Heyka
W stylu, który teraz zobaczyłem, hmm chyba cargo.. w pliku style.css musisz tylko zmienić kawałek kodu..
Chodzi Ci o taką "płynną" szerokość jak jest tu ?
zależy to najczęściej w stylach smf od klasy "wrapper" i najczęściej producenci skórek nie mogąc sobie poradzić z rozjeżdżaniem się stylu, po prostu ustalają stałą szerokość.. W wypadku tego co tam masz, to hmm lekki przegięcie.. - szerokość stała 1400px ?
Tia.. na moim monitorze to spoko, ale większość będzie cierpieć ..dolny suwak..
Znajdź w stylach ten kawałek:
#wrapper, #bot-wrap {
width: 1400px;
margin: 0 auto;
padding: 0;
}
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=CSS] | load:0.002s | speed:28.69 KB/s
Teraz chodzi o to, żeby ustawić szerokość w %, żeby była płynna i minimalną szerokość, (to jest zależne od każdego stylu - inaczej!), żeby zwężając okno przeglądarki nie było efektu, że elementy strony "wjeżdżają" na siebie, lub "przeskakują" niżej.. deformując stronę.
- Czyli musimy ustawić indywidualnie --> { min-width: odpowiednią_dla_danego_stylu }
Ja tutaj mam 920px i jeśli zwęzisz bardziej okno, to strona się nie zdeformuje, tylko pojawi się na dole suwak..
I właśnie to po to się robi
Ja tu mam tak: (tylko uwaga, to jest na stylu Outline!)
#wrapper {
width:90%;
min-width:920px;
margin:0 auto;
padding:0;
}
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=CSS] | load:0.002s | speed:29.62 KB/s
Proponuję Ci najpier dać min-height na: 1000px a width na: 93%, jak będzie źle to sobie dostosujesz, poniżej jest tylko przykład jak to można zrobić:
#wrapper, #bot-wrap {
width: 93%;
min-width: 1000px;
margin: 0 auto;
padding: 0;
}
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=CSS] | load:0.002s | speed:36.61 KB/s
Sam musisz dojść, klikając w różnych zakamarkach swojego forum i patrząc czy wszystko ok i jak wygląda, bo może 93% to za szeroko?
hmm kto nie spróbuje, ten nie wie, nie?
Po prostu masz przykład, ale sam musisz dopasować wartości najlepsze dla Twojego forum, ok? Oczywiście zawsze coś mogę podpowiedzieć..
Pozdrawiam
roco