Strony: [1] 2   Bottom Do dołu
   Drukuj   
ico Autor    
[EN] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [RU]
     Topic: goglebot spider i inne rozwiązanie przez plik  [Przeczytany 3749 razy]
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Full Member
***
Offline
06.03.2013 10:36:28
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.msg558#msg558  
Cześć, znalazłem w internecie taki mod myślę że jest dość znany. Jest to plik jakiego się nie instaluje lecz wgrywa do skórki swojego forum  i działa przedstawiając nam boty. Pliczek jest w załączniku.

Mam takie pytanie bo gdy instalowałem modyfikacje Goglebot spider 4.X to działa ona na stylu default ale nie na innych skorkach nawet po wgraniu pliku językowego do langglages. Widzę w instalce że dopisuje on coś do plików default więc na pewno to jest przyczyną że licznik na innej skórce osób dostępnych się psuje po instalacji moda i nie wyświetla nic po zalogowanymi użytkownikami. Moje pytania czy raczej prośby są dwie z czego można zrobić jedną.

http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=143 - to jest link do moda i tam po wybraniu do ręcznej instalacji moda (jak to robię tylko w plikach gdzie automatem tego nie robię czyli w templatce ti nie działa strona) Czy robię coś źle, tego nie wiem?

Czy ktoś mógłby napisać mi rzeczowo czy wystarczy ręcznie tylko edytować te 2 pliki z naszej innej templatki niż domyślna tego moda aby chodził poprawnie  lub też  jeszcze być może lepiej jako mega poradnik ten pliczek z załącznika czy dało by się tak zrobić aby wyświetlały się boty na stronie głównej kto jest dostępny i tak jak jest normalnie czyli w sprawdzaniu tego co pokazuje z tą różnicą że jest to wszystko w jednej tabelce a nie podzielonych na 3 (spider, user, goście). To tyle całość nie długa z mojej strony ale wiem że długa w odpowiedzi. Dzieki


: : Attachment : :
Attachment Who.template.zip   -› 5.46 KB - pobrany 148 razy

IP IP Zapisane
Administrator
*****
Imagination is more Important than Knowledge
Offline
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
  WWW
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.msg561#msg561 Post #1 
Tomeh,

Opisałem kiedyś ten "przypadek" na smf.pl, nie wiem czy jeszcze istnieje ten topik, ponieważ ten link miałem w zakladkach kanałów rss z opisem, ale sprawdź:

http://www.smf.pl/forum/index.php/topic,3241.msg17118.html#msg17118

Normalnie to podmień ten plik, zeby był we wszystkich skórkach i w PA w Opcje forum znajdziesz na gorze zakladkę od tego moda, to zaptasz tam wszystkie okienka, ponadto kliknij w PA na zezwolenia, - goscie urzytkownicy itp i tam będą zezwolenia, tj. kto ma widziec tego moda a kto nie.., jeśli będziesz widział tylko pola bez opisów, to zmień styl na default i jezyk na angielski, zrób co potrzeba i zmień spowrotem.

Ponadto jak chcesz mieć tego moda bardziej wykorzystanego, do potrzebna edycja pliku Subs.php z katalogu Sources.

Znajdź ten plik, zapakuj do zipa i podaj tu, to dopisze Ci tam te roboty, ten też przejrzę, już go pobrałem i jak będzie za mało to dopiszę od siebie. okay?

Pozdrawiam
roco



Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Full Member
***
Offline
06.03.2013 10:36:28
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.msg562#msg562 Post #2 
ok doszedłem do takiego punktu wiem jak zainstalować moda goglebot spider aby wyświetlał boty na stronie głównej tam gdzie pisze kto jest dostępny ale nie wyświetla on po kliknięciu kto jest dostępny tzn jako gość ich traktuje. Pliczek z załącznika gdy dołączam jest wszystko widoczne i teraz myślę już o ostatniej prośbie do tego moda a raczej pliku z załącznika.

Czy ktoś może go zrobić tak aby nie dzielił on na 3 kolumny spider, goście i użytkownicy ale była identyczna strona jak w szablonie którego używam. Chodzi mi tylko o rozpoznawanie botów bez tych 3 tabel tylko identycznie było  jak ma dany styl stronę z tym kto jest dostępny (czyli w jednej tabeli wszystko z tego pliku).

A i czy to rozwiązanie co tu pisze czyli mod i ten plik jest dobre? Dzieki za pomoc jeśli ten plik ktoś zedytuje.


IP IP Zapisane
Administrator
*****
Imagination is more Important than Knowledge
Offline
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
  WWW
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.msg565#msg565 Post #3 
Jeśli nie wyświetla, to musisz włączyć to pokazywanie w PA i w samym modzie.


Pliczek z załącznika, to mój plik.., który dodatkowo jest zintegrowany z modem, który dodaje do profilu ikonki Skype, Tlena i GG.
Dlatego, kiedy ktoś jest zalogowany, to widzi te ikonki innych userów, którzy maja np. tlena, czy Skype..

Jak będę OnLine, i Ty również, to kliknij tu u mnie na obrazek po lewej stronie, tam gdzie "Użytkownicy OnLine", to zobaczysz..



Dziwne to co piszesz.. do tej pory zamieszanie z tym plikim, było z 2 powodów..

- Chodziło o to, żeby dowalić jak najwięcej info, o różnych robotach, żeby na liście on-line pokazywać jak najdokładniej ile jest gości, ile userów a ile botów. A tak jak tego nie ma, to myślisz, że masz dużo gości, tylko wśród nich są roboty sieciowe..


- wszyscy (dosłownie..) - chcieli, żeby to nie było razem, tylko na odzielnych polach. Ale żeby to zajarzyć, to musiałbyś mieć w jednym momencie - dużo gości, userów i jednocześnie robotów.. Taka lista była pierwotnie i był istny groch z kapustą.., Była nieprzejrzysta, nieczytelna itp..



Instalujesz moda, w PA >> w Opcjach forum, masz w górnych zakładkach tego moda, >> klikasz i w samym modzie zaptaszasz okienka. Tam, skąd pobierałeś tego moda masz obrazki co jest włączane.

A sam plik, (ten z załącznika), wrzucasz, do każdego ze styli, lub wywalasz z każdego ze styli i wrzucasz tylko do stylu default. ponieważ jak czegoś nie ma w innym stylu, to jest odwołanie do stylu default.


W wersji dla smf 2.0 na dole jest selector, którym wybierasz tylko jedną z grup. jednak uważam, że to wszystko bzdet.. lub gadżet. ma to służyc temu, że klikasz na kto jest online, rzut oka - kto jest i cześć. Ma to pomóc głównie analizie statystyk, a te dodatkowe dopisane boty, to poto, żeby właśnie bardziej wiarygodnie spojrzeć na grupe gości, bo może nikt nas nie odwiedza po za botami?

Masz jakiś problem ze stylem? hmm ten pliczek integruje się idealnie.. Napisz w czym problem, lub niejasność i zastosuj moje tipsy.

Pozdrawiam
roco



Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Full Member
***
Offline
06.03.2013 10:36:28
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.msg566#msg566 Post #4 
mod działa ale tylko na stronie głównej wyświetla co z boty są na witrynie (tak ma być?) a gdy się klika na użytkowników on line to występują spdery jako goście. Gdy dodaje ten pliczek od ciebie to wszystko działa i tu i tu ale chciałbym aby wszyscy byli w jednej tabelce a nie 3 różnych jak dodaje ten pliczek - w tak jak jest normalnie bez tego pliku  w jednym polu bez podziałki na userów, gości i roboty. Czy tak ma działać ten mod i tak działa jak opisałem z plikiem oraz czy ktoś mugły tak ten plik przerobić aby było to wszystko w jednej belce standardowej dla forum a nie 3? O to prosze


IP IP Zapisane
Administrator
*****
Imagination is more Important than Knowledge
Offline
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
  WWW
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.msg567#msg567 Post #5 
Oczywiście! sam mod tak właśnie działa i nie ma nic wspólnego z plikiem Who.template.php, to jest taki dodatkowy "myk", żeby również i tam wyświetlać nazwy robotów..

Okay, zróbmy tak..

Poprawiłem ten plik, tj tabelki są zlane w jedną..
Mod działa w ten sposób, że pokazuje na Odzielnych listach - grupy: Użytkowników, Gości i Robotów..
Gdyby tego nie było, to miałbyś pozlewane wszystko na jednej liście, teraz wyobraź sobie, że masz 100 odwiedzajacych, i nie możesz sortować, albo tylko masz wybór sortowania, po nazwie odwiedzającego, albo po godzinie odwiedzenia. Czyli dostałbyś niezły bigos..

Sam mod i ten plik, to 2 sprawy, choć połączone i właśnie dlatego to działa, że jest na odzielnych listach...

W standartowym pliku, masz tylko jedną listę i żeby wyświetlić i roboty, widziane jako roboty, to trzeba było to przemodelować..
W zasadzie tam jest tylko jedna tabela, tylko są postawione warunki "if" i ta tabela się namnaża.. hmm mówiąc obrazowo i najkrócej..
Po prostu każda z tych 3 grup dostaje tę samą tabelę.. i wychodzi to tak, że jest jedna pod drugą z odstępem,
który właśnie zlikwidowałem i ujednoliciłem całość, żeby wygladała jak jedna tabela.. coś a'la gł. index działów..
Lepiej nie będzie, albo zapomnij o wyświetlaniu nazw robotów w pliku Who.template.php...

Zrobiłem tak - zlałem tabelę, że wygląda jak jedna pojedyńcza tabela, zastosowałem inne tła i wygląda dość przyjaźnie.
Efekt możesz zobaczyć, powiedzmy, że przez 3 dni to zostawię.. - więc sobie popatrz, jak to wygląda na tym, co teraz, stylu:

http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?action=who

Jeśli chcesz zobaczyć to na stylu default, to może to zostawię tam dłużej.., to tu:

http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?action=who;theme=1

jakbyś chciał powrócic do tego stylu, co teraz, to zmień 1 na 4:

http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?action=who;theme=4

W załączniku jest plik Who.template.php spakowany do zipa: who.zip

Podmień u siebie i sprawdź jak działa.

To wszystko, to tylko część roboty.. Sam mod dopisuje te roboty do pliku Subs.php w katalogu Sources, i w standarcie masz tam tylko ileś tam botów, jeśli chcesz mieć info o ponad 90 robotach to potrzebna jest edycja tego pliku i dopisanie reszty. Pisałem o tym na smf.pl, a do Ciebie napisałem, w tym topie, że jeśli chcesz mieć uzupełniony magazynek, to wyskakuj z tego pliku i Ci dopisze..

Pozdrawiam
roco

// Edit: sorka dałem 2 x style do komórki, ale już poprawiłem i wymieniam załącznik na WhoPoprawiony.zip



Attention! Testing modifications - Steam Profile

: : Attachment : :
Attachment WhoPoprawiony.zip   -› 5.65 KB - pobrany 144 razy

IP IP Zapisane
Full Member
***
Offline
06.03.2013 10:36:28
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.msg568#msg568 Post #6 
Powiem ci że moje forum jest tak lokalne że nie będzie tam więcej nigdy niż 30 użytkowników na raz w jednym czasie. Dlatego zależy mi na jednej ramce - jakoś nawet widzisz nie lubię samochodów kombi bo jest tego za dużo a ja lubię wszystko w jednym bez rozciągłości. Ten plik ma około 90 modów to i tak nie rozróżni on cześć modów o ile nie są do sub dopisane pliku na to wychodzi czyli tak?

To tak czy da się i jak zrobić jedną tabelkę bo na tym mi tylko zależy bez podziału na 3 grupy (tylko standard forumowy)
I ten plik wykroje jak z tym plikiem who jakoś coś będzie inaczej.

Przepraszam że tak wybrzydzam ale tworze sobie własne forum marzeń że tak powiem dzięki jeśli jeszcze znajdziesz cierpliwość na to o co proszę.


IP IP Zapisane
Administrator
*****
Imagination is more Important than Knowledge
Offline
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
  WWW
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.msg569#msg569 Post #7 
Tomeh, to jest jak napisanie tego od samego początku i potrzeba na to czasu, którego nie mam..

Napisz co tam jest nie tak? Byłeś tam i sam widziałeś - jest jedna tabela. Mozna jeszcze powalczyć z tłami, tj. pousuwać klasy i całość będzie jeszcze bardziej jednolita - wizualnie., ale żeby nie nie było grup? to wymaga gruntownych zmian i czasu na to.
Po za tym trzeba przetastować, a na localhoście nie odwiedzaja mnie żadne boty..

Napisz więc jak to ma wyglądać, to nie jest proste to wydziargać w kodzie, ale jak sądzę jest to proste do opisania, więc, spróbuj..
Tzn. - jak ma to wyglądać i liczy się tu przecyzja.. tak jak w kodzie zresztą..

Dobra mogę to zdefasonować i wyciąć tą < tr > gdzie robotas itp... Myślę, że poprostu spotkamy się na chacie i przetestujemy to on-air ok?


Wracając do moda i tego pliku, - tak jak powiedziałem to są dwie różne sprawy..

Sam mod pokazuje te roboty na głównej w zależności co jest tam włączone, do pokazywania i dla kogo.
Ten mod korzysta z wpisów w pliku Subs.php, które tam wcześniej umieścił. jest dość zanaczna różnica między ilością informacji o robotach w tym pliku Subs.php, a ilością informacji o robotach w pliku Who.template.php

Plik Who.template.php, bazuje na swoich wpisach o robotach wpisanych do pliku Who.template.php, skutkiem czego możesz np. zobaczyć na głównej, że odwiedza Cię Admin, Juzek, stasiek, 5 gości i googlebot, ale kiedy klikniesz obok w obrazek i połaczysz się z plikiem Who.template.php, to zobaczysz że odwiedza Cię właśnie: Admin, Juzek, stasiek, 2 gości i 3 roboty między innymi googlebot - to to jest tą różnicą -> w ilości informacji o botach, oraz mod działa na głównej i w statach, a plik działa tylko po akcji =who, czyli z pliku Who.template.php.

Spotkajmy się na chacie, będe dokonywał zmian, wrzucał na serwa, a ty powiesz czy o to chodzi, bo może wychlastam tylko tr'ki i będzie pasić?

O przepisaniu tego pliku z nowymi warunkami, chwilowo zapomnij, po prostu nie mam czasu, okay?

Narka
roco

// Edit: pośpieszyłeś się z tym znikaniem.. no nic, wychlastałem po prostu 2 tr'ki w 3dupy i jest goło i wesoło, o to chodziło?
Wrzuciłem na chwile tu do siebie, więc, zajrzyj i powiedz czy tak to widzisz, najlepiej jakby akurat ktoś tu był z odwiedzających?
Śmiało, jestem webmasterem, zawsze mogę coś hmm upiekszyć.. hehe

Jak będzie ok, to wrzucę w załączniku jako Who2.zip



Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Full Member
***
Offline
06.03.2013 10:36:28
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.msg575#msg575 Post #8 
http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?action=who - tak teraz jeśli to jest to to jest super. I o takie coś mi chodzi - można wywalić jeszcze te info co prawda o tym gg, icq i innych ale nie jest to już konieczne. Wygląd taki podoba mi się bez gości, urzytkowników i botów lecz w jednej tak jakby rubryce na raz. O to mi chodziło.


IP IP Zapisane
Administrator
*****
Imagination is more Important than Knowledge
Offline
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
  WWW
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.msg577#msg577 Post #9 
Spoko, rozumiem, że podoba Ci się purystyczny wyglad i wsio jest ok, dokąd to nie godzi w funkcjonalność, ponieważ inaczej mija się to z celem, a to oznacza coś zupełnie innego, - czytaj - napisanie moda lub pliku od nowa i o ile mogę cos zmodyfikować, pozmieniac i upiększyć to na pisanie zabawek od nowa - nie idę, ponieważ wymyśliłem sam parę modów i tipsów praktycznych, których nie mam czasu wprowadzić w życie. Dlatego, jeśli mam coś robic od podstaw, to proszę zrozum, że mam zasady i obowiązuje mnie priorytet, czyli najpierw musiałbym mieć czas na wprowadzenie swoich zabawek w życie..

Na szczęście obyło się bez przepisywania. teraz jest tak, że pojawią się rubryki np. z userami, jeśli ci będa zalogowani, to samo z botami, jak ich nie będzie, to nie będzie tej rubrkli..
Musisz zrozumiec, że zajmuję się skryptem smf hobbystycznie jako pasjonat i w wolnej chwili, normalnie to inne treści wypełniają mi codzienne życie hehe


Te infa mogą byc przydatne, jeśli zainstalujesz moda: GG,Skype,Tlen czy jakoś tak..

Czyli ma być wersja purystyczna? Okay, zaraz tam zajrzę i powycinam, ale wiesz w standarcie są wpisy od innych komunikatorów, a zadziała tylko wtedy, kiedy ktoś wpisze sobie do profilu jakiś komunikator, tj. swojego nicka.

Ale ok, wycinam wszystkie komunikatory! czyli mamy wersję extra purystyczną dla Tomka

Okay?

Looknij w zalacznik, podmień sobie i powiedz czy Ci pasi.

Pozdrawiam
roco



Attention! Testing modifications - Steam Profile

: : Attachment : :
Attachment Who2.zip   -› 5.43 KB - pobrany 133 razy

IP IP Zapisane
Full Member
***
Offline
06.03.2013 10:36:28
Topic Starter
 Poland Mężczyzna
Poland
 
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.msg579#msg579 Post #10 
chodzi mi o to tylko bez kontaktów http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?action=who te tło się różni od siebie a obecnie nie widze linka do strony i wszystko ma jednakowe dło. Wcześniej maiło to obudowę użytkownicy online (gości, boty, użytkownicy razem) taką ramkę i jeśli to nie problem to coś takiego ja ten pliczek był pierwszy tylko niby jedna tabela ale tła i wszystko jak było tam waz z obudową tabeli - tylko bez nazw poszczególnych grup tych 3. Ostatecznie powiem ci że nie jest źle i jeśli już nie masz chęci kombinować to i tak się zadowolę tym co już udostępniłeś bo są  ok.

- jest tak a aby było tak, tylko z powyższego zostawić obudowę tez szczebli tych 2 w środku i pola na przemian kolorowe domyślne jesli się da a jesli nie to tak jak ten niżej i będzie ok.



Kurcze nowy post z cytowania się kliknoł - cyt wyłączyłem ale ten pierwszy przed tym skasować można to to samo.

Ps. pytanie sma ten plik może służyć bez moda i działa jeśli klikamy kto jest dostępny więc jeśli mamy klikać to mod nam nie jest potrzebny ni.?


// EDIT by roco - post powyżej skasowany


Last Edit: 04.04.2009 23:53:50 by: roco IP IP Zapisane
Administrator
*****
Imagination is more Important than Knowledge
Offline
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
  WWW
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.msg580#msg580 Post #11 
Tomku, hmm nie rozumiem? Pobrałeś ten plik? tam jast ka jak terez u mnie i dodatkowo wyciąłem info o komunikatorach. coś nie pasuje?

Podmieniłeś ten plik?

To teraz edytujemy robiąc nowe wpisy? Miejsca dużo hehe

Odpowiem po raz 3 czy któryś.. - Nie! to zupełnie inne sprawy i pliki Who.template.php, pokaże roboty tylko po kliknieciu na obrazek obkok "Kto jest on-line"
Natomiast sam mod, pokazuje na głównej wybranym przez Ciebie różne boty, z tych ktore ma wpisane.. w pliku Subs.php, oraz loguje do bazy odwiedzających.
To może być przydatne, kiedy np. okaże się że coś zeżarło Ci 5GB transferu.. a to np. robot z onetu, który się tam zaplątał i mieli nieustannie..

Musisz sqmać, że to są dość potrzebne zabawki w przeciwieństwie np. do takich bzdetów jak np. kolorowanie działow itp mody..
Podmień plik i sprawdź czy jest ok. Najlepiej, żeby nie było takiego pliku w żadnej ze skórek i tylko wrzucić do stylu default.

Pozdrawiam
roco



Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Strony: [1] 2   TOP^Do góry
   Drukuj   
On-Line: 2 Gości, 0 Użytkowników
 
Skocz do:  

* Share this topic...
In a forum
[BBCode]
[url=http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.0]goglebot spider i inne rozwiązanie przez plik[/url]
In a site/blog
[xHTML]
<a href="http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=255.0" target="_blank">goglebot spider i inne rozwiązanie przez plik</a>
Geo Visitors Map