Sandro
To są dwie rzeczy.. gostek od integry, dał tam normalnego AjaxChata i przerobionego do roli sboxa, ale na silniku AjaxChata.
Zajrzałem do instalki i widzę, że są dwa configi i wpisy lądują w oddzielnych tabelach. Dlatego w jednej z nich może nic nie być.
Widzę, że ustawiono czyszczenie bazy z wpisów, po roku i tu i tu.
Może zajrzyj, a najlepiej rozpakuj na dysku i sama podejrzyj:
SBox -> katalog: "shoutBox" >> "lib" >> i tu masz jeden congig, tj plik "config.php"
A drugi znajduje się tu: >> "chat" >> "lib" >> "config.php"
W obu przypadkach pod koniec masz taki wpis:
// Defines if old messages are purged from the database:$config['logsPurgeLogs'] = false;// Max time difference in days for old messages before they are purged from the database:$config['logsPurgeTimeDiff'] = 365; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.025s | speed:8.40 KB/s
Inne ..któreś tam pokazuje ile czasu ma wyświetlać stare wpisy, hmm prawdopodobnie to:
// Max time difference in hours for messages to display on each request:
$config['requestMessagesTimeDiff'] = 24;
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.027s | speed:4.16 KB/s
Po za tym, kiedy jesteś zalogowana na forum, to po nazwie forum w pasku adresu qrna gmatwam, pokażę na przykładzie..
masz forum na takim adresie:
domena.com/forum/
I masz zainstalowany chat, to adres chata jest taki:
domena,com/forum/chat/
To teraz wpisz w takiej konstrukcji:
domena.com/forum/chat/?view=logs
To wywoła log, bezpośrednio w AjaxChacie, wykorzystując jego wszelkie możliwe narzędzia, nawet wygodnie się przegląda..
To oczywiście adres only for Admins do logu, wszelkich wpisów nie starszych niż jeden rok.. tylko może chcieć się załadować dużo na raz,
a na górze masz selekty i od razu wybierz jeden m-c, inaczej będzie chciał załadować cały rok hehe
Nie wiem co Więcej mogę Ci powiedzieć. Nie wiem czy zobaczysz tam logi z shoutBoxa? bo może gościu nie dał takiej możliwości.
Po za tym, o ile sam AjaxChat jest ok, to już jego "na siłę przyrodni braciszek" shoutBox, to niezła obciągwa dla servera..
Możesz mieć skoki obciążenia procka itd.. Obserwuj to..
Pozdrawiam
roco
PS. idę trochę pobanować spamboty..