Cześć Tomeh
Sorka nie mogłem być wcześniej, nawet wyłączyłem hmm na chwile tylko.., pisanie dla gości..
Chyba dodam sub-dział "Wordpress", co myślisz?
Z jednej strony cieszę się, że Ci się udało i sobie poradziłeś. Z drugiej strony, chciałbym Ci to odradzić.
Sam mam kilka stronek postawionych na WP i kilka blogów w tym większość na WP. Pomagam również przyjaciołom z ich blogami,
ale nie mam aż tak dogłębnej wiedzy jak przy SMF.. Znam wtyczki Lesmonda i te również. Gościu ma klasę i jego wtyczki, to majstersztyk w kodzie.
Działanie tej wtyczki można porównać do klasycznej prostej ankiety.. - np. klikasz w pole typu "radiobutton" i button głosowania "Vote"
Kiedy to zrobisz, dostajesz najczęściej albo stronę wyników, albo lokalnie w miejscu ankiety pokazują się staty z głosowania.
Podobnie działa wtyczka "WP-Postrating", zresztą najlepsza w swoim rodzaju, ajaxowa z wieloma możliwościami. Np. można dodać nie tylko do postów, ale również do stron, kategorii, czy komentarzy. (popatrz w plik Readme.html).
Normalnie jest tak, że kiedy najeżdżasz na gwiazdkę to masz "dymek" 1 gwiazdka, 2.., 3.. itd, ale kiedy odwiedzający zagłosuje, czy też inaczej, (choć to jest to samo), - "oceni" danego posta, dając mu odpowiednią ilość gwiazdek, (od 1 do 5 - defaultowo), to już więcej razy nie może tego zrobić, ale po najechaniu kursorem dostaje w "dymku" wyniki.. Widzi ile osób zagłosowało i jak w skali ogólnej inaczej - jest to wyliczenie procentowe.
- i chcesz pozbawić tych ludzi, (tych co głosują/oceniają), - wyników? hmm nie rób tego.. to taki mały obciaszek.., to tak jakbyś poszedł z kobietą do teatru, a po seansie wyszlibyście i zaczął padać deszcz, a Ty wyjąłbyś parasol, owszem sprawny i chroniłby przed deszczem, ale wcześniej obciąłbyś "bukfelem", (piłka ręczna do metalu), rękojeść, tegoż parasola, a to dlatego, że lepiej mieścił Ci się w aucie z tyłu na podszybiu....... ha ha
Mam nadzieję, że rozumiesz, albo zrozumiesz co chcę powiedzieć..
To celowo jest tak zrobione i uważam że z klasą, dopiero widzisz po głosowaniu na post, jakie są wyniki, i tu masz od razy wypisane "z boku" i w "dymku", i jakbym ja miał coś zmieniać, to raczej wyciąłbym to co napisane "z boku", a zostawił w "dymku".., no ale to Twój blog, a ja niestety jak zwykle nazywam "rzeczy po imieniu", więc, bez urazy Tomeh! i mam nadzieję, że uda Ci się wyciągnąć prawidłowe wnioski, a moje uwagi okażą się dla Ciebie cenne...
Linia 1007 to ten kawałek:
$post_ratings_alt_text = sprintf(_n
('%s vote', '%s votes', $post_ratings_users, 'wp-postratings'), number_format_i18n
($post_ratings_users)).__
(',', 'wp-postratings').' '.__
('average', 'wp-postratings').': '.number_format_i18n
($post_ratings_average, 2).' '.__
('out of', 'wp-postratings').' '.number_format_i18n
($ratings_max); // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.024s | speed:13.40 KB/s
Który kawałkiem tego "kawałka" kodu:
$post_ratings_text = '<span class="post-ratings-text" id="ratings_'.$post_id.'_text"></span>'; // Get the image's alt text if($ratings_custom && $ratings_max == 2) { if($post_ratings_score > 0) { $post_ratings_score = '+'.$post_ratings_score; } $post_ratings_alt_text = sprintf(_n
('%s rating', '%s rating', $post_ratings_score, 'wp-postratings'), number_format_i18n
($post_ratings_score)).__
(',', 'wp-postratings').' '.sprintf(_n
('%s vote', '%s votes', $post_ratings_users, 'wp-postratings'), number_format_i18n
($post_ratings_users)); } else { $post_ratings_score = number_format_i18n
($post_ratings_score); $post_ratings_alt_text = sprintf(_n
($post_ratings_users)).__
(',', 'wp-postratings').' '.__
('average', 'wp-postratings').': '.number_format_i18n
($post_ratings_average, 2).' '.__
('out of', 'wp-postratings').' '.number_format_i18n
($ratings_max); } // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.035s | speed:26.42 KB/s
Tomeh, jestem ostatnio bardzo zapracowany, ale jak masz jakieś pytania, czegoś poszukujesz lub co bądź, w kwestii WP, to pytaj
Pozdrawiam
roco