Strony: 1 ... 5 6 [7]   Bottom Do dołu
   Drukuj   
ico Autor    
[EN] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [RU]
     Topic: SteamProfile AJAX  [Przeczytany 182491 razy]
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Administrator
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [09.05.2010 05:18:40] Odp: SteamProfile AJAX
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=633.msg2562#msg2562 Post #72 
Elo Cieplutki U?miech

Uwaga INFO do wszystkich, którzy to czytaj?!
Bardzo sorry sorry, ale utkn??em z powa?nym projektem na po?udniu Niemiec. Ju? po sprawie, ale musz? jeszcze wróci? do kraju, to oko?o 30 godzin spokojnej jazdy.
Dlatego dok?d nie powróc?, nie mog? odpisa? na PM'ki ani na posty, tu robi? wyj?tek.

Cieplutki, napisa?e? to nie jasno. Chodzi o to, ?e mod si? zainstalowa?, tylko zamiast indykatora ze Steama pokazuje "Invalid community data" ? i czerwony X ?
Je?li tak to wygl?da na problem z zapisywalnym folderem "cache" w katalogu steamprofile.

Normalnie powinno by? ustawione: CHMOD 777, ale czasem to nie dzia?a, a dzia?a CHMOD 755 - zale?y od ustawie? php na hostingu.
Tak w ogóle to sam mod ma powa?ne wymagania zobacz:

Requirements

Server Requirements

• Any PHP-compliant webserver (tested with Apache/2.2.11)
  • PHP 5.0.0 or higher, 5.2.x recommended (tested with PHP/5.2.6-3ubuntu4.2)

Required PHP extensions

• SteamProfile Ajax
    • cURL (libcurl 7.x)

• SteamProfile Image
    • cURL (libcurl 7.x)
    • GD2 (libgd 2.0.x)

Dlatego wa?ne informacje to np. w PA >> po lewej masz "O SMF..." i tam s? podane dane serwera itd to wa?ne.
Czasem jeste? na hostingu, gdzie jest php4 i php5 ale defaultowo jest ustawione na php4 dlatego wrzuci?em do katalogu steamprofile plik .htaccess i je?li jest php4 to nale?y odkomentowa? pierwsz? lini?, po prostu usun?? "kratk?" -> #

Mo?na wrzuci? plik info.php do katalogu steamprofile i wpisa? adres w przegl?darce, wtedy dostaniemy pe?ne info o wersji php na hostingu i jakie modu?y s? w??czone itd..

Zawarto?? pliku: info.php:

PHP Code: [select]
<?php
phpinfo
();
?>

Ale zobacz t? fotk?:

To adres forki:
Code: [select]
[img]http://poligon.ricoroco.com/fora/foto/uploads/1622e9243a.jpg[/img]

Tu pokazuj? jak mam u siebie tj. jakie mam chmody na folderze "cache" ale wida? równie? ?e jest tam plik: "example.html" i je?li chcemy sprawdzi? czy wszystko w porz?dku i mod dzia?a to w pasku adresu wpisujemy adres naszego forum/steamprofile/example.html i dostajemy testow? stronk?.

Ostatnio uaktualni?em biblioteki + jqery do wersji 1.4, ale ta si? gryzie z niektórymi modami. Paczk? wrzuc? po powrocie, okay?

Ale zobacz jak to wygl?da u mnie:

to wersja z poprzednim jqery:
http://poligon.ricoroco.com/fora/steamprofile/example.html

a to wersja ju? z nowymi bibliotekami i jquery1.4:
http://poligon.ricoroco.com/fora/steamprofile/example2.html

Samo sprawdzenie powinien zrobi? ka?dy zaraz po zainstalowaniu, czyli wpisa? w przegl?darce analogicznie jak u mnie, ?eby po??czy? si? z plikiem "example.html"
Je?li co? nie dzia?a to b?dzie wida? od razu. W katalogu "cache" odk?adaj? si? informacje i wpisanych danych, wi?c nale?y równie? tam zajrze? ?eby zobaczy?, oczywi?cie najpierw wy?wietlamy w przegl?darce plik z katalogu "steamprofile" -> example.html i zagl?damy do folderu "cache", ?eby sprawdzi? czy pojawi?y si? dane.
Wa?ne jest, ?eby ustali?, jaka wersja php "panuje" w katalogu steam'a czyli wrzucamy tam plik info.php i sprawdzamy przegl?dark?.

Mog? by? poblokowane modu?y php w ustawieniach.. Oczywi?cie mo?na trzyma? ten katalog w zupe?nie innym miejscy i odnosi? si? linkami absolutnymi..

Widzia?em na smf.org ktos da? zabawne rozwi?zanie, tj. usun?? plik z katalogu "seamprofile" -> .htaccess ale kto wie, mo?e by? i tak, ?e nie dzia?a mod_rewrite a tam jest linijka usprawniaj?ca dzia?anie statusu profili ze steama.. Mo?na zakomentowa? na prób? wszystko tj. "kratkami" -> # jako pierwszy znak w ka?dej z linii kodu który tam wyst?puje.

Mam nadziej?, ?e update bibliotek równie? pomo?e co poniektórym nieszcz??nikom.. ale to jak wróc? czyli oko?o 30 - 36 godzin, sorka, ale nie mam tego przy sobie, a via VPN z moim komem mog?em si? po??czy? tylko z firmy, dla której wykonywa?em projekt. Mo?e po drodze, wiesz mam dwie miejscówki gdzie si? zatrzymuj? po godzince i jest tam publiczny AP, ale raczej optowa?bym za "po porocie" spoko?

Zreszt? i tak mam zamiar poprosic ludzi o uaktualnienie kilku plików i opinie zanim dokonam update na smf.org.

Ok. musz? cho? na chwil? do wyra inaczej b?d? jecha? nie trze?wy hehe

Na smf.org w topiku od tego moda te? musz? skrobn?? ale ju? po powrocie..

Pozdrawiam U?miech
roco 

Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Full Member
14.12.2019 23:26:16
 Poland Mężczyzna
Poland
DATA: [09.05.2010 21:11:02] Odp: SteamProfile AJAX
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=633.msg2563#msg2563 Post #73 
W za??czniku 2 rzeczy info.php oraz to czego nie widz? a powinno by? do wyboru Co?
Nie mog? wybra? opcji jaka ma by? wy?wietlana w postach zwi?zana z wygl?dem profilu steam'a

: : Attachment : :
Attachment info_php.txt   -› 16.88 KB - pobrany 1615 razy

Attachment: steam.png

Attachment steam.png   -› 10.1 KB, 949x223 - wyświetlony 2265 razy

IP IP Zapisane

W?adczy, choleryczny, wybuchowy, radykalny we wszystkim, z
rozpustnym wyobra?eniem upodoba? które nigdy nie by?y widziane,
ateistyczny pod wzgl?dem fanatyzmu, tutaj masz mnie w pigu?ce
i zabij mnie znowu albo we? mnie takim jaki jestem,
bo Ja si? nie zmieni?.
Administrator
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [10.05.2010 10:55:31] Odp: SteamProfile AJAX
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=633.msg2564#msg2564 Post #74 
Okay, zatrzyma?em si? na kawk? z rogalem.. (cruossant), ale mam neta, a na poprzednim postoju by?o cienko..

ok do rzeczy..

Cieplutki, chcesz ode mnie konkretnych odpowiedzi, a nawet tutoriali, jednak mimo, ?e wiesz jakie to wa?ne, - sk?pisz informacji i dopiero w kolejnych postach si? wyja?nia, co oczywi?cie zabiera mi drogocenny dla mnie czas.. zobacz nawet nie odpisuje na PM'ki, maile czy posty, a tak po prawdzie to posiadam czynnych kilkana?cie for i tam te? mnie nie ma, ?apiesz?

Ja od Ciebie równie? oczekuj?, zreszt? od ka?dego.. rzetelnych informacji, dzia?a to w dwie strony i kiedy komunikacja jest prawid?owa, to mo?na szybko uzyska? potrzebne info czy pomoc, ok?

..to bottom line

Nie mam dost?pu do swojego kompa, tj. nie zaryzykuj? po??czenia, ale akurat mam u klienta SMF 2.0 RC3 i s? tam zamontowane tylko dwie modyfikacje, translator i teraz zainstalowa?em SteamProfile.

Ale po kolei

Z pliku info wynika, ?e s? spe?nione warunki i mod powinien spoko zadzia?a?, mo?e nie dzia?a?, je?li jest np. mod_rewrite i w nim za wiele nawrzucane z powodów bezpiecze?stwa, co jest mo?liwe i zale?y te? od hostingu. Jednak je?li nie ma ?adnego moda typu PrettyURL to powinno hula?.

Dalej nie wiem czy to by?a normalna instalka, jak równie? nie napisa?e?, co akurat by?o wa?ne, jak przebieg? test tj wywo?anie, czy te? po??czenie si? z plikiem ./steamprofile/example.html to trzeba zrobi? porzede wszystkim, ?eby ustali?, czy na danym serverze SteamProfile Mod dzia?a, czy nie! -> sprawd? to!

Je?li mod dzia?a to przejd?my dalej, czyli do drugiej cz??ci Twojego pytania.

Za??czam fotk? z RC3 ale pokazanym kawa?kiem wy?ej...
O co kaman? otóz to miejsce, które zaznaczy?e? na swojej fotce, jest przeznaczone dla indykatora ze steama, i tu Uwaga! --> o ile wpiszesz jakie? dane do pola które znajduje si? troszk? powy?ej, nad polem typu textarea od siga i nad polem do wpisywania w?asnego tytu?u. - masz pole od Steama tam gdzie wpisujesz swoje dane, ale poda?em tam przyk?ady i mo?na do testu u?y? którego? z nich..

Quote: [select]
Steam Profil:
Steam Profile ID lub: Steam Community Number, lub: Alias Profilu
Np.: 76561197965018417 lub np.: STEAM_0:0:148902 lub np.: robinwalker

Ostatnia linijka z quote to t?ustym drukiem.. --> wpisujesz do pola obok cokolwiek z tych trzech pozycji zapisujesz i w tym miejscu, które pokaza?e? na swojej fotce zobaczysz indykator ze steama, easy

Indykator czyli "kontrolka statusu ze steama" jest w tym miejscu co jest, dlatego, ?e programi?ci z SMF póki co i IMHO moich pró?b nie wytworzyli miejsca, tak jak np. w wersji 1.1.11
- po prostu nie by?o gdzie wrzuci?, a s?u?y to jedynie sprawdzeniu czy wpisa?e? w swoim profilu forum w?a?ciwe dane ze Steam community, je?li dane poprawne to wy?wietli si? prawid?owy status.
By?o to dla mnie oczywiste! Ale widzi t? kontrolk? ka?dy tylko w swoim profilu i Admin, który mo?e zobaczy? wszystkie profile. To tylko "sprawdzajka"

Pole do wpisania danych ze Steama da?em pod polem komunikatora z Yahoo czyli pod YIM
W SMF 2.0 RC3 musia?em to doda? do tablicy w katalogu/pliku: ./Sources/Profile-Modify.php zaraz za tablic? od YIM'a i razem powinno to wygl?da? tak:

Linia gdzie powinien zaczyna? si? wpis od Steama ~771 ale podam kapk? wy?ej z tablic? od YIM'a, ?eby si? lepiej zorientowa?:

GeSHi -› Code: [select]
        'yim' => array(
            'type' => 'text',
            'label' => $txt['yim'],
            'subtext' => $txt['your_yim'],
            'size' => 24,
            'input_attr' => array('maxlength="32"'),
            'permission' => 'profile_extra',
        ),
        'default_options[steamprofile]' => array(//Steam Profile by Roco
            'type' => 'text',
            'label' => $txt['steamprofile']. ':',
            'subtext' => 'Steam Profile <b>ID</b> '. $txt['steamprofile_user_ID'],
            'size' => 24,
            'value' => @$context['member']['options']['steamprofile'],
            'input_attr' => array('maxlength="32" title="', $txt['steamprofile_input_title'], '"'),
            'permission' => 'profile_extra',
        ),
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.019s | speed:30.86 KB/s

Trzeba sprawdzi? czy dokona?y si? wpisy.., wiesz forum mog?o mie? ?le poustawiane chmody i si? mog?a cz??? nie wpisa? i jest to mo?liwe! Dlatego sprawd?.

Mod modyfikuje po za ./Sources/Profile-Modify.php równie? w stylu default plik: ./Theme/default/Profile.template.php
Za??czam oba pliki spakowane hierarchicznie tak jak wyst?puj? w katalogach na forum SMF 2.0RC3 okay?

Porównaj obrazki, czyli Twój z Twojego za??cznika i mój z mojego, oraz porównaj pliki czy jest podobnie, lub na chwil? je podmie?, chyba, ?e nie ma innych modyfikacji, które mieszaj? w tych plikach to wtedy normalnie podmie? i cze??.

Cieplutki, sorry nie mam wi?cej czasu.. i dalej mam kilkaset KM do domciu.. owszem mam jeszcze jedno miejsce na którym si? zatrzymam i ca?kiem mo?liwe, ?e b?dzie net, je?li tak to tu zajrz?, ale teraz ko?cz?..
Komu w drog? temu rower..

Sprawd? wszystko, ale zacznij od pliku example.html - ta informacja jest wa?na przede wszystkim dla mnie je?li mam dalej pomóc z tym modem, oko?
No i zwró? uwag? na ilo?? i tre?? tego co mi podajesz jako info wyj?ciowe, poniewa? niepotrzebnie si? to tak rozwleka. Na konkret => konkret, na blabla => gdybanko.

Pozdrawiam Mrugni?cie
roco

: : Attachment : :
Attachment: ustawprofil.jpg

Attachment ustawprofil.jpg   -› 206.79 KB, 854x671 - wyświetlony 2293 razy

Attachment SMF2RC3.zip   -› 48.41 KB - pobrany 1429 razy

IP IP Zapisane
Customer
*
25.10.2010 22:35:17
 Poland
Poland

DATA: [25.10.2010 21:49:53] Odp: SteamProfile AJAX
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=633.msg3400#msg3400 Post #75 
Gubie si? w milionach postów tym temacie.
Móby?bym Ci? prosi? o zebranie ca?ej instalacji w kupe?
Czytaj?c te posty to co raz wprowadzane by?y poprawki. Pogubi?em si? co jest isotne przy istalacji, a co jest rozwiazaniem dodatkowych problemów.

IP IP Zapisane
Administrator
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [10.11.2010 02:59:28] Odp: SteamProfile AJAX
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=633.msg3418#msg3418 Post #76 
Witam! U?miech

A co z gotowcem? Steam Profile Ajax Mod for SMF - Support

Po za tym mod jest wydany oficjalnie i można śmiało zainstalować, owszem planuję odświeżyć pliki, ale to w niczym nie przeszkadza,
tj. samym wpisom, bo te nie ulegają zmianom, przynajmniej na razie.

Napisz co Cię gryzie z tym Steamem, chętnie pomogę, luzik  Mrugni?cie

Pozdrawiam U?miech
roco

IP IP Zapisane
Strony: 1 ... 5 6 [7]   TOP^Do góry
   Drukuj   
On-Line: 3 Gości, 0 Użytkowników

Skocz do: