luzik

Zobacz:
Adresy IP są pokazywane administratorom i moderatorom w celu ułatwienia moderacji i umożliwienia śledzenia osób, które robią złe rzeczy na forum. Pamiętaj, że adresy IP nie zawsze mogą być identyfikowane, a wiele osób zmienia swój adres IP co jakiś czas.
Użytkownicy widzą swoje własne adresy IP.
Zamknij okno
Dlatego, jak chcesz kogos zbanować bardziej skutecznie, to dajesz bana, na isp ..ect
Dajesz fula.. pokażę Ci to na fotce:

Zmienne IP, to problem, ale to nie wszystko, można np. odwiedzic Twoją stronę przegladarką, która korzysta z sieci TOR, i IP lecą via proxy, np. przez Francję.. jak ktoś się uprze to nie ma bola.. np. na smf.pl są osoby, które rejestrują się tam po kilka razy, dostając wcześniej bana.. itd..
Dla nieprzystosowanych.. stosuj raczej 2 dniowe blokady postowania, nawet jak ktos Cię wkurzy personalnie, to go nie kop, tylko zastosuj psychologię. Inaczej zjedzą Cię userzy..
Taki przykład.. widziałem na smf.pl topik małolatki, która tam znowu się podszywa, ale nieważne, topik dotyczył Ciebie..
Zobacz, mogła by mi skoczyć adrenalinka itp.. ponieważ to co tam wypisują coponiektórzy na mój temat jest nie tylko niesprawiedliwe, ale również krzywdzące, - to celowe działania.. jeśli o mnie chodzi personalnie, to leję na to z góry, ciepłym porannym.. Jednak, dlaczego mam mieć do tego jaki kolwiek stosunek.. przecież ja jestem korekt, owszem byłek kawałek czasu na smf.pl, ale tylko i wyłącznie dlatego, że chciałem pomóc ludziom, a nie dla zaszytów czy innych chorych powodów. Nie mam sobie nic do zarzucenia, pomogłem wielu ludziom, a moje posty były bardzo treściwe, starałem sie, ponieważ leży to w mojej naturze. Powiedz, czy mam jakiś powód do wstydu, albo obciachu? otórz nie! Nigdy nikogo nie skrzywdziłem, ani nie zajmowałem się polityką i tym co do mnie nie należało.. trochę to specyficzna sprawa.. jak w powiedzeniu.. "gdzie kucharek sześć.." hmm tam 12 cycków.. Moderatorzy, którzy pracowali w trudzie czoła zostali wyjeb.. bo przeszkadzali, a kiedy wszyscy zostali kierowcami, to nikt już nie sprzątał..
To nie istotne.. dałem przykład, który mógłby nie jednego wqrwić.., ale ja nie mam powodów.. osoby zainteresowane, po prostu nie są w stanie mnie obrazić, czy urazić.. i co miałbym brać w tym g*wnie udział? w imię czego?
I teraz gdyby to było tutaj, to myślisz, że zaraz wszystkich bym zbanował?
A co do dawania linków tutaj, - to możesz dawać gdzie chcesz, co do szukania userów, to ja "na siłę" nikogo nie szukam, jak trują co poniektórzy, jeśli myślałbym o kimś, to raczej o ludziach którzy znają php/sql/xhtml/xml/css i mają chęć pomagać innym.
Inni, ci nieszczęśnicy, napewno tu kiedyś sami trafią, o ile nie będą leniwi hehe
Tomeh, ban to poważna sprawa, choć czasami nie ma innego wyjścia.., sam zbanowałem parę tysięcy razy, ale 99.99% to były spamboty.. Ja wiem, że pytasz technicznie, ale uczulam Cię na tę sprawę.
Jak chcesz to zrobić skutecznie, to najpierw zbierz jak najwięcej info o delikwencie.. nie jest to trudne, chyba, że ktoś to utrudnia od samego początku, co powinno od razu być wziete pod lupę..
Pozdrawiam

roco
PS. Zagladaj kiedy chcesz, przymusu nie ma, normalnie mówiłem ludziom, że Jeśli! nie znajdą pomocy na smf.pl itp to zapraszam do siebie, ponieważ nie przestałem pomagać innym, ale po tym smrodzeniu w "domowym przeczkolu", po prostu leję na to.
Jak ktoś ma problem, lub chce pomagać innym w problemach to serdecznie zapraszam i nie będę się honorowo jak do tej pory oglądał na innych.. Tym nie mniej linki i reklamy prowadzące smf.pl zostawię, bo ja jestem normalny i ponad to mam ogromny szacunek dla @Kemac'a - założyciela i właściciela smf.pl