Oczywi?cie, ?e czytam, nie tylko, g?. czytam angielskie i niemieckie strony. Aktualnie czasu mi brak, wi?c info posiadam z kana?ów..
Nie mia?em nawet czasu, ?eby zajrze? do tych tematów ze 2 dni i nic nie wiem.. To bez znaczenia Cieplutki i jest to normalne, ?e jak czego? szukasz to pytasz w wielu miejscach, wi?c wszystko jest ok!

Najbardziej ubogi styl jaki widzia?em od SMF mia? tylko foldery z grafik?, jezykiem, index i style, grafiki te? by?o ma?o, poniewa? g?. to by?y wype?niacze w css.
Cieplutki, to nie jest skomplikowane i moze by? wr?cz zabaw?..
Bierzesz np styl default, wyrzucasz wsio, co zb?dne, zmieniasz nazw?, pakujesz i instalujesz. nast?pnie podmieniasz graficzki i zmieniasz nazwy w stylach, b?d? zmieniasz nazwy grafik, ?eby pasowa?y.
Dobrze by by?o, gdybys ?ci?g?? ostatni? wersj? phpBB (chyba 3.4) i zainstalowa? na poligonie.
Rozumiem, ?e Twój pierwszy poligon to na localho?cie?
Wtedy wrzucasz na phpBB style i patrzysz gdzie co idzie, znacznie u?atwi Ci to prac?. Ponadto wtedy zapisujesz tak? strone "z obrazkami" nie jako jedno archiwum, i masz to w wersji skrótowej, czyli tylko potrzebne grafiki style itp..
Je?li rozpakowa?es jaki? styl z phpBB to sam wiesz jak tam jest bezlitosnie nawalone plików.. to wszystko nie jest potrzebne, tj. owszem mi by si? przyda?o, ale Tobie na pocz?tek proponuj? to w wersji:
- odwied? jak?? stron?, gdzie wisi skóra któr? chcesz dostosowa?.
- zapisz t? strone z obrazkami, czyli b?dzie dodatkowy folder obok pliku i stamt?d zaczerpnij na pocz?tek.
Chodzi o to, ?e na pocz?tku musisz zdecydowanie Widzie?! gdzie co idzie i podmieni? na stylu od SMF i na pocz?tek same grafki.
Nie jest to skomplikowane, ale wymaga uwagi i dok?adno?ci. Dla mnie to ?mud? nuuuda itp jak bym mia? jakie? wolne chwile, to zdecydowanie po?wieci?bym je na co? innego hehe
Rób wszystko z uwag? nie pomyl si? i b?dzie gites.. ja na Twoim miejscu, poszuka?bym stylu dla SMF który jest technicznie podobny do tego co Ci si? podoba i to jego bym obrobi?, nie koniecznie default, raczej znajd? pro?ciaka, ?eby nie trzeba by?o nic kombinowa?..
Sorka za ten "groch z kapust?", ale ja wiem, ?e qmaty z Ciebie go?ciu i sobie poradzisz! I nie zapomnij si? pochwali?!
Powodzenia z t? przeróbk?!
Oczywi?cie, jakby? mia? jakie? pytania, to pisz!
Pozdrawiam

roco