Cze??

fader.js odpowiada za zmienianie si? tych wiadomo?ci na widoku g?. indexu dzia?ów.
Dodatkowo masz wpisy w pliku BoardIndex.template.php, (blisko pocz?tku pliku), dla unikni?cia zwa?ki skryptu, kolorki s? tam podane w rgb, tj ich warto?ci, a nie HEX#. Jednak to pole w którym dzia?a fader, to pole ze zmieniaj?cymi si? news, ma swój background. Cz?sto nie ma okre?lenia klasy, tj nie ma jej opisanej w stylach, ale obowi?zuje styl ogólny dla takich pó?. I w tym wypadku nie mog? to by? warto?ci kolorów w zapisie skróconym, tak jak pokaza?em Ci to wcze?niej.
Np. zdarza si? w stylach, to gdzie? tam gdzie body table lub td - ?e jest podany background jako color i zdarza si? ?e ma zapis np. bia?y - #FFF, zamiast #FFFFFF co jest pe?nym zapisem HEXagonalnym
hmm niewa?ne, bo jeszcze bardziej zapl?cz?.. To miejsce obejmuje skrypt i je?li b?dzie tam podany kolor t?a w zapisie skróconym, to JS mo?e nie pracowa? pod pewnymi przegl?darkami, a na pewno pod IE.
Mo?na sobie poradzi?, poniewa? to miejsce ma ID, --> co wstylach ma odniesienie jako #nazwa klasy.
Sprawd? klasy td, tr, th czy nie nie ma tam np. background, lub background-color i czy nie ma tam warto?ci skróconej.
Przypominam w zapisie #HEX nie zawsze ale czasem mo?na kiedy cyferki kolorów s? podobne - skróci? i zamiast 6 cyfr/liter jest 3.
Je?li tak masz to popraw ?eby by? pe?ny zapis czyli 6 cyfr/liter.
Ja tutaj jaki? czas temu dopisa?em w stylach taki dings:
news_fader,#news_fader,.news_fader,#smfFadeScroller,smfFadeScroller,.smfFadeScroller,fader_news_lines ,#fader_news_lines,.fader_news_lines {
background:#FCFCFC;
background-position:top center;
background-repeat:repeat-x;
}
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=CSS] | load:0.002s | speed:122.76 KB/s
Nie wiedzia?em co zadzia?a, to by?o jaki? czas temu wi?c trudno sobie przypomnie?.
Oczywi?cie kolorki musz? by? Twoje, a nie moje, bo mo?e to dziwnie wygl?da?.
Ale najpierw sprawd? co masz wpisane przy komórkach tabeli.
Masz troch? ja?niej?
Tomeh, sorry,musz? spada? dalej.. Je?li co? nie jasne to pisz, tylko nie wiem kiedy b?d? móg? odpisa??
Pozdrawiam

roco