread_messages'] . '</strong>]' : '' , '</a></li>';
// The [calendar]! if ($context['allow_calendar']) echo '<li', $current_action == 'calendar' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=calendar">' , $txt['calendar24'] , '</a></li>';
// the [member] list button if ($context['allow_memberlist']) echo '<li', $current_action == 'mlist' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=mlist">' , $txt[331] , '</a></li>';
// the [SMF Gallery] button if ($context['allow_smfgallery_view']) echo '<li', $current_action == 'gallery' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=gallery">' , $txt['smfgallery_menu'] , '</a></li>';
// the [Downloads System] button if ($context['allow_downloads_view']) echo '<li', $current_action == 'downloads' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=downloads">' , $txt['downloads_menu'] , '</a></li>';
// If the user is a guest, show [login] button. if ($context['user']['is_guest']) echo '<li', $current_action == 'login' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=login">' , $txt[34] , '</a></li>';
// If the user is a guest, also show [register] button. if ($context['user']['is_guest']) echo '<li', $current_action == 'register' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=register">' , $txt[97] , '</a></li>';
// Otherwise, they might want to [logout]... if ($context['user']['is_logged']) echo '<li', $current_action == 'logout' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=logout;sesc=', $context['session_id'], '">' , $txt[108] , '</a></li>';
echo '</ul>';
} co muszę jeszcze dodać i czy tylko w index.template czy jeszcze może w modyfication.polish help !!! pozdrawiam
Attention! Testing modifications - Steam Profile
|
|
Last Edit: 29.10.2008 14:51:23 by: roco
|
IP Zapisane
|
Władczy, choleryczny, wybuchowy, radykalny we wszystkim, z rozpustnym wyobrażeniem upodobań które nigdy nie były widziane, ateistyczny pod względem fanatyzmu, tutaj masz mnie w pigułce i zabij mnie znowu albo weź mnie takim jaki jestem, bo Ja się nie zmienię.
|
|
|
Administrator
3wProducer
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
United States
|
|
Link: https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=25.msg131#msg131
Post #1 |
|
cześć! Po pierwsze jaki przycisk? "Powrót na główną" czy może masz na myśli tę swoją stronkę opartą na ssi? i potrzeba Ci przycisku do niej? jeśli tak to proste.. Powyżej tego kodu, który wkleiłeś jest tablica z buttons, do której odwołują się późniejsze linki, które wkleiłeś.. Powyżej masz takie miejsce: // Show the menu up top. Something like [home] [help] [profile] [logout]...function template_menu (){ global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt; // Work out where we currently are. // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.028s | speed:6.82 KB/s i tablicę, (to będzie duga, pierwsza to home, a druga - admin): $current_action = 'admin'; if (in_array($context['current_action'], array( // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.033s | speed:2.69 KB/s i zamienimy "home" na "forum", ponieważ teraz, to co było stroną główną czyli "forum", będzie teraz forum, a to miejsce zajmiemy na stronę gł. (chyba że kto chciałby inaczej, to tylko przykład i wyszedłem z założenia, ze trzeba Ci buttona na stronę główną..) w tej tablicy powinny znaleźć się te 2 wpisy home i forum, (poza innymi), i pokażę teraz jak to powinno wyglądać: $current_action = 'admin'; if (in_array($context['current_action'], array('home', 'forum', 'download', 'gallery', 'search', 'admin', 'calendar', 'profile', 'mlist', 'register', 'login', 'help', 'pm'))) // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.031s | speed:10.13 KB/s Dopiszemy teraz butona do Twojej skórki. w pliki index.polish.php - wpis $txt[103] oznacza "Strona Główna", więc go zaadoptujemy do tego butona z główną i zobacz czy nie masz wpisu z forum, jak nie to żaden problem, albo tam dopisz i się odwołaj, albo na żywca do butona daj wpis Forum. Wpis: ', $scripturl, ' - oznacza adres Twojego forum łącznie z index.php na końcu - czyli: http://www.zionplusplus.pl/forum/index.phpTak więc pod linkiem buttona z Forum dalej zostanie ', $scripturl, ' a na główną damy linka bezpośredniego. - czyli http://www.zionplusplus.pl/index.phpW kodzie powinno to wyglądać tak: // Show the start of the tab section. echo ' <ul>';
// Show the [home] button. echo '<li', $current_action == 'home' ? ' id="active"' : '', '><a href="http://www.zionplusplus.pl/index.php">' , $txt[103] , '</a></li>';
// Show the [Forum] button. echo '<li', $current_action == 'home' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '">Forum</a></li>';
// Show the [help] button. echo '<li', $current_action == 'help' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a></li>'; Może pokoloruję..: // Show the start of the tab section.echo ' <ul >'; // Show the [home] button.echo '<li', $current_action == 'home' ? ' id="active"' : '', '><a href="http://www.zionplusplus.pl/index.php">' , $txt[103] , '</a></li>'; // Show the [Forum] button.echo '<li', $current_action == 'home' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '">Forum</a></li>'; // Show the [help] button.echo '<li', $current_action == 'help' ? ' id="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a></li>'; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.032s | speed:20.64 KB/s Jeśli jesteś uważny, to zadanie graniczy z zabawą i jest bardzo proste do wykonania.. Pozdrawiam roco
|
|
|
IP Zapisane
|
|
|
|
Full Member
Topic Starter
Poland
|
|
Link: https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=25.msg134#msg134
Post #2 |
|
dobra to precyzyjniej screen obrazuje co chcę "strona główna" lub "home" by przenosiło na te strokę w php http://www.zionplusplus.pl/czyli zmiana strona główna na forum i dodanie na poczatku buttona home natomiast przycisk "forum" by dawał linka tu http://www.zionplusplus.pl/forum/index.phpw załączniku cały index.template.php.txt
|
: : Attachment : :
|
Last Edit: 29.10.2008 14:50:33 by: roco
|
IP Zapisane
|
Władczy, choleryczny, wybuchowy, radykalny we wszystkim, z rozpustnym wyobrażeniem upodobań które nigdy nie były widziane, ateistyczny pod względem fanatyzmu, tutaj masz mnie w pigułce i zabij mnie znowu albo weź mnie takim jaki jestem, bo Ja się nie zmienię.
|
|
|
Administrator
3wProducer
United States
|
|
Link: https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=25.msg135#msg135
Post #3 |
|
Ale w czym problem, Cieplutki? Masz problem z inegrą czy co? czy z samym kodem? Podałem Ci precyzyjne rozwiązanie, ale ok, zajrzę do tego pliku, mam akurat chwilkę.. Te buttons, to nie jest grafa tylko style.. narka // Edit: Może po prostu pękasz? Zobacz, zrobiłem wszystko, no niemal, zamieniłem to odwołanie do "Stona Główna" na 'Home", - więc zrobiłem to na podstawie tego co napisałem wcześniej w tym topie.. Masz w załączniku Pozdrówka i jak cos to pisz roco
|
: : Attachment : :
|
|
IP Zapisane
|
|
|
|
Full Member
Topic Starter
Poland
|
|
Link: https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=25.msg136#msg136
Post #4 |
|
spoko w jednej skórce dałem rade ale tu poległem // Show the [home] button. echo ($current_action=='home' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'home' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href="', $scripturl, '">' , $txt[103] , '</a> </td>' , $current_action == 'home' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : '';
// Show the [help] button. echo ($current_action == 'help' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'help' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a> </td>' , $current_action == 'help' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : ''; tu poległem // Show the [home] button. echo ' <td align="center"><a href="', $scripturl, '"><span style="color: #FFFFFF; padding-top: 10pt; font-weight: bold;">' , $txt[103] , '</span></a></td>';
// Show the [help] button. echo ' <td align="center"><a href="', $scripturl, '?action=help"><span style="color: #FFFFFF; padding-top: 10pt; font-weight: bold;">' , $txt[119] , '</span></a></td>'; i jeszcze tu // Show the [home] button. echo ($current_action=='home' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'home' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href="', $scripturl, '">' , $txt[103] , '</a> </td>' , $current_action == 'home' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : '';
// Show the [help] button. echo ($current_action == 'help' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'help' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a> </td>' , $current_action == 'help' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : '';
|
|
Last Edit: 29.10.2008 14:51:56 by: roco
|
IP Zapisane
|
|
|
|
Administrator
3wProducer
United States
|
|
Link: https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=25.msg137#msg137
Post #5 |
|
Dobra zobaczymy.. Procedura jak wyzej, tj. najpierw trza dopisac do tablicy 'admin' - porządane buttony, a później je dołozyć do reszty buttons spoko w jednej skórce dałem rade ale tu poległem // Show the [home] button. echo ($current_action=='home' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign ="top" class="maintab_' , $current_action == 'home' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href ="', $scripturl, '">' , $txt[103] , '</a> </td >' , $current_action == 'home' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : ''; // Show the [help] button. echo ($current_action == 'help' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign ="top" class="maintab_' , $current_action == 'help' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href ="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a> </td >' , $current_action == 'help' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : ''; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.033s | speed:32.51 KB/s Zobaczmy to.. jak widać słowa kluczowe to: $current_action == 'i tu nasza nazwa akcji do zmiany' Zobacz i porównaj wpisy w code: // Show the [home] button. echo ($current_action=='home' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign ="top" class="maintab_' , $current_action == 'home' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href ="http://www.zionplusplus.pl/index.php">Home </a > </td >' , $current_action == 'home' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : ''; // Show the [forum] button. echo ($current_action=='forum' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign ="top" class="maintab_' , $current_action == 'forum' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href ="', $scripturl, '">Forum </a > </td >' , $current_action == 'forum' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : ''; // Show the [help] button. echo ($current_action == 'help' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign ="top" class="maintab_' , $current_action == 'help' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href ="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a> </td >' , $current_action == 'help' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : ''; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.043s | speed:37.56 KB/s I kolejny styl: tu poległem // Show the [home] button. echo ' <td align ="center"><a href ="', $scripturl, '"><span style ="color: #FFFFFF; padding-top: 10pt; font-weight: bold;">' , $txt[103] , '</span></a></td>'; // Show the [help] button. echo ' <td align ="center"><a href ="', $scripturl, '?action=help"><span style ="color: #FFFFFF; padding-top: 10pt; font-weight: bold;">' , $txt[119] , '</span></a></td>'; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.033s | speed:13.06 KB/s Tu to w ogóle był banał, wystarczają same linki bez przypisywania im akcji: // Show the [home] button. echo ' <td align ="center"><a href ="http://www.zionplusplus.pl/index.php"><span style ="color: #FFFFFF; padding-top: 10pt; font-weight: bold;">Home </span ></a ></td >'; // Show the [forum] button. echo ' <td align ="center"><a href ="', $scripturl, '"><span style ="color: #FFFFFF; padding-top: 10pt; font-weight: bold;">Forum </span ></a ></td >'; // Show the [help] button. echo ' <td align ="center"><a href ="', $scripturl, '?action=help"><span style ="color: #FFFFFF; padding-top: 10pt; font-weight: bold;">' , $txt[119] , '</span></a></td>'; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.033s | speed:18.29 KB/s No i ostatnia skóra..: i jeszcze tu // Show the [home] button. echo ($current_action=='home' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign ="top" class="maintab_' , $current_action == 'home' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href ="', $scripturl, '">' , $txt[103] , '</a> </td >' , $current_action == 'home' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : ''; // Show the [help] button. echo ($current_action == 'help' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign ="top" class="maintab_' , $current_action == 'help' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href ="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a> </td >' , $current_action == 'help' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : ''; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.033s | speed:33.39 KB/s To znowu trzeba przypisać akcję do buttona: // Show the [Home] button. echo ($current_action=='home' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign ="top" class="maintab_' , $current_action == 'home' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href ="http://www.zionplusplus.pl/index.php">Home </a > </td >' , $current_action == 'home' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : ''; // Show the [Forum] button. echo ($current_action=='forum' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign ="top" class="maintab_' , $current_action == 'forum' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href ="', $scripturl, '">Forum </a > </td >' , $current_action == 'forum' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : ''; // Show the [help] button. echo ($current_action == 'help' || $context['browser']['is_ie4']) ? '<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , ' <td valign ="top" class="maintab_' , $current_action == 'help' ? 'active_back' : 'back' , '"> <a href ="', $scripturl, '?action=help">' , $txt[119] , '</a> </td >' , $current_action == 'help' ? '<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : ''; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.034s | speed:47.37 KB/s Jak widać wystarczy odrobina uwagi i cierpliwości hehe Pozdrawiam roco // Edycja dla kolorowanki..
|
|
Last Edit: 02.06.2009 23:25:06 by: roco
|
IP Zapisane
|
|
|
|
Full Member
Topic Starter
Poland
|
|
Link: https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=25.msg138#msg138
Post #6 |
|
no właśnie cierpliwość i uwaga to to czego mi czasem brakuje dzięks roco
pozdrawiam
|
|
|
IP Zapisane
|
|
|
|
Administrator
3wProducer
United States
|
|
Link: https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=25.msg139#msg139
Post #7 |
|
Na zdrówko Cieplutki
|
|
|
IP Zapisane
|
|
|
|
Full Member
14.07.2023 20:33:45
Poland
|
|
Link: https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=25.msg691#msg691
Post #8 |
|
Prawdę mówiąc nic z tego nie kapuję. Dodałem przycisk inaczej ale powoduje on ciągle błąd na jednym z mych forum. Nie bardzo rozumiem tutaj te kroki po kroku w napisie o co chodzi. Może pokolorować to co zmieniać w tych kodach by wystarczyło bo patrze i nic nie widzę. Miało by to wyglądać tak - przycisk portal jest do innej strony nie sprzężony z forum i o niego chodzi.
|
|
|
IP Zapisane
|
|
|
|
Administrator
3wProducer
United States
|
|
Link: https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=25.msg694#msg694
Post #9 |
|
Okay, to wrzuć tu plik z tej skórki -> index.template.php a pokażę Ci to na konkretnym - przykładzie - Twojego stylu. Dobra pokoloruję. Ale to mogą być rózne sprawy, choc jest podobnie to zalezy od konstrukcji samej skórki, stąd było tyle przykładów. To było w sumie symboliczne i majace postać jakby drogowskazu.. Możesz też wkleić nawet cały ten plik wybierając z menu rozwijanego: GeSHi ->> język PHP i wrzucając treść pomiedzy tagi.., lub zapakować do zipa i dać jako załącznik. Pozdrawiam roco
|
|
|
IP Zapisane
|
|
|
|
|
Administrator
3wProducer
United States
|
|
Link: https://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=25.msg700#msg700
Post #11 |
|
Tomeh, zapewniam Cie, że zdecydowanie preferuje nauke, a nie odrabianie za kogoś słupków.. hehe I teraz też tak jest, napisałem, żebyś albo wkleił kod, albo dał plik żeby na konkretnym przykładzie zademonstrować how 2 Okay to bottom line Jak widze miałes tam zainstalowany Portal, czy po to, żeby dopisało Ci buttona w menu? joke.. Na wstępie.. dodałeś sam modyfikację i wrzuciłeś do linka Forum, ale w stringu, co jest błędem, spójrz masz tak: // How about the [Forum] button? echo '<li', $current_action == 'home' ? ' class="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '"><span>' , Forum , '</span></a></li>'; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.032s | speed:6.78 KB/s Jak już to trzeba było wpisac to "normalnie czyli bez stringu: // How about the [Forum] button? echo '<li', $current_action == 'home' ? ' class="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '"><span>Forum</span></a></li>'; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.031s | speed:6.58 KB/s Powyżej, o czym była również mowa wcześniej w tym topie, jest tablica z $current_action = 'admin';I dalej masz tak: $current_action = 'admin'; if (in_array($context['current_action'], array('home', 'Portal', 'search', 'admin', 'calendar', 'profile', 'mlist', 'register', 'login', 'help', 'pm'))) // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.030s | speed:9.18 KB/s To jest tablica z buttonami, do której odwołują się później wpisy samych buttonów.. mówiąc obrazowo.. Chodzi też o przykładowo: ', $current_action == 'home' // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.030s | speed:1.31 KB/s i klasę "active", czyli to zaznaczanie buttona, ale nie tylko, to po kliknieciu w taki button ustawia go na klsę active.. - to złożony mechanizm pozwalający na tego typu menu itd... Akurat w Twoim przypadku jest to dość proste i nic nowego - podobny przykład był powyżej. Ty masz w tablicy dopisaną akcję Portal i zamieniłeś linka do portalu na http://www.wp.pl czyli chcesz dać odnośnik do zewnętrznej witryny z poziomu menu.. teraz wyglada to tak: // Show the start of the tab section. echo ' <ul class="top-nav">'; // Show the [Portal] button. echo '<li', $current_action == 'home' ? ' class="active"' : '', '><a href="http://www.wp.pl"><span>' , $txt[103] , '</span></a></li>'; // How about the [Forum] button? echo '<li', $current_action == 'home' ? ' class="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '"><span>' , Forum , '</span></a></li>'; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.032s | speed:15.78 KB/s Proponuję takie rozwiazanie.., - link zwnętrny powinien otwierać się w nowym oknie, ale i tak akcję trzeba dopisać, więc dopiszemy do tablicy, w tym wypadku: "wp". $current_action = 'admin'; if (in_array($context['current_action'], array('home', 'Portal', 'wp', 'search', 'admin', 'calendar', 'profile', 'mlist', 'register', 'login', 'help', 'pm'))) // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.031s | speed:9.36 KB/s i poprawimy to w linkach, czyli daję linka do wp z targetem na zewnątrz w nowym oknie i przypisana akcją "wp" acha i btw poprawiam tego linka z Forum: // Show the start of the tab section. echo ' <ul class="top-nav">'; // Show the [Portal] button. echo '<li', $current_action == 'wp' ? ' class="active"' : '', '><a href="http://www.wp.pl" target="_blank"><span>Wirtualna Polska</span></a></li>'; // How about the [Forum] button? echo '<li', $current_action == 'home' ? ' class="active"' : '', '><a href="', $scripturl, '"><span>Forum</span></a></li>'; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.032s | speed:15.54 KB/s Jak widać nie jest to skomlikowane. Gdyby był link wewnętrzny, to musiałbym znać akcje którą wykonuje klik na button i linka do tej akcji. Czy teraz jest jaśniej? Nie sugeruj się tym, że jest zawijanie wiersza, tu w code, jak skopiujesz do edytora to będzie normalnie.. Mam nadzieje, że uda Ci się skorzystać z tej wiedzy, która jest tu zawarta. W razie pytań, nie krepuj sie. Pozdrawiam roco
|
|
|
IP Zapisane
|
|
|
|
|