Strony: [1]   Bottom Do dołu
   Drukuj   
ico Autor    
[EN] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [RU]
     Topic: Jak dodać Top Stats do innej skórki niż default ?  [Przeczytany 4089 razy]
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Full Member
***
Offline
06.03.2013 10:36:28
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=331.msg1015#msg1015  
Jak dodać     Top Stats do innej skórki niż default - prosze o pomoc

link do moda http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=1687


IP IP Zapisane
Full Member
***
Offline
06.03.2013 10:36:28
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=331.msg1016#msg1016 Post #1 
Poradziłem se w większej mierze tam gdzie mod pisze opis ręcznej instalacji - tylko za długie są daty. Draco jak ty to zrobiłeś że daty  u ciebie są krótsze w tym modzie?


EDIT: ok w ustawianiach wyłączamy na przykład rok i jest zmieszczone w ramki wszystko. Jak ktoś ma problem z modem niech pisze pomogę o ile zdołam.


IP IP Zapisane
Administrator
*****
Imagination is more Important than Knowledge
Offline
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
  WWW
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=331.msg1022#msg1022 Post #2 
Można w opcjach forum w PA ustawić sobie krótszą datę globalnie. Można również dłubnąć w samej modyfikacji.
Cieszę się, że poradziłeś sobie Tomeh, jak widzę robisz postępy

Pozdrawiam
roco



Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Full Member
***
Offline
06.03.2013 10:36:28
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=331.msg1183#msg1183 Post #3 
A mam takie pytanie.

W tym modzie by mi zależało na tym aby były tylko 2 kolumny. Pierwsza to te ostatnie tematy a druga z boku tak sama duża to tematy co maja najwięcej wyświetlań.  Aby były tylko te 2 kolumny na powiedzmy 20 tematów. Pozostałe kolumny usunąć z widzenia czy się da?



W kolumnie nowej chodzi tylko o tytyły i ilosc wyświetlań tak samo jak w tym małym okienu a w oknie tym nowe wiadomości o to aby nazwy były bardziej długie czyli ścieśnić kolumnę z nazwami użytkowników i usunąć sekundy, miesiące i lata napisania aby było to czytelne w nazwach tematów.


IP IP Zapisane
Technik
*****
Offline
25.12.2013 19:54:28
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=331.msg1200#msg1200 Post #4 
Zapewne się da usunąć tylko będzie się to wiązało z modyfikacją kodu od modyfikacji. Jeżeli chodzi o krótszą wyświetlaną datę to nie musisz usuwać roku, tylko odpowiednio skonfigurować format wyświetlanej daty w Panelu Administracyjnym. Przy: DOMYŚLNY FORMAT CZASU masz znak zapytania. Kliknij na niego i masz ładnie opisane jakie wstawić znaki aby data wyświetlała się tak jak chcesz. Ilość konfiguracji formatu wyświetlania daty jest na prawdę duża.



Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Full Member
***
Offline
06.03.2013 10:36:28
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=331.msg1203#msg1203 Post #5 
Z datą nie ma problemu tylko z tymi tabelami bo bardzo bym chciał mieć takie coś na forum.


IP IP Zapisane
Full Member
***
Offline
06.03.2013 10:36:28
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=331.msg1204#msg1204 Post #6 
Z datą nie ma problemu tylko z tymi tabelami.


IP IP Zapisane
Technik
*****
Offline
25.12.2013 19:54:28
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=331.msg1206#msg1206 Post #7 
Czyli jesli dobrze rozumiem chcesz miec 2 kolumny: po jednej stronie kolumny z tematami. ktore sa najczesciej wyswietlane a po drugiej stronie liste najnowszych tematow?



Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Full Member
***
Offline
06.03.2013 10:36:28
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=331.msg1207#msg1207 Post #8 
witaj,  tak o to mi chodzi.


IP IP Zapisane
Administrator
*****
Imagination is more Important than Knowledge
Offline
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
  WWW
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=331.msg1208#msg1208 Post #9 
Witam!

Pojawię się na poważniej dopiero po grobkach, okay?

Dzięki Draco za przejaśnienie. Ciężko było sqmać co miał na myśli Tomeh.

Ja to rozumiem tak:

- Jest tabela z grubsza podzielona na dwie części (lewa i prawa)
To tu w zamyśle Tomka było zamienić je miejscami.


- Prawa część tabeli, (która ma być po lewej), składa się z 3 komórek:

1 - ostatni Topik
2 - Autor
3 - Data

To tu komórka Nr.2 (czyli Autor) --> wylatuje i zostaje tylko 1 i 3


- Lewa strona tabeli, (która ma docelowo być po prawej)
ma zawierać tylko TOP 10 tematów pod względem oglądalności i docelowo ma mieć tylko 2 komórki
czyli:

1 - Topik (o największej oglądalności)

2 - Autor --> do wycięcia

3 - Ilość wyświetleń

Czyli reasumując kształt ostateczny ma być taki

Statystyki forum
Ostatnie wiadomości            Top 10 Topics (by Views)
   Wiadomość               Data             Temat                Wyświetleń   

Zresztą tak to zrobiłem (fota w załączniku)

Dodatkowo
- poprawiłem wyświetlanie, czyli odstępy wielkość fonta, grafiki, i w lewej części jest wydłużona nazwa, natomiast tam gdzie te TOP 10 to już gościu zakombinował i dał skacacz ilości znaków do 18. Żeby to zmienić, np. ustawić tę liczbę na 50 znaków, (to w zupełności wystarczy..), to już należy wy-edytować plik z silnika SMF, tj. z katalogu Sources, plik - BoardIndex.php

Trzeba znaleźć w tym pliku wpisy od moda czyli to miejsce:

   // TopStats by www.gorselsanatlar.org

I długo poniżej będzie wpis:

GeSHi -› Code: [select]
        // Topic views top 10.
   $topic_view_result = db_query("
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.023s | speed:2.53 KB/s



I w tym wywołaniu do bazy, parę wierszy po niżej znajduje się ten ogranicznik:

GeSHi -› Code: [select]
      censorText($row_topic_views['subject']);
$row_topic_views['subject'] = shorten_subject($row_topic_views['subject'], 18);
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.025s | speed:6.00 KB/s



Widzisz na końcu liczbę 18? to tylko i wyłącznie zmień tę liczbę na 50

GeSHi -› Code: [select]
      censorText($row_topic_views['subject']);
$row_topic_views['subject'] = shorten_subject($row_topic_views['subject'], 50);
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.029s | speed:5.12 KB/s



Wtedy będziesz miał w TOP 10 dłuższą nazwę topiku.


Okay teraz i o ile dobrze Cię zrozumiałem z tą tabela i tym co ma w niej być, to pokażę Ci który kawałek kodu zamienisz na podobny ode mnie i będzie ten efekt.

Jednak zanim przejdę do rzeczy, to proponuję zadaj sobie trud i po adresie twojego forum/ dopisz - ssi_examples.php czyli: forum_tomka.pl/ssi_examples.php i dostaniesz listę funkcji SSI i zobaczysz sam, że gościu notabene Turek, bez urazy.. troszkę to ponaciągał.., a przy najmniej w twoim wypadku..

Mam niemal to samo tutaj na HOME - wykorzystuję funkcje SSI. Zobacz i się zastanów nad sensem tego moda, skoro można tak wiele info wyciągnąć za pomocą SSI. Wyciągnij wnioski...

A teraz do rzeczy:

W stylu default, w pliku BoardIndex.template.php znajdź wpisy od tego moda,
- a dokładnie od tego miejsca (u mnie to około ~ 282 linii):

GeSHi -› Code: [select]
        //top stats start. by [url=http://www.gorselsanatlar.org]www.gorselsanatlar.org[/url]
// --> od powyższego miejsca
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.030s | speed:3.77 KB/s





do tego miejsca:

GeSHi -› Code: [select]
    // Here's where the "Info Center" starts...
// do --> powyższego miejsca
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.030s | speed:2.52 KB/s



I to wszystko, cały zawarty tam kod, czyli pomiędzy tymi // komentarzami:

GeSHi -› Code: [select]
        //top stats start. by [url=http://www.gorselsanatlar.org]www.gorselsanatlar.org[/url]
    echo &#39;<br />
    <div class="tborder" &#39;, $context[&#39;browser&#39;][&#39;needs_size_fix&#39;] && !$context[&#39;browser&#39;][&#39;is_ie6&#39;] ? &#39;style="width: 100%;"&#39; : &#39;&#39;, &#39;>
        <div class="catbg" style="padding: 6px; vertical-align: middle; text-align: center; ">
            <a href="#" onclick="shrinkHeaderTOPS(!current_header_tops); return false;"><img id="upshrink_tops" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/&#39;, empty($options[&#39;collapse_header_tops&#39;]) ? &#39;collapse.gif&#39; : &#39;expand.gif&#39;, &#39;" alt="*" title="&#39;, $txt[&#39;upshrink_description&#39;], &#39;" style="margin-right: 2ex;" align="right" /></a>
            &#39;, $txt[645], &#39;
                    </div>
        <div id="upshrinkHeaderTOPS"&#39;, empty($options[&#39;collapse_header_tops&#39;]) ? &#39;&#39; : &#39; style="display: none;"&#39;, &#39;>
 <table border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="bordercolor">

    <tr>
        <td class="titlebg" width="10%" colspan="2" align="center">&#39;, $txt[302], &#39; &#39;, $txt[331], &#39;</td>
       <td class="titlebg" width="24%" colspan="2" align="center">&#39;, $txt[&#39;top_topics_views&#39;], &#39;</td>
       <td class="titlebg" width="66%" colspan="3" align="center">&#39;, $txt[214], &#39;</td>
   </tr>
    <tr>
        <td class="windowbg2" width="10%" colspan="2" valign="top"><span class="smalltext"><b>&#39;, $txt[&#39;user&#39;], &#39;</b></span><br />&#39;;
                 foreach ($context[&#39;new_members&#39;] as $poster)
       {
         echo &#39;
        <img alt="" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/icons/online.gif&#39;, &#39;" width="12" height="12" />
        <span class="smalltext">&#39;,$poster[&#39;link&#39;], &#39;</span><br />&#39;;
       }
        echo &#39;
       </td>
        <td class="windowbg2" width="18%" valign="top"><span class="smalltext"><b>&#39;, $txt[64], &#39;</b></span><br />&#39;;
           foreach ($context[&#39;top_topics_views&#39;] as $topic)
       echo &#39;
       <img alt="" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/email_sm.gif&#39;, &#39;" width="12" />
        <span class="smalltext">&#39;, $topic[&#39;link&#39;], &#39;</span><br />&#39;;  
       echo &#39;</td>
       <td class="windowbg2" width="6%" align="right" valign="top"><span class="smalltext"><b>&#39;, $txt[301], &#39;</b></span><br />&#39;;
           foreach ($context[&#39;top_topics_views&#39;] as $topic)
       echo &#39;
       <img alt="" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/sort_up.gif" width="8" />      
        <span class="smalltext">&#39;, $topic[&#39;num_views&#39;], &#39;</span><br />&#39;;
       echo &#39;</td>
       <td class="windowbg2" width="22%" rowspan="3" valign="top"><span class="smalltext"><b>&#39;, $txt[64], &#39;</b></span><br />&#39;;
           if (!empty($context[&#39;latest_posts&#39;]))
           foreach ($context[&#39;latest_posts&#39;] as $post)
       echo &#39;
       <img src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/email_sm.gif&#39;, &#39;" width="12" alt="" />
        <span class="smalltext"><a href="&#39;,$post[&#39;href&#39;],&#39;">&#39;, $post[&#39;short_subject&#39;], &#39;</a></span><br />&#39;;
       echo &#39;</td>
       <td class="windowbg2" width="14%" rowspan="3" valign="top"><span class="smalltext"><b>&#39;, $txt[29], &#39;</b></span><br />&#39;;
           if (!empty($context[&#39;latest_posts&#39;]))
           foreach ($context[&#39;latest_posts&#39;] as $post)
       echo &#39;
       <img alt="" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/icons/online.gif&#39;, &#39;" width="12" height="12" />
        <span class="smalltext">&#39;, $post[&#39;poster&#39;][&#39;link&#39;], &#39;</span><br />&#39;;
       echo&#39;
       </td>
        <td class="windowbg2" width="20%" rowspan="3" valign="top"><span class="smalltext"><b>&#39;, $txt[317], &#39;</b></span><br />&#39;;
           if (!empty($context[&#39;latest_posts&#39;]))
           foreach ($context[&#39;latest_posts&#39;] as $post)
           echo &#39;
           <img alt="" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/icons/calendar.gif&#39;, &#39;" width="12" />
            <span class="smalltext">&#39;, $post[&#39;time&#39;], &#39;</span><br />&#39;;
       echo &#39;</td>
   </tr>
    <tr>
        <td class="titlebg" width="20%" colspan="2" align="center">&#39;, $txt[&#39;top_posters&#39;], &#39;</td>
       <td class="titlebg" width="24%" colspan="2" align="center">&#39;, $txt[&#39;top_topics&#39;], &#39;</td>
   </tr>
    <tr>
        <td class="windowbg2" width="14%" valign="top"><span class="smalltext"><b>&#39;, $txt[&#39;user&#39;], &#39;</b></span><br />&#39;;
           foreach ($context[&#39;top_posters&#39;] as $poster)
       echo &#39;
     <img alt="" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/icons/online.gif&#39;, &#39;" width="12" height="12" />
        <span class="smalltext">&#39;, $poster[&#39;link&#39;], &#39;</span><br />&#39;;
       echo &#39;</td>
       <td class="windowbg2" valign="top" align="right" width="6%"><span class="smalltext"><b>&#39;, $txt[21], &#39;</b></span><br />&#39;;
           foreach ($context[&#39;top_posters&#39;] as $poster)  
       echo &#39;
       <img alt="" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/sort_up.gif" width="8" />
        <span class="smalltext">&#39;, $poster[&#39;num_posts&#39;], &#39;</span><br />&#39;;
       echo &#39;</td>
       <td class="windowbg2" valign="top" width="18%"><span class="smalltext"><b>&#39;, $txt[&#39;user&#39;], &#39;</b></span><br />&#39;;
           foreach ($context[&#39;top_starters&#39;] as $poster)
       echo &#39;
       <img alt="" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/icons/online.gif&#39;, &#39;" width="12" height="12" />
        <span class="smalltext">&#39;, $poster[&#39;link&#39;], &#39;</span><br />&#39;;
       echo &#39;</td>
       <td class="windowbg2" valign="top" align="right" width="6%"><span class="smalltext"><b>&#39;, $txt[64], &#39;</b></span><br />&#39;;
          foreach ($context[&#39;top_starters&#39;] as $poster)
       echo &#39;
       <img alt="" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/sort_up.gif" width="8" />  
        <span class="smalltext">&#39;, $poster[&#39;num_topics&#39;], &#39;</span><br />&#39;;
       echo &#39;</td>
   </tr>
    </table>
    </div>
</div>&#39;;

    // Here&#39;s where the "Info Center" starts...
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.070s | speed:92.65 KB/s



--->> zamień w całości na ten kod:

GeSHi -› Code: [select]
        //top stats start. by [url=http://www.gorselsanatlar.org]www.gorselsanatlar.org[/url]
    echo &#39;<br />
    <div class="tborder" &#39;, $context[&#39;browser&#39;][&#39;needs_size_fix&#39;] && !$context[&#39;browser&#39;][&#39;is_ie6&#39;] ? &#39;style="width: 100%;"&#39; : &#39;&#39;, &#39;>
        <div class="catbg" style="padding: 6px; vertical-align: middle; text-align: center; ">
            <a href="#" onclick="shrinkHeaderTOPS(!current_header_tops); return false;"><img id="upshrink_tops" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/&#39;, empty($options[&#39;collapse_header_tops&#39;]) ? &#39;collapse.gif&#39; : &#39;expand.gif&#39;, &#39;" alt="*" title="&#39;, $txt[&#39;upshrink_description&#39;], &#39;" style="margin-right: 2ex;" align="right" /></a>
            &#39;, $txt[645], &#39;</div>
        <div id="upshrinkHeaderTOPS"&#39;, empty($options[&#39;collapse_header_tops&#39;]) ? &#39;&#39; : &#39; style="display: none;"&#39;, &#39;>
    <table width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="bordercolor">
        <tr>&#39;;

    echo &#39;
            <td class="titlebg" width="66%" colspan="2" align="center" style="border-right:2px solid #ddd;">&#39;, $txt[214], &#39;</td>
            <td class="titlebg" width="44%" colspan="2" align="center">&#39;, $txt[&#39;top_topics_views&#39;], &#39;</td>
        </tr>
        <tr>&#39;;

    echo &#39;
            <td class="windowbg2" style="min-width:50%; vertical-align:top;"><span class="smalltext" style="margin-left:15px; font-size:8pt; font-weight:500;"><b>&#39;, $txt[72], &#39;</b></span><br />&#39;;
            if (!empty($context[&#39;latest_posts&#39;]))
                foreach ($context[&#39;latest_posts&#39;] as $post)
        echo &#39;
                <span style="font-size:8pt; font-weight:500; white-space:nowrap;"><a href="&#39;,$post[&#39;href&#39;],&#39;"><img src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/email_sm.gif&#39;, &#39;" style="height:14px; vertical-align:middle;" alt="Last Post" />&#39;, $post[&#39;subject&#39;], &#39;</a></span><br />&#39;;

    echo&#39;
            </td>
            <td class="windowbg2" style="border-right:2px solid #ddd; max-width:10%; vertical-align:top;"><span style="margin-left:20px; font-size:8pt;"><b>&#39;, $txt[317], &#39;</b></span><br />&#39;;
            if (!empty($context[&#39;latest_posts&#39;]))
                foreach ($context[&#39;latest_posts&#39;] as $post)
        echo &#39;
                <span style="margin-left:5px; font-size:8pt; font-weight:500;"><img alt="Data" style="height:14px; vertical-align:middle;" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/icons/last_post.gif&#39;, &#39;" />&#39;, $post[&#39;time&#39;], &#39;</span><br />&#39;;

    echo &#39;</td>
            <td class="windowbg2" style="min-width:30%; vertical-align:top;"><span style="margin-left:15px; font-size:8pt; font-weight:500;"><b>&#39;, $txt[70], &#39;</b></span><br />&#39;;
                foreach ($context[&#39;top_topics_views&#39;] as $topic)
        echo &#39;
                <span style="font-size:8pt; font-weight:500;"><img alt="Topic" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/email_sm.gif&#39;, &#39;" style="height:14px; vertical-align:middle;" />&#39;, $topic[&#39;link&#39;], &#39;</span><br />&#39;;

    echo &#39;</td>
            <td class="windowbg2" align="center" style="width:auto; vertical-align:top;"><span style="font-size:8pt; font-weight:500;"><b>&#39;, $txt[301], &#39;</b></span><br />&#39;;
                foreach ($context[&#39;top_topics_views&#39;] as $topic)
        echo &#39;
                <span style="line-height:1.4em; font-size:8pt; font-weight:700;"><img alt="" src="&#39;, $settings[&#39;images_url&#39;], &#39;/sort_up.gif" style="vertical-align:middle;" /> &#39;, $topic[&#39;num_views&#39;], &#39;</span><br />&#39;;

    echo &#39;</td>
        </tr>
    </table>
    </div>
</div>&#39;;

    // Here&#39;s where the "Info Center" starts...
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.048s | speed:75.56 KB/s



Jak widzisz podałem to łącznie z komentarzami, ale to dla lepszego trafienia
Tomeh, podałem to naprawdę prosto, łatwizna i spoko dasz radę, okay?
I nie nadpisuj plików na servie tylko zmień straym nazwę przed wrzuceniem na FTP zmienionych plików, spoko?
Edytuj tylko edytorem do kogu php z podświetlaniem składni np. Notepad++

Posłuchasz rad to max w 3 - 5 minut z wgraniem na serva.. tyle to pracy przy tym..

Pozdrawiam i na zdrowie, jak co to pisz
roco



Attention! Testing modifications - Steam Profile

: : Attachment : :
Attachment: staty1.jpg

Attachment staty1.jpg   -› 74.53 KB, 907x99 - wyświetlony 489 razy

IP IP Zapisane
Strony: [1]   TOP^Do góry
   Drukuj   
On-Line: 2 Gości, 0 Użytkowników
 
Skocz do:  

Podobne Tematy
  Temat Zaczęty przez Odpowiedzi Wyświetleń Ostatnia wiadomość
normal_post RSS Jak zedytować kod Top Stats tomeh 2 1690 Ostatnia wiadomość 09.09.2009 18:00:37
Autor tomeh
* Share this topic...
In a forum
[BBCode]
[url=http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=331.0]Jak dodać Top Stats do innej skórki niż default ?[/url]
In a site/blog
[xHTML]
<a href="http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=331.0" target="_blank">Jak dodać Top Stats do innej skórki niż default ?</a>
Geo Visitors Map