Okay, zatrzyma?em si? na kawk? z rogalem.. (cruossant), ale mam neta, a na poprzednim postoju by?o cienko..
ok do rzeczy..
Cieplutki, chcesz ode mnie konkretnych odpowiedzi, a nawet tutoriali, jednak mimo, ?e wiesz jakie to wa?ne, - sk?pisz informacji i dopiero w kolejnych postach si? wyja?nia, co oczywi?cie zabiera mi drogocenny dla mnie czas.. zobacz nawet nie odpisuje na PM'ki, maile czy posty, a tak po prawdzie to posiadam czynnych kilkana?cie for i tam te? mnie nie ma, ?apiesz?
Ja od Ciebie równie? oczekuj?, zreszt? od ka?dego.. rzetelnych informacji, dzia?a to w dwie strony i kiedy komunikacja jest prawid?owa, to mo?na szybko uzyska? potrzebne info czy pomoc, ok?
..to bottom line
Nie mam dost?pu do swojego kompa, tj. nie zaryzykuj? po??czenia, ale akurat mam u klienta SMF 2.0 RC3 i s? tam zamontowane tylko dwie modyfikacje, translator i teraz zainstalowa?em SteamProfile.
Ale po kolei
Z pliku info wynika, ?e s? spe?nione warunki i mod powinien spoko zadzia?a?, mo?e nie dzia?a?, je?li jest np. mod_rewrite i w nim za wiele nawrzucane z powodów bezpiecze?stwa, co jest mo?liwe i zale?y te? od hostingu. Jednak je?li nie ma ?adnego moda typu PrettyURL to powinno hula?.
Dalej nie wiem czy to by?a normalna instalka, jak równie? nie napisa?e?, co akurat by?o wa?ne, jak przebieg? test tj wywo?anie, czy te? po??czenie si? z plikiem ./steamprofile/example.html to trzeba zrobi? porzede wszystkim, ?eby ustali?, czy na danym serverze SteamProfile Mod dzia?a, czy nie! -> sprawd? to!
Je?li mod dzia?a to przejd?my dalej, czyli do drugiej cz??ci Twojego pytania.
Za??czam fotk? z RC3 ale pokazanym kawa?kiem wy?ej...
O co kaman? otóz to miejsce, które zaznaczy?e? na swojej fotce, jest przeznaczone dla indykatora ze steama, i tu Uwaga! --> o ile wpiszesz jakie? dane do pola które znajduje si? troszk? powy?ej, nad polem typu textarea od siga i nad polem do wpisywania w?asnego tytu?u. - masz pole od Steama tam gdzie wpisujesz swoje dane, ale poda?em tam przyk?ady i mo?na do testu u?y? którego? z nich..
Steam Profil:
Steam Profile ID lub: Steam Community Number, lub: Alias Profilu
Np.: 76561197965018417 lub np.: STEAM_0:0:148902 lub np.: robinwalker
Ostatnia linijka z quote to t?ustym drukiem.. --> wpisujesz do pola obok cokolwiek z tych trzech pozycji zapisujesz i w tym miejscu, które pokaza?e? na swojej fotce zobaczysz indykator ze steama, easy
Indykator czyli "kontrolka statusu ze steama" jest w tym miejscu co jest, dlatego, ?e programi?ci z SMF póki co i IMHO moich pró?b nie wytworzyli miejsca, tak jak np. w wersji 1.1.11
- po prostu nie by?o gdzie wrzuci?, a s?u?y to jedynie sprawdzeniu czy wpisa?e? w swoim profilu forum w?a?ciwe dane ze Steam community, je?li dane poprawne to wy?wietli si? prawid?owy status.
By?o to dla mnie oczywiste! Ale widzi t? kontrolk? ka?dy tylko w swoim profilu i Admin, który mo?e zobaczy? wszystkie profile. To tylko "sprawdzajka"
Pole do wpisania danych ze Steama da?em pod polem komunikatora z Yahoo czyli pod YIM
W SMF 2.0 RC3 musia?em to doda? do tablicy w katalogu/pliku: ./Sources/
Profile-Modify.php zaraz za tablic? od YIM'a i razem powinno to wygl?da? tak:
Linia gdzie powinien zaczyna? si? wpis od Steama ~771 ale podam kapk? wy?ej z tablic? od YIM'a, ?eby si? lepiej zorientowa?:
'yim' => array( 'type' => 'text', 'label' => $txt['yim'], 'subtext' => $txt['your_yim'], 'size' => 24, 'input_attr' => array('maxlength="32"'), 'permission' => 'profile_extra', ), 'default_options[steamprofile]' => array(//Steam Profile by Roco 'type' => 'text', 'label' => $txt['steamprofile']. ':', 'subtext' => 'Steam Profile <b>ID</b> '. $txt['steamprofile_user_ID'], 'size' => 24, 'value' => @$context['member']['options']['steamprofile'], 'input_attr' => array('maxlength="32" title="', $txt['steamprofile_input_title'], '"'), 'permission' => 'profile_extra', ), // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.019s | speed:30.86 KB/s
Trzeba sprawdzi? czy dokona?y si? wpisy.., wiesz forum mog?o mie? ?le poustawiane chmody i si? mog?a cz??? nie wpisa? i jest to mo?liwe! Dlatego sprawd?.
Mod modyfikuje po za ./Sources/
Profile-Modify.php równie? w stylu default plik: ./Theme/default/
Profile.template.php Za??czam oba pliki spakowane hierarchicznie tak jak wyst?puj? w katalogach na forum SMF 2.0RC3 okay?
Porównaj obrazki, czyli Twój z Twojego za??cznika i mój z mojego, oraz porównaj pliki czy jest podobnie, lub na chwil? je podmie?, chyba, ?e nie ma innych modyfikacji, które mieszaj? w tych plikach to wtedy normalnie podmie? i cze??.
Cieplutki, sorry nie mam wi?cej czasu.. i dalej mam kilkaset KM do domciu.. owszem mam jeszcze jedno miejsce na którym si? zatrzymam i ca?kiem mo?liwe, ?e b?dzie net, je?li tak to tu zajrz?, ale teraz ko?cz?..
Komu w drog? temu rower..
Sprawd? wszystko, ale zacznij od pliku example.html - ta informacja jest wa?na przede wszystkim dla mnie je?li mam dalej pomóc z tym modem, oko?
No i zwró? uwag? na ilo?? i tre?? tego co mi podajesz jako info wyj?ciowe, poniewa? niepotrzebnie si? to tak rozwleka. Na konkret => konkret, na blabla => gdybanko.
Pozdrawiam

roco