Strony: [1]   Bottom Do dołu
   Drukuj   
ico Autor    
[EN] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [RU]
     Topic: Jak wy??czy? klawisz drukuj stron? w SMF?  [Przeczytany 21571 razy]
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Full Member
14.07.2023 20:33:45
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
DATA: [25.01.2010 00:53:58] Jak wy??czy? klawisz drukuj stron? w SMF?
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=682.msg1725#msg1725  
Witam czy bez grzebania w kodach da si? wy??czy? przycisk drukowania stron w SMF. Jest on w tematach (topic) ka?dym, ?le on wp?ywa na indexacje strony i problem DC wi?c chcia?bym wy??czy? ten klawisz ca?kowicie. Proz? o pomoc.

IP IP Zapisane
Administrator
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=682.msg1726#msg1726 Post #1 
Witam U?miech

Wiesz co najd?u?ej ?yje? - prowizorka hehe

To taki zau?ek SMF, nie doko?czony rozdzia?.. co?, co powinno by? rozwi?zane par? lat temu.
Jak pami?tam kiedy?, jakie? 2, mo?e 3 lata temu dorobi?em komu?, jako cz??? komercyjnego projektu, okienko do zafajkowania w zezwoleniach.
Mo?na by?o da? zezwolenie grupom, do widzialno?ci tego buttona, ale to by? projekt komercyjny, gdzie btw do??czy?em forum na silniku SMF i dorobi?em par? dingsów. Ju? dawno o tym zapomnia?em. pami?tam tylko, ?e musia?em po za stylem równie? pozmienia? w kilku plikach z silnika.

SMF w dowolnej wersji nie posiada mo?liwo?ci wy??czenia tego buttona. Owszem chyba widzia?em takiego moda .. Print Permissions czy podobnie, mo?e to by?o Print Page Permissions, musisz poszuka?, i nie wiem przypadkiem, czy nie chodzi?o o wersj? 2.0
Nie interesowa?o mnie to, wi?c pami?tam to tylko pobie?nie.

Ja to za?atwiam w jedn? minute ??cznie z podmian? pliku na serverze.

Wy??czasz jedn? lini? kodu w pliku Display.template.php i buttona nie ma!

Poka?? to na stylu default z oryginalnej paczki instalacynej SMF 1.1.11

Edytujemy plik: Display.template.php i dok?adnie w linii 172 masz tabil? z tym buttonem i trzeba zakomentowa? na pocz?tku t? lini? dwoma --> //

Poka?? wi?cej kodu, a pó?niej kod z zakomentowanym wpisem buttona print

Tak jest w oryginalnym pliku:

GeSHi -› Code: [select]
    // Build the normal button array.
    $normal_buttons = array(
        'reply' => array('test' => 'can_reply', 'text' => 146, 'image' => 'reply.gif', 'lang' => true, 'url' => $scripturl . '?action=post;topic=' . $context['current_topic'] . '.' . $context['start'] . ';num_replies=' . $context['num_replies']),
        'notify' => array('test' => 'can_mark_notify', 'text' => 125, 'image' => 'notify.gif', 'lang' => true, 'custom' => 'onclick="return confirm(\'' . ($context['is_marked_notify'] ? $txt['notification_disable_topic'] : $txt['notification_enable_topic']) . '\');"', 'url' => $scripturl . '?action=notify;sa=' . ($context['is_marked_notify'] ? 'off' : 'on') . ';topic=' . $context['current_topic'] . '.' . $context['start'] . ';sesc=' . $context['session_id']),
        'custom' => array(),
        'send' => array('test' => 'can_send_topic', 'text' => 707, 'image' => 'sendtopic.gif', 'lang' => true, 'url' => $scripturl . '?action=sendtopic;topic=' . $context['current_topic'] . '.0'),
        'print' => array('text' => 465, 'image' => 'print.gif', 'lang' => true, 'custom' => 'target="_blank"', 'url' => $scripturl . '?action=printpage;topic=' . $context['current_topic'] . '.0'),
    );

// Special case for the custom one.
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.019s | speed:63.45 KB/s

Teraz zakomentuj? buttona print:

GeSHi -› Code: [select]
    // Build the normal button array.
    $normal_buttons = array(
        'reply' => array('test' => 'can_reply', 'text' => 146, 'image' => 'reply.gif', 'lang' => true, 'url' => $scripturl . '?action=post;topic=' . $context['current_topic'] . '.' . $context['start'] . ';num_replies=' . $context['num_replies']),
        'notify' => array('test' => 'can_mark_notify', 'text' => 125, 'image' => 'notify.gif', 'lang' => true, 'custom' => 'onclick="return confirm(\'' . ($context['is_marked_notify'] ? $txt['notification_disable_topic'] : $txt['notification_enable_topic']) . '\');"', 'url' => $scripturl . '?action=notify;sa=' . ($context['is_marked_notify'] ? 'off' : 'on') . ';topic=' . $context['current_topic'] . '.' . $context['start'] . ';sesc=' . $context['session_id']),
        'custom' => array(),
        'send' => array('test' => 'can_send_topic', 'text' => 707, 'image' => 'sendtopic.gif', 'lang' => true, 'url' => $scripturl . '?action=sendtopic;topic=' . $context['current_topic'] . '.0'),
    //  'print' => array('text' => 465, 'image' => 'print.gif', 'lang' => true, 'custom' => 'target="_blank"', 'url' => $scripturl . '?action=printpage;topic=' . $context['current_topic'] . '.0'),
    );

// Special case for the custom one.
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.018s | speed:65.30 KB/s

Wida? t? zakomentowan? lini? w kolorze bladoniebieskim..

To samo mo?na w taki sposób jak poda?em wy?ej, wykona? we wszystkich stylach, które posiadaj? w?asny plik Display.template.php

Tomeh, do it! - its realy easy Mrugni?cie

Pozdrawiam U?miech
roco

Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Full Member
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=682.msg1730#msg1730 Post #2 
No tak ale czy jak jest brak klawisz czy tak?e jest brak tego linku - co ludzi nie widz? to wyszukiwarki dojrz? i czy to tak?e paj?czki nie znajd? ju? linków do tego Print?

IP IP Zapisane
Administrator
 United States Mężczyzna
United States
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=682.msg1732#msg1732 Post #3 
To jest tablica (Array) w której jest wszystko, link, nazwa, opis, nazwa pliku graficznego itp.
Wyłącz linię i podejrzyj źródło

Może zanim zadasz kolejne pytanie, to sprawdź to co proponuję, ok? maby use your head? Mrugni?cie

Tomeh, odpowiedziałem na Twoje pytanie, pamiętasz je jeszcze? czy raczej posądzasz mnie o to, że nie zajarzyłem?

Po wyłączeniu tej linii, następuje kompletna deaktywacja buttona.

--> Nie ma Buttona? = > brak tekstu, brak grafiki i brak linka!

Pozdrawiam U?miech
roco

// Edit
- Tomeh and inni. Zauważyłem już nie raz że w kodzie są dodawane backslashe nie zawsze, ale sądzę, że to AVEA znowu się wtrąca..
Proszę niczego nie kopiować na ślepo, trzeba porównać zawsze z tym co mamy w oryginale!

IP IP Zapisane
Full Member
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=682.msg1734#msg1734 Post #4 
Dzieki po raz kolejny za pomoc. Działa. Choć link istnieje printa - bo nie wyświetla że nie ma takiej trony jak odświeżana drukowaniu. Ale może przeglądarki tego nie znajdą. Czas pokarze. Dzieki jeszcze raz.

IP IP Zapisane
Administrator
 United States Mężczyzna
United States
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=682.msg1735#msg1735 Post #5 
Tomku, o czym mówisz? aż ze zdziwienia to zrobiłem na localhoście, postawiłem przed 'print' 2 backslashe --> // 'print' i link kompletnie znikł, w podglądzie strony również go nie ma!

Może dokonałeś edycji na innym pliku? Jeli styl nie ma tego pliku, to trzeba edytować w stylu default, a najlepiej jesli masz Display.template.php w stylu, którego używasz, to jeszcze zrób to samo w stylu default.

Jakiś hocus-pocus tu widzę.., może zostało Ci w cache przeglądarki?
To jest tak, jakbyś pstryknął wyłącznikiem od światła i zgasło światło, prąd nie dopływa do włókna żarówki, nie ma innych opcji.

Jeśli jest tak jak mówisz, co coś jest nie tak.., albo coś robisz nie tak..

Pozdrawiam U?miech
roco

IP IP Zapisane
Full Member
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=682.msg1738#msg1738 Post #6 
Przyciska zniknął ale może i zostało w przeglądarce to z stroną print.

Gdy to zrobiłem tematy około 50 z działu niewidocznego czyli kosza przeniosły się same do działu tego jaki pojawia się pierwszy na forum przy instalacji. Czyli tego od samej góry 1. Bardzo dziwna rzecz przecież ten kod nie ma z tym nic wspólnego a tak się stało. To na skórce Default bo robiłem bo ten plik odpowiada za to.

Bardzo dziwne to i nielogiczne takie.

IP IP Zapisane
Administrator
 United States Mężczyzna
United States
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=682.msg1743#msg1743 Post #7 
O Holly Molly  krzyk

Coś źle zrobiłeś.. bo to co piszesz jest nie możliwe, chyba, że jest to w konflikcie z jakimiś modami.
Oczywiście nie modyfikowałeś plików bezpośrednio na serverze, co?

To tak wygląda, jakbyś usunął dział kosz, sprawdź czy masz taki dział i czy jest zafajkowane przenoszenie do kosza ze wskazaniem na kosz.

To zupełnie inne pliki. jakieś duchy może?
Zobacz cały dings polega tylko i wyłącznie na wyłączeniu jednej linijki kodu w jednym pliku stylu, nic mniej nic więcej.
Z tego powodu nie może się nic więcej wydarzyć, po za tym że znika przycisk print wraz z linkiem.

Może jesteś nie uważny, może wykonujesz wiele rzeczy na raz, nie sprawdzając po drodze rezultatów?
To jest niemożliwe, żeby samo Ci się tak porobiło. Chyba, że jesteś z Nazaretu?

Przemyśl to, bo coś widzę, że że na Twojej komunikacji werbalnej siedzą jakieś muchy hehe i przez to nie idzie się porozumieć.

Jak masz wątpliwość, czy właściwie to wykonałeś to zapakuj do zipa i wrzuć jako załącznik ten plik, to go sprawdzę.

Pozdrawiam U?miech
roco

PS. Tomeh, jak będziesz nie uważny, to lepiej, żebyś nie brał się za kod, bo pagibniesz i nawet nie będziesz wiedział kiedy.. Mrugni?cie

IP IP Zapisane
Full Member
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=682.msg1745#msg1745 Post #8 
Roko a? taki amator nie jestem. To prosta operacja a nawet bardzo prosta. Co? tam mo?e i zaszkodzi?a ta zmiana w konflikcie z jaka? wtyczk?. Pisa?em wy?ej ?e to niemo?liwe bo kod nie ma nic do tego. Ale co? si? sypa?o Mo?e by? b??d bazy czy co?. Kiedy? w tym dziale by?y te pliki co teraz si? pojawi?y a mo?e co? innego. Nie wiem szczerze.

Forum jest z?o?e z wielu kodów, podejrzewam ?e jednak co? tam pozosta?o w pami?ci czy w czym? i dlatego si? tak strzeli?o.

Najwa?niejsze jest ?e wiem jak to zrobi?. Potem protestuje to jeszcze czy b?d? ponownie z tym problemy. Operacja jest bajecznie prosta wi?c nie ma mowy o pomy?ce z mojej strony.

Ok to tyle. Dzieki za pomoc, jak co? b?d? wiedzia? to napisze. Jak nic si? nie stanie to jest ok.

IP IP Zapisane
Administrator
 United States Mężczyzna
United States
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=682.msg1746#msg1746 Post #9 
Tomku, ja my?l?, ?e nawet jak nie znasz php, to sobie ca?kiem dobrze radzisz, czasem tylko robisz niem?dre rzeczy, ale ogólnie spoko.
Pami?taj, ?e trening czyni mistrza! Je?li znajdujesz na to czas, to tylko Ci? rozwinie.
Pami?tam jak zabawia?em si? instalkami nienadzorowanymi.. i doszed?em do konkluzji, ?e jak nie spieprzysz tak z par? razy to si? nie nauczysz hehe

Przejrzyj logi i pliki, zastanów si? czy mo?esz mie? modyfikacj?, która mo?e mie? cokolwiek wspólnego.
Zawsze mo?e byc tak, ?e akurat co? grzebi? na twoim hostingu, i np. przywracali pliki z przed paru minut,
a to by?o akurat po dokonaniu przez Ciebie zmian. Ju? mnie raz cos takiego spotka?o, tyle, ?e chodzi?o o kilkaset plików..
Po za tym, my?l wy??cznie pozytywnie, ok?

Pozdrawiam U?miech
roco

IP IP Zapisane
Strony: [1]   TOP^Do góry
   Drukuj   
On-Line: 1 Robot, 8 Gości, 0 Użytkowników

Baidu

Skocz do: