OK lukne na te mody i poczytam
jak sie nazywa w panelu ta opcja usera bo ja jak sie do was zarejstrowalem to mialem juz to wlaczone wiec chyba mozna tym dyregowac

znalazlem cos takiego - Tryb u?ycia szybkiej odpowiedzi: to jest to ma sie rozumiec ??
Tak to jest to ale masz 2 tryby ustawienia --> w profilu i --> w PA (Panelu Administracyjnym)
W profilu to ju? trafi?e?.
W PA masz menu po lewej --> Zarz?dzanie stylami klikasz i dalej zak?adka na górze (w tym oknie) --> Resetuj opcje ->> klikasz
I teraz przy tym stylu, który masz ustawiony.. przyk?adowo mam tu styl Outline i mam tak:
Outline
Ustaw domy?lne opcje stylu (0 opcje obecnie ustawione)
Zmie? opcje u?ytkowników tego stylu
Usu? wszystkie ustawienia u?ytkowników i ustaw warto?ci domy?lne (4 u?ytkowników korzystaj?cy z w?asnych opcji)
To kiedy klikasz -->
Ustaw domy?lne opcje stylu --> to s? opcje domy?lne dla wszystkich ??cznie z go??mi. masz tu równie? m/n opcje ustawienia pola szybkiej odpowiedzi.
Natomiast kiedy klikniesz na -->
Zmie? opcje u?ytkowników tego stylu --> to zmienisz globalnie ró?ne opcje wszystkim userom jednocze?nie, np. w??czysz im defaultowo Pole szybkiej odpowiedzi.. i inne rzeczy.. Pozwiedzaj troch? swoje forum, wszak jeste? Adminem, nie?
Global Announcements to modyfikacja og?osze?. Jest mocno przemodelowana prze ze mnie..
natomiast dzia?y podrz?dne tworzy si? bardzo prosto..
- w jakiej? kategorii masz dzia? Testowy 1 i chcesz utworzy? nowy dzia?, np. Testowy 2 , to go normalnie tworzysz czyli dodajesz dzia? w tej samej kategorii i wskazujesz tam dzia? Testowy 1 i wybierasz z listy "podrz?dny" i cze??.. easy..
Co do SEO zabawek, to wstrzymaj sie dora?nie.. ?atwo o wpadk?. Bezwzgl?dnie odpu?? sobie modyfikacje typu SEO for SMF czy Pretty URL itp które ko?ystaj? z ModRewrite (Apache). Nie jest powiedziane ?e masz bezwzglednie server na Apache i trzeba to sprawdzi?.
Ale póki, co, to najpierw dodaj stron? do wszystkich mo?liwych wyszukiwarek, PL i zagranicznych typu Google czy Yahoo, zarejestruj si? w Narz?dziach Webmastera w google i tam dodaj równie? utworzona wcze?niej mape strony.
W ogóle to zacznijmy od tego..
To wszystko, z tymi modami a nawet ze stylami jest zale?ne od potrzeb i od Twojego contentu. Zobacz to forum SMF-Help! jest forum specjalistycznym, nastawionym g?. na pomaganie ze skryptem SMF, i dlatego tak wygl?da i ma extra zabawki do prezentacji kodu, obraków itp..
Kto? inny tego wcale nie potrzebuje, potrzebne mu tylko forum i userzy, dlatego nie instaluje ?adnych modów, nie pozycjonuje, (bo googiel i tak znajdzie i to do?? szybko!) i leci na stylu defaultowym.
Takie forum, czy cho?by strona stateczna w htlml'u, czy jaki? wypasiony inny CMS, jest tylko hmm opraw? zawartych tam tre?ci.. bo to ta tre?? jest najwa?niejsza.
Kiedy to ju? wiemy, wiemy czego nam potrzeba, to szukamy modyfikacji czy innych styli. Ka?de forum ma swój w?asny charakter swoje w?asne zapotrzebowania na zabawki, choc spora cz??? ludzi robi to wszystko odwrotnie.. Zastanów si? do czego Ci forum, jak? ma tematyke, czemu jest po?wi?cone i dostruj je w?a?nie pod tym k?tem. Ja nie wiem jakie s? Twoje potrzeby, poniewa? o tym nie piszesz. Dlatego trudno co? doradzi?, jednak istnieje multum styli, modyfikacji, a jak kto? ?ebski to jeszcze samemu co? do?o?y..
Napisz wi?cej, to spróbuj? Ci co? doradzi?, okay?

Pozdrawiam

roco
PS. Moda do "dynamiczych" tagów mo?na samemu sobie dopisa? do pliku index.template.php