Witaj Sandro

Bardzo przepraszam, teraz to ju? w ogóle s? szkodliwe warunki pracy przy komie, a u mnie nie przybywa czasu na luzik i ostatnio w ogóle nie mog?em si? tu pojawia?... sorka

Na szybko to co? mi w pod?wietlaniu sk?adni si? nie podoba, konkretnie chodzi mi o funkcj? sprawdzania maila:
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.015s | speed:3.30 KB/s
Tu s? ró?ne warunki i nie podoba mi si? ta linijka, ( z funkcji sprawdzajki), linia ~148:
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.014s | speed:8.77 KB/s
hmm wygl?da jakby co najmniej brakowa?o ?rednika na ko?cu --> ;
Dlatego przetestuj 3 opcje:
1 - ze ?rednikiem na ko?cu -->
;// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.016s | speed:8.21 KB/s
2 - z
return false; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.019s | speed:7.46 KB/s
3 - i z
return true;// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.021s | speed:6.66 KB/s
Sprawd?, po kolei czy jest ok, czy s? jakie? b??dy? Funkcja sprawdza równie? rekordy DNS, wi?c mail powinien by? prawdziwy, ponadto wpisa?bym inny ni? mail admina.
Na stronie smf.org, tam gdzie ten mod to klikn??em "parse" i nie podoba mi si? w template tego moda warto?? value="" w inpucie maila, poniewa? nie powinno tu by? ?adnych spacji, (w cudzys?owach value), a tym czasem widz? jedn? na ko?cu..
To jest ca?y ten input do wpisywania maila + opis itd:
//--------------------------------------------------------------------------------------------------
// Email address
//--------------------------------------------------------------------------------------------------
echo'
<div style="padding-bottom: 6px;">
<label for="email"><span class="normaltext">',
$txt['contact_form_label_email'],
'<span class="smalltext"',
empty($modSettings['contact_form_require_email']) ? '> ' . $txt['contact_form_field_optional_email'] : ' style="color: red;"> ' . $txt['contact_form_field_required'],
'</span></span><br />
<input ';
if (isset($context['contact_form_message_sent'])) echo 'readonly="readonly" style="background-color: #F0F0F0;" ';
if (isset($_POST['email'])) echo 'value="', trim($_POST['email']), '" ';
echo 'type="text" size="24" name="email" id="email"';
if (isset($context['contact_form_error_no_email']) && isset($_POST['submit']))
{
echo ' style="border-style: solid; border-color: red;" />
</label> <span class="smalltext" style="color: red;">', $txt['contact_form_error_no_email'], '</span>';
}
else if (isset($context['contact_form_error_invalid_email']) && isset($_POST['submit']))
{
</label> <span class="smalltext" style="color: red;">', $txt['contact_form_error_invalid_email'], '</span>';
}
else echo ' />
</label>';
echo '
</div>';
// Subject line
To w linii oko?o ~60 zaczyna si? sam input, czyli ten kawa?ek kodu:
<input ';
if (isset($context['contact_form_message_sent'])) echo 'readonly="readonly" style="background-color: #F0F0F0;" ';
if (isset($_POST['email'])) echo 'value="', trim($_POST['email']), '" ';
echo 'type="text" size="24" name="email" id="email"';
if (isset($context['contact_form_error_no_email']) && isset($_POST['submit']))
{
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.022s | speed:17.60 KB/s
Jak wida? w value= po ' ,trim($_POST['email']), ' -> w?a?nie tu jest spacja i dopiero cudzys?ów " to wytnij j?, ale daj spacj? linijk? poni?ej zaraz po echo i a'postofie, tam gdzie zaczyna si? type="text"
Czyli zapisa?bym ten kawa?ek tak:
<input
';
if (isset($context['contact_form_message_sent
'])) echo 'readonly
="readonly" style
="background-color: #F0F0F0;" ';
if (isset($_POST['email
'])) echo 'value
="', trim($_POST['email']), '"'; // wyci?ta spacja na ko?cu przed zamykaj?cym cudzys?owem
echo ' type
="text" size
="24" name
="email" id
="email"'; // dodana spacja na pocz?tku, zaraz po echo ' if (isset($context['contact_form_error_no_email']) && isset($_POST['submit'])) { echo ' style="border-style: solid; border-color: red;" /> // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.027s | speed:18.37 KB/s
Po za tym podejrza?bym kod, - jestem ciekaw jak wygl?da ten input w przegl?darce w pogl?dzie ?ród?a?
Sandro, sorry, na szybko tylko to przychodzi mi do g?owy..
W tym inpucie jest tak, ?e po przetworzeniu wpisanego emaila i tak zostaje tam spacja, przed zamykaj?cym value cudzys?owem "
I chyba od tego zacznij, (a dopiero grzebnij w silniku tego moda), czyli zacznij w ./Themes/default/
Contact.template.phpDopiero pó?niej! d?ubnij w silniku czyli w ./Sources/
Contact.php Jest okrutnie gor?co, martwi? si? o kompy, a roboty i wydarze? nie ubywa.., dlatego we? prosz? na to poprawk?.
Oczywi?cie w miar? mo?liwo?ci postaram si? tu zagl?da?., cz??ciej ni? ostatnio, okay?
Mam nadziej?, ?e to bzdet i to co tu powypisywa?em, pomo?e

Pozdrawiam

roco