SMF HELP!

SMF Help! - For Users SMF/TP => Mods - Problemy, Integracje, Funkcjonalność => Wątek zaczęty przez: independes 15.01.2010 00:29:39



Tytuł: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: independes 15.01.2010 00:29:39
Ponownie witam wszystkich po dłużmy czasie nie obecności, jak zwykle coś mi się nie podoba i chciałbym to prawić a nie wiem jak !!!
Mam zainstalowany mod SMF Affiliates Mod Current Version: 3.0.2 w dziale "partnerzy" i "nasze baner" chciałbym żeby dodane banery były pod sobą (jeden w każdym wierszu) a nie jak widać na zdjęciu dwa koło siebie i następny wiersz. Chodzi mi o to żeby to jakoś wyglądało a nie tak rozjechane jak na screenach.

SMF 2.0 RC1.2
Thema: YingYang


(http://img138.imageshack.us/img138/4167/parne.jpg)
(http://img20.imageshack.us/img20/2870/parne1.jpg)


Tytuł: Odp: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: roco 16.01.2010 14:28:32
Witam :)

Sorka, dopiero w teraz mogę odpowiedzieć.

Naprawdę jesteś na betce? Nie sądzisz, że to jak nie przymierzając - stawianie zamków na ruchomych piaskach?

Może być kłopot z przejściem..

Ok, zajrzałem do moda, nawet już nie ma tej wersji, co Ty masz.. Ale plik Affiliates.template.php, który poprawimy, na pewno nie uległ zmianie..
Przynajmniej nie było by tyle kichy w kodzie.., np. nie pozamykane tagi z img, Ale nie będę modelował na nowo już napisanego, nie prze zemnie moda, nie?

te "okienka" z baners i affiliates to tabele i niestety, brakuje tam prostego dingsa, żeby np. określac ile ma być itd..

Dasz po prostu po br'ce w dwóch miejscach i będzie git, ok?


Edytujesz plik: Affiliates.template.php

Na początku masz funkcję:

GeSHi -› Code: [select]
function template_affiliates_main()
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.026s | speed:1.32 KB/s



To w niej są te tabele z pierwszego Twojego obrazka

Jeśli nie grzebałeś w tym pliku, to przejdź do linii ~79 tam gdzie kończy się tabela i dodasz na końcu br:

GeSHi -› Code: [select]
    echo'<br/>', $affiliate['description'], '';

    echo'
                        </td>
                    </tr>
                </table>
                </td>'
;
    }}
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.023s | speed:4.41 KB/s



widzisz to < / table > ?

to teraz dodam tę br'ke

GeSHi -› Code: [select]
    echo'<br/>', $affiliate['description'], '';

    echo'
                        </td>
                    </tr>
                </table><br />
                </td>'
;
    }}
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.025s | speed:4.31 KB/s




Teraz przenieśmy się do funkcji baners:

GeSHi -› Code: [select]
function template_affiliates_banners()
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.025s | speed:1.50 KB/s



I tu w linii ~271 masz również zakończenie tabeli i dodamy br'kę, od razu to wpiszę:

GeSHi -› Code: [select]
    // The textarea
    echo'<br/><textarea style="overflow:hidden;padding:0;margin:0;" readonly="readonly" rows="6" cols="50" onclick="this.select();" title="', $context['forum_name'], '"><a href="'.$scripturl.'"><img src="', $banner['image'], '" alt="', $context['forum_name'], '"></a></textarea>';
   
    echo'
                        </td>
                    </tr>
                </table><br />
                </td>'
;
    }  
        }  
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.029s | speed:12.45 KB/s



Podałem więcej kodu, żeby się łatwiej zorientować.

Mam nadzieje, że to Ci pomoże. Jeśli tak, napisz, jest ok, jeśli nie, to też napisz, - pomyślimy co dalej.

Pozdrawiam :)
roco


Tytuł: Odp: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: independes 16.01.2010 17:27:05
No niestety nic to nie pomogło, nie widzę żadnych zmian, masz jeszcze jakieś pomysły bo nadal jestem w kropce?


Tytuł: Odp: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: roco 16.01.2010 17:31:55
żeby Ci pomogło, to najpierw wyczyść cache forum i cache przeglądarki..
Nie zapominajmy, że to smf 2.0

btw. to rozwiązanie logiczne, nie mam w tym momencie możliwości przeprowadzenia testu. jednak cd. zacznijmy od oczyszczenia cache, ok?

Pozdrawiam :)
roco


Tytuł: Odp: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: independes 16.01.2010 17:42:22
cache forum i przeglądarki wyczyściłem odrazy po podmianie pliku i nadal zero rezultatu, sprawdzałem na różnych przeglądarkach.   


Tytuł: Odp: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: roco 16.01.2010 18:01:06
Sorka, nie przyjrzałem się dokładnie, ale widzę, że to tabela w tabeli..

W obu przypadkach, pare wierzy niżej, masz kolejne zamknięcie tabeli < / table > to w obu wypadkach dodaj również tam po br'ce jak w przykładach powyżej.
To proste i powinieneś dac spoko radę., jesli jednak masz z tym problem to napisz.

Zobaczysz sam w tych miejscach, gdzie podałem wyżej zakończenie tabeli, to jest jeszcze jedno parę wierzy niżej, a przed // Show the linktree  

Dopisz i powinno być ok, jak pisałem nie mam mozliwości sprawdzenia, więc bądź interaktywny.

Pozdrawiam :)
roco


Tytuł: Odp: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: independes 16.01.2010 18:20:38
Nadal nic podsyłam edycje a załączniku oryginalny plik bez zmian

Code: [select]
echo'<br/>', $affiliate['description'], '';

echo'
</td>
</tr>
</table><br />
</td>';
}}
        else
        echo'<td class="windowbg2"><div align="center">'.$txt['affiliates_no_affiliate'].'</div></td>';

echo'
      </tr>
</table><br />';
 
// Show the linktree
echo '
<div>', theme_linktree(), '<br /></div>';        
}


Code: [select]
// The textarea
echo'<br/><textarea style="overflow:hidden;padding:0;margin:0;" readonly="readonly" rows="6" cols="50" onclick="this.select();" title="', $context['forum_name'], '"><a href="'.$scripturl.'"><img src="', $banner['image'], '" alt="', $context['forum_name'], '"></a></textarea>';

echo'
</td>
</tr>
</table><br />

</td>';
}
        }

echo'
      </tr>
</table><br />';
 
// Show the linktree
echo '
<div>', theme_linktree(), '<br /></div>';        
}




Tytuł: Odp: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: roco 16.01.2010 18:46:12
Na dole była jeszcze jedna.

Załączam poprawiony plik.

Z tego co ja tam widzę, to te hmm "boxy" z affiliates, czy baners to są tabele, podwójne, tabelka w tabelce, nie ma tam innych miejsc.
Owszem, do edycji, do dodania nowych itd..
Ok, jak nie pomoga tez br'ki na zewnętrznych tabelach, to dodamy dodatkowo wewnątrz.
To przykład, staranni napisanego moda.. Mechanizm może i ok, ale ludziom gł. o wygląd chodzi..

Pozdrawiam :)
roco

PS. będę ponownie dopiero około 20 moze wcześniej może później, to zależy od warunków na drodze..


Tytuł: Odp: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: independes 16.01.2010 18:59:17
Niestety znowu lipa, nie ma zmian
podam jeszcze link do moda

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1297 (http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1297)


Tytuł: Odp: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: roco 16.01.2010 23:49:35
Witam ;)

hmm dopiero w tej chwili mogłem poswięcić więcej niz 5 min.. :)

Gościu to źle zrobił.. wiesz powielał komórki, zamiast jej zawartość, prawdę powiedziawszy, uważam, że cały ten kod napisany jest niechlujnie i z błędami, nie bardzo mam ochotę poprawiać po gościu..
I tak trochę poprawiłem, przynajmniej to co rażące.



Podmień plik, powinno być ok, nie mogę go za bardzo upiekszać, bo każdy widzi to inaczej. Dopasowałem tylko drobiazgi do stylu default, jak sądzę
Sądzę tylko ponieważ dalej nie mam jak tego zobaczyć. Mod jest niekompatybilny z 2.0RC2, a tylko tę wersję miałem do dyspozycji.

Myśle, jednak, że ostatnia edycjia, powinna załatwić tę kwestię definitato..

Pozdrawiam :)
roco


Tytuł: Odp: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: independes 17.01.2010 13:21:04
Podmieniłem plik, moim zdaniem juz lepiej wygląda.
(http://img40.imageshack.us/img40/4167/parne.jpg)
 


Tytuł: Odp: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: roco 17.01.2010 17:37:39
Okay :)

Teraz widzę! Nie do końca to było zamiarem zmian.. dzięki, że mi to pokazałeś, ponieważ nie zainstalowałem tego moda.

Założeniem było dodatkowo, żeby te "boxy" reklamowe nie były rozciągnięte na maxa,
więc ustawiłem na auto, czyli zależnie od szerokości banerków.

Pozostał text opisu, który niestety rozciąga taki box.

Wyedytuj ten plik i w linii ~78 masz taki wpis:

GeSHi -› Code: [select]
    echo'<br /><br /><b>', $affiliate['description'], '</b>';
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.030s | speed:1.91 KB/s



To zamień tę linię na taki wpis:

GeSHi -› Code: [select]
    echo'<br /><br /><b style="max-width:250px; font-size:8pt; display:block; white-space:wrap;">', $affiliate['description'], '</b>';
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.028s | speed:4.54 KB/s



Spowoduje to tyle, że dłuższe texty opisów stron, będą się łamać, tworząc te wpisy zgrabniejszymi.
Podmień i sam sprawdź, na pewno bardziej Ci się spodoba..

Pozdrawiam :)
roco


Tytuł: Odp: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: independes 17.01.2010 19:24:14
Ok teraz jest już o nie bo lepiej jak zawsze dziękuje za pomoc  :oklaski:


Tytuł: Odp: Affiliates Mod - Jak poprawić widok
Wiadomość wysłana przez: roco 17.01.2010 21:57:37
hmm nie tak prędko..

Palnąłem gafę, pisałem z laptopa i tam gdzie podawałem kod, a konkretnie font-size --> to a wskoczyło mi zamiast s i wyszło font-aise

Już poprawiłem, to jest własciwy kod, podaję jeszcze raz:

GeSHi -› Code: [select]
    echo'<br /><br /><b style="max-width:250px; font-size:8pt; display:block; white-space:wrap;">', $affiliate['description'], '</b>';
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.031s | speed:4.16 KB/s



Popraw tylko rozmiar czcionki i będzie ok.

No dobra, grzeje dalej.., cieszę się, że mogłem pomóc ;)

Pozdrawiam :)
roco