Strony: [1]   Bottom Do dołu
   Drukuj   
ico Autor    
[EN] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [RU]
     Topic: theme z phpBB  [Przeczytany 10694 razy]
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Full Member
14.12.2019 23:26:16
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
DATA: [23.06.2009 14:02:14] theme z phpBB
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=300.msg776#msg776  
czy i jak mo?na adoptowa? thema z tego cms'a np taki styl jaki? konwerter lub co? na wzór parsowania modów - kreator theme

roco jest co? takiego Co?

Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane

W?adczy, choleryczny, wybuchowy, radykalny we wszystkim, z
rozpustnym wyobra?eniem upodoba? które nigdy nie by?y widziane,
ateistyczny pod wzgl?dem fanatyzmu, tutaj masz mnie w pigu?ce
i zabij mnie znowu albo we? mnie takim jaki jestem,
bo Ja si? nie zmieni?.
Administrator
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [23.06.2009 20:42:15] Odp: theme z phpBB
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=300.msg778#msg778 Post #1 
Wszystko można..

Nie jest to skomplikowane, jednak dość żmudne. Przerobiłem kilka styli z różnych skryptów, nawet z joomli - na styl do smf.
Nie pytaj mnie gdzie to teraz jest, bo gościu dostał płytkę a ja kaskę..

Style z phpBB są w sumie takie sobie z wyglądu, za to dają popalić w przeróbkach..,
już lepsze się trafiają na IPB czy choćby MyBB - to przykład z MyBB (ciemna skóra):
http://mods.mybboard.net/uploads/previews/19029-1239372952-black.jpg

Sam powiedz, czy bardzo ustępuje stylom SMF? Jednak najfajniejsze i nie tylko płatne widziałem dla IPB no i dla Joomli.
Wordpress też ma niczego sobie skórki...

Nie słyszałem o konwerterze do styli, na pewno by się przydało, jednak jest wiele osób którym to nie w smak..
Przerabiałem style płatne i i na licencji GPL, to też jest ważne, ale jak tam poklikasz to będzie więcej info.
Po za tym nalezy rozpakowac styl i za pomocą np. Notepad++ wyedytowac plik (mówię o phpBB3) - "style.cfg"
najczęściej to będzie jednak:

GeSHi -› Code: [select]
# phpBB Style Configuration File
#
# @package phpBB3
# @copyright (c) 2005 phpBB Group
# @license [url]http://opensource.org/licenses/gpl-license.php[/url] GNU Public License
#
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=INI] | load:0.000s | speed:441.07 KB/s

lub podobnie..

Jednak nie o to chodzi.. ja Ci proponuję ściągnąc jakąś paczuszkę i rozpakować.. myślę, że trochę się zdziwisz...

Można na kopii stylu default, powrzucać klasy, do styli, + grafiki itp... no nie powiem żeby przy tym nie było żmudzi...
myślę że to około 2 moze 3 dni pracy.. oczywiście ala roco, czyli non-stop-color..

Ja się nie podejmuję, chyba, że muszę hehe i nic innego nie robię. Co do vBiulletin to owszem miałem kiedyś forum oparte na tym skrypcie.., multum wszystkiego.. nawalone że hej, ale prawde powiedziawszy nie chcę go dotknąć nawet "kijem przez szmatę", nawet za poważna kaskę nie dotykam tam niczego..

Mozesz spróbować.., zawsze coś z tego wyjdzie.., Najczęściej to pocięta grafa przywdziana na mechanizm danego skryptu i można zawsze sobie przerobić. Uważaj tylko na licencję, gł. są one (style phpBB) na licencji GPL, ale zawsze warto sprawdzić najpierw, zanim się za to zabierzesz.. Miło jest też napisac, że to portret jakiejś tam skóry, żeby ktoś nie posadził Cię o plagiat..

Jeśli to kąsniesz, to dojdziesz do wniosku, że całkiem łatwo jest stworzyć styl od nowa, tj. w oparciu np. o styl default.. przemyśl to..

Oczywiście jak się zabierzesz za przeróbkę i będziesz miał pytania, to zapraszam Mrugni?cie

Pozdrawiam U?miech
roco

IP IP Zapisane
Full Member
14.12.2019 23:26:16
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
DATA: [24.06.2009 21:48:19] Odp: theme z phpBB
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=300.msg779#msg779 Post #2 
pewno czytasz smf.pl wiec wiesz ?e i tam zapoda?em temat  Cool no ale duch mnie zabi? licencja a Nolt tym ?e to pracoch?onne i trzeba dobrze zna? budow? styli smf ... pewnie i tak jest no ale ja chce szybki efekt na pocz?tek by dzia?a?o ... potem dopieszczanie kolorków czcionki itp itd na dzie? doberek chcia?bym by si? grafa wy?wietla?a ... reszta na poligonie dopieszczona

IP IP Zapisane

W?adczy, choleryczny, wybuchowy, radykalny we wszystkim, z
rozpustnym wyobra?eniem upodoba? które nigdy nie by?y widziane,
ateistyczny pod wzgl?dem fanatyzmu, tutaj masz mnie w pigu?ce
i zabij mnie znowu albo we? mnie takim jaki jestem,
bo Ja si? nie zmieni?.
Administrator
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
DATA: [24.06.2009 23:01:47] Odp: theme z phpBB
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=300.msg780#msg780 Post #3 
Oczywi?cie, ?e czytam, nie tylko, g?. czytam angielskie i niemieckie strony. Aktualnie czasu mi brak, wi?c info posiadam z kana?ów..
Nie mia?em nawet czasu, ?eby zajrze? do tych tematów ze 2 dni i nic nie wiem.. To bez znaczenia Cieplutki i jest to normalne, ?e jak czego? szukasz to pytasz w wielu miejscach, wi?c wszystko jest ok!
U?miech

Najbardziej ubogi styl jaki widzia?em od SMF mia? tylko foldery z grafik?, jezykiem, index i style, grafiki te? by?o ma?o, poniewa? g?. to by?y wype?niacze w css.

Cieplutki, to nie jest skomplikowane i moze by? wr?cz zabaw?..

Bierzesz np styl default, wyrzucasz wsio, co zb?dne, zmieniasz nazw?, pakujesz i instalujesz. nast?pnie podmieniasz graficzki i zmieniasz nazwy w stylach, b?d? zmieniasz nazwy grafik, ?eby pasowa?y.

Dobrze by by?o, gdybys ?ci?g?? ostatni? wersj? phpBB (chyba 3.4) i zainstalowa? na poligonie.
Rozumiem, ?e Twój pierwszy poligon to na localho?cie?

Wtedy wrzucasz na phpBB style i patrzysz gdzie co idzie, znacznie u?atwi Ci to prac?. Ponadto wtedy zapisujesz tak? strone "z obrazkami" nie jako jedno archiwum, i masz to w wersji skrótowej, czyli tylko potrzebne grafiki style itp..

Je?li rozpakowa?es jaki? styl z phpBB to sam wiesz jak tam jest bezlitosnie nawalone plików.. to wszystko nie jest potrzebne, tj. owszem mi by si? przyda?o, ale Tobie na pocz?tek proponuj? to w wersji:
- odwied? jak?? stron?, gdzie wisi skóra któr? chcesz dostosowa?.
- zapisz t? strone z obrazkami, czyli b?dzie dodatkowy folder obok pliku i stamt?d zaczerpnij na pocz?tek.

Chodzi o to, ?e na pocz?tku musisz zdecydowanie Widzie?! gdzie co idzie i podmieni? na stylu od SMF i na pocz?tek same grafki.

Nie jest to skomplikowane, ale wymaga uwagi i dok?adno?ci. Dla mnie to ?mud? nuuuda itp jak bym mia? jakie? wolne chwile, to zdecydowanie po?wieci?bym je na co? innego hehe

Rób wszystko z uwag? nie pomyl si? i b?dzie gites.. ja na Twoim miejscu, poszuka?bym stylu dla SMF który jest technicznie podobny do tego co Ci si? podoba i to jego bym obrobi?, nie koniecznie default, raczej znajd? pro?ciaka, ?eby nie trzeba by?o nic kombinowa?..

Sorka za ten "groch z kapust?", ale ja wiem, ?e qmaty z Ciebie go?ciu i sobie poradzisz! I nie zapomnij si? pochwali?!

Powodzenia z t? przeróbk?!  locospoco

Oczywi?cie, jakby? mia? jakie? pytania, to pisz!

Pozdrawiam U?miech
roco

IP IP Zapisane
Strony: [1]   TOP^Do góry
   Drukuj   
On-Line: 15 Gości, 0 Użytkowników

Skocz do: