Ależ pytaj! może jak pytania będą ciekawe to inni skorzystają?
Nie mozna, ponieważ smf ma taka konstrukcję, naprawdę porządnie przemyślaną. Tylko złamanie keya admina może to umozliwić. Trzeba też pilnować chmodów, ponieważ na różnych hostingach zdarzają się pady i inne hocki-klocki i np. wsio może się ustawić na 775...
Żeby poznać ten skrypt, to zachęcam Cię do zabawy w poznanie tylko podstaw php, bez tego będzie Ci trudno to zrozumieć w szerszym aspekcie. To wielowarstwowa maszyneria, tysiące skryptów spięte w jeden "organizm".. Poczytaj podstawy SQL'a i PHP, a sam zobaczysz jak szybko wzrasta zasób Twojej wiedzy w materii skryptu smf, a ja zachęcam Cię do takiego działania.
ja mam tak, że dokąd nie sqmam co robię, nie niestem pewien itd, to nie wrzucam tego do neta, ani nie udzielam w tych kwestiach odpowiedzi.. Zagwoski które "rozwalam" tylko poprawiają zasób mojej wiedzy, uczę się btw. Aktualnie, osobiście nie znam żadnej osoby, która wiedziałaby więcej o smf ode mnie, ale to mnie nie zadawala, hoć jestem ledwie pasjonatem, smf traktuje jedynie jak hobby.. brak czasu uniemożliwia mi inne podejście i zajęcie się tematem na naprawdę poważnie.. Jak bym się nudził.. hehe to już bym napisał z 50 skórek i modów.. Dlatego z SMF jestem ciągle w trybie hobbystycznym.. niestety.. Poza zabawą jest jeszcze poważne życie i zarabianie na chlebusia, nie?
Pozdrawiam
roco