OK lukne na te mody i poczytam
jak sie nazywa w panelu ta opcja usera bo ja jak sie do was zarejstrowalem to mialem juz to wlaczone wiec chyba mozna tym dyregowac

znalazlem cos takiego - Tryb użycia szybkiej odpowiedzi: to jest to ma sie rozumiec ??
Tak to jest to ale masz 2 tryby ustawienia --> w profilu i --> w PA (Panelu Administracyjnym)
W profilu to już trafiłeś.
W PA masz menu po lewej --> Zarządzanie stylami klikasz i dalej zakładka na górze (w tym oknie) --> Resetuj opcje ->> klikasz
I teraz przy tym stylu, który masz ustawiony.. przykładowo mam tu styl Outline i mam tak:
Outline
Ustaw domyślne opcje stylu (0 opcje obecnie ustawione)
Zmień opcje użytkowników tego stylu
Usuń wszystkie ustawienia użytkowników i ustaw wartości domyślne (4 użytkowników korzystający z własnych opcji)
To kiedy klikasz -->
Ustaw domyślne opcje stylu --> to są opcje domyślne dla wszystkich łącznie z gośćmi. masz tu również m/n opcje ustawienia pola szybkiej odpowiedzi.
Natomiast kiedy klikniesz na -->
Zmień opcje użytkowników tego stylu --> to zmienisz globalnie różne opcje wszystkim userom jednocześnie, np. włączysz im defaultowo Pole szybkiej odpowiedzi.. i inne rzeczy.. Pozwiedzaj trochę swoje forum, wszak jesteś Adminem, nie?
Global Announcements to modyfikacja ogłoszeń. Jest mocno przemodelowana prze ze mnie..
natomiast działy podrzędne tworzy się bardzo prosto..
- w jakiejś kategorii masz dział Testowy 1 i chcesz utworzyć nowy dział, np. Testowy 2 , to go normalnie tworzysz czyli dodajesz dział w tej samej kategorii i wskazujesz tam dział Testowy 1 i wybierasz z listy "podrzędny" i cześć.. easy..
Co do SEO zabawek, to wstrzymaj sie doraźnie.. łatwo o wpadkę. Bezwzględnie odpuść sobie modyfikacje typu SEO for SMF czy Pretty URL itp które kożystają z ModRewrite (Apache). Nie jest powiedziane że masz bezwzglednie server na Apache i trzeba to sprawdzić.
Ale póki, co, to najpierw dodaj stronę do wszystkich możliwych wyszukiwarek, PL i zagranicznych typu Google czy Yahoo, zarejestruj się w Narzędziach Webmastera w google i tam dodaj również utworzona wcześniej mape strony.
W ogóle to zacznijmy od tego..
To wszystko, z tymi modami a nawet ze stylami jest zależne od potrzeb i od Twojego contentu. Zobacz to forum SMF-Help! jest forum specjalistycznym, nastawionym gł. na pomaganie ze skryptem SMF, i dlatego tak wygląda i ma extra zabawki do prezentacji kodu, obraków itp..
Ktoś inny tego wcale nie potrzebuje, potrzebne mu tylko forum i userzy, dlatego nie instaluje żadnych modów, nie pozycjonuje, (bo googiel i tak znajdzie i to dość szybko!) i leci na stylu defaultowym.
Takie forum, czy choćby strona stateczna w htlml'u, czy jakiś wypasiony inny CMS, jest tylko hmm oprawą zawartych tam treści.. bo to ta treść jest najważniejsza.
Kiedy to już wiemy, wiemy czego nam potrzeba, to szukamy modyfikacji czy innych styli. Każde forum ma swój własny charakter swoje własne zapotrzebowania na zabawki, choc spora część ludzi robi to wszystko odwrotnie.. Zastanów się do czego Ci forum, jaką ma tematyke, czemu jest poświęcone i dostruj je właśnie pod tym kątem. Ja nie wiem jakie są Twoje potrzeby, ponieważ o tym nie piszesz. Dlatego trudno coś doradzić, jednak istnieje multum styli, modyfikacji, a jak ktoś łebski to jeszcze samemu coś dołoży..
Napisz więcej, to spróbuję Ci coś doradzić, okay?

Pozdrawiam

roco
PS. Moda do "dynamiczych" tagów można samemu sobie dopisać do pliku index.template.php