Strony: [1] 2 3   Bottom Do dołu
   Drukuj   
ico Autor    
[EN] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [RU]
     Topic: Blok download w TP  [Przeczytany 12078 razy]
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Anette
Gość
DATA: [19.02.2009 11:29:42] Blok download w TP
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.msg397#msg397  
Witam
Jak zrobić blok download z info o plikach?
o tu na mojej www
http://www.smacznie.org.pl/
no i mam problem który opisałam
jak klikam ftp to mam forbidden



IP IP Zapisane
Administrator
*****
Imagination is more Important than Knowledge
Offline
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
  WWW
DATA: [19.02.2009 11:55:50] Odp: Blok download w TP
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.msg398#msg398 Post #1 
Witam,

np. dodać block html i w niego wrzucić albo małe buttoniki, albo linki do wrzuconych wcześniej plików i dać np. zezwolenia widzialności tego blocku, dla userów, ale nie dla gości.. wiesz trafi się jaka gnida i będzie pobierać w nieskończoność..

Sposobów przedstawienia np. graficznego, czy linkowo-opisowego moze być wiele, jest też dodatek DownloadSystem, znasz go napewno, jest u mnie na ricoroco.com/forum i tam może sz wskazac pliki z zewnątrz. To też jakiś tips.. Możesz dorobić popupa z plikami itp itd ect

Zobacz czy przypadkiem nie ustawiłaś sobie chmodów na 777 albo jeszcze jakiś innych.., bo ja mam 775 i chodzi pieknie, zresztą dokonałem demontracji na ricoroco.com/tpnew i zajrzyj tam, bo Ci odpisałem.

Przemyśl to i szczególnie to co tam napisałem pod koniec.. o wersjach.. smf/tp

Pozdrówka
r.



Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Anette
Gość
DATA: [19.02.2009 12:03:36] Odp: Blok download w TP
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.msg399#msg399 Post #2 
755 to chmody
juz postanowiłam daje normalnego downloada jest o wiele bardziej funkcjonalny
zrobie sobie bloka do downloadziku z jakąś ilustracją i bedzie oki
Brat tez mi tak radził
czemu nie wracasz na SMF ?
Dzięki jak zawsze Roco
EDIT
widziałam zajrzałam :)Extra poradka

szukam takiego kodu do bloku aby wyświetlałtematy z konkretnego działu u mnie poradki

z 777 tez nie działa


IP IP Zapisane
Administrator
*****
Imagination is more Important than Knowledge
Offline
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
  WWW
DATA: [19.02.2009 12:45:54] Odp: Blok download w TP
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.msg400#msg400 Post #3 
Ok, gadamy teraz tu, tylko w tej chwili nie mogę, ale przeczytaj co tam napisałem i odpisz tu.

Z tym kodem też nie problem.

A może czegos brakuje, albo z małej litery, kiedy powinno być z dużej? Może cos blokuje, np. jakiś wpis w .htaccess?

Tymczasem

r.



Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Anette
Gość
DATA: [19.02.2009 15:40:40] Odp: Blok download w TP
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.msg401#msg401 Post #4 
Robert dałam normalny download dałam sobie spokój z TP downloads,w koncyu tylko daje pare gierek dla dzieciaków.
interesuje mnie pewien fakt mianowicie pod IE rozwala mi blok Tak grają
za diabła nie wiem co i jak gdzie wpisać
zobacz w załączniku kod
a z tym blokiem z konkretnego działu to mi chodzi o taki slideshow coś jak w Joomla ,aby sie przewijały wątki z działu np z ciast wtedy dam sobie tytuł Polecamy np serniki czy co tam; rozumiesz mnie,przeleciałam całe tiny ale wszystko albo nie działa albo nie ma


Bardzo Ci dziękuje za poświęcony mi czas kwiatek
Pozdrawiam
Aneta


: : Attachment : :
Attachment blok.txt   -› 11.81 KB - pobrany 287 razy

IP IP Zapisane
Administrator
*****
Imagination is more Important than Knowledge
Offline
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
  WWW
DATA: [19.02.2009 19:33:47] Odp: Blok download w TP
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.msg402#msg402 Post #5 
qrcze, dziewczyno, tam głównie brak konsekwencji.. nie możesz jechac starym html'em, skoro całość jest w xhtml'u
Gł. to niepozamykane tagi.. <img powinno kończyć się spacją i /> tak samo z <br'ką /> zobacz przykład:

Code: [select]
Zobacz wszystkie gry</a><br><br />


Jak widac są tu dwa typy html i xhtml, to oczywiście kładzie validacje i jest ponad 120 errorów.., ale luzio, tylko trzymaj fason, bo Ci się wszystko rzjedzie..

Co mi dałas w załączniku, to kawałek pliku czy cały? wygląda, jak częśc od czegoś innego, wiem, że to arcade, ale skąd masz ten kod? to co było w załączniku w całości dałaś do blocksa?

Pod Operą mam 2 suwaki, dolny "martwy" i boczny, można samemu przewijać, natomiast pod FF widzę markizę?

Wróćmy do Turbopizzy
Nie mozesz tego tak traktować, ponieważ rozleci Ci się to i bez grzebanka w bazie się nie obejdzie.. Do blocków wklejamy np. html'owego wklejamy poprawnie składniowo kod xhtml

A zobacz co tam jest:

GeSHi -› Code: [select]
<center><font color="brown">Turbo Pizza</font><img src="http://www.smacznie.org.pl/downloads/tirbopizza.jpg"width="140" height="120" border="1"></legend><br><a href="http://www.smacznie.org.pl/index.php?;action=downloads;cat=8">Zobacz wszystkie gry</a><br><br /><a href="http://www.smacznie.org.pl/index.php?;action=downloads;sa=view;id=14">Zobacz Turbo Pizza</a>
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=HTML] | load:0.004s | speed:99.08 KB/s



Widzisz? brakuje zamknięcia <center czyli na końcu kodu powinno być </center... a to </legend ? Jak widzisz, to trochę groch z kapustą i kto dziś stosuje nie preferowany tag font?

Np. ten kod ja bym spróbował wrzucić w ten sposób:

GeSHi -› Code: [select]
<div align="center" style="color:#A52A2A; font-weight:700; display:block; line-height:1.3em">
<p style="letter-spacing:2.4px; font-size:10pt;">TURBO PIZZA</p><p style="display:block; text-align:center;">
<a href="http://www.smacznie.org.pl/index.php?;action=downloads;sa=view;id=14">
<img src="http://www.smacznie.org.pl/downloads/tirbopizza.jpg" width="140" height="120" border="0" /></a>
<br /><br /><a href="http://www.smacznie.org.pl/index.php?;action=downloads;cat=8">Zobacz wszystkie gry</a><br />
<a href="http://www.smacznie.org.pl/index.php?;action=downloads;sa=view;id=14">Zobacz Turbo Pizza</a></p></div>
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=HTML] | load:0.004s | speed:143.03 KB/s



Wklej ten kod u siebie, zamiast swojego, od tej pizzy,
- lub jak chcesz zobaczyć efekt na żywo, to proszę:



Możesz mi powiedziec skąd wzięłaś ten kod markizy:

Code: [select]
<MARQUEE DIRECTION=UP SCROLLDELAY=180><font color="#C71585">Szczypta soli


Z forum smf.pl? to co tam napisał Nolt? hmm w kodzie to najlepiej wychodzi mu copy/paste..

Zobacz to jest najprostrza i skuteczna pod każdą przeglądarką markiza:

Code: [select]
<div align="center"><img src="http://www.smacznie.org.pl/ciasta/kok.jpg" width="120" height="140" border="0" style="padding-bottom:4px;"><br />
<marquee scrollamount="2" direction="up" loop="true" align="center" height="220" onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()">
<span style="color:#C71585;">Szczypta soli</span><br /><br />
Utrzymuje świeżość mleka<br /><br />
Wydobywa zapach z gotujących się jabłek, zmiękcza je szybciej<br /><br />
Przyspiesza ubijanie śmietany i białek na krem<br /><br />
Dodaje smaku kawie i herbacie<br /><br />
Odkwasza rabarbar i pozwala na użycie mniejszej ilości cukru<br /><br />
Podnosi smak czekoladowy w kremach i tortach<br /><br />
Dodaje smaku melonom, pomarańczom i grapefruitom<br /><br />
Zapobiega pękaniu jajek gotowanych<br /><br />
&nbsp;<span style="color:#1E90FF;">Placek z owocami będzie bez zakalca i kruchy,<br />jeśli</span><br /><br />
- przed ułożeniem owoców posmarujemy powierzchnię ciasta ubitym białkiem i lekko oprószymy mąką,<br />
lub:<br /><br />
- przed ułożeniem owoców posypiemy powierzchnię ciasta płatkami ryżowymi<br /><br />
</marquee></div>


Dałem bez kolorowanki, bo ęcje się wykrzaczają.. jak co to sobie poprawisz..

I próbka na żywo, dałem ograniczenie szerokości, żeby się nie rozlało po całym poście, ale u Ciebie granicą jest ramka block'a

Zobaczmy:


Szczypta soli

Utrzymuje świeżość mleka

Wydobywa zapach z gotujących się jabłek, zmiękcza je szybciej

Przyspiesza ubijanie śmietany i białek na krem

Dodaje smaku kawie i herbacie

Odkwasza rabarbar i pozwala na użycie mniejszej ilości cukru

Podnosi smak czekoladowy w kremach i tortach

Dodaje smaku melonom, pomarańczom i grapefruitom

Zapobiega pękaniu jajek gotowanych

 Placek z owocami będzie bez zakalca i kruchy,
jeśli


- przed ułożeniem owoców posmarujemy powierzchnię ciasta ubitym białkiem i lekko oprószymy mąką,
lub:

- przed ułożeniem owoców posypiemy powierzchnię ciasta płatkami ryżowymi



fajne?

Oczywiście musisz to sobie dopracować.. to tylko tipsy..

Natomiast z tą Arkadą to może daj na początek, tj w tym miejscu:

GeSHi -› Code: [select]
<div id="marqueecontainerx" style="position: relative; width: 95%; height:200px; overflow: hidden; border: 0px; padding: 2px; padding-left: 4px;" onmouseover="copyspeedx=pausespeedx" onmouseout="copyspeedx=marqueespeedx">
    <div id="vmarqueex" style="position: absolute; width: 98%;">
        <div align="center">
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=HTML] | load:0.003s | speed:91.35 KB/s



To widac ten 3 div jest centrowaniem, które nie bardzo chce zadziałac, ponieważ ten divek jest pod działaniem tych wyżej, dlatego dodaj centowanie do tych wyżej np.:

GeSHi -› Code: [select]
<div align="center" id="marqueecontainerx" style="position: relative; width: 95%; height:200px; overflow: hidden; border: 0px; padding: 2px; padding-left: 4px;" onmouseover="copyspeedx=pausespeedx" onmouseout="copyspeedx=marqueespeedx">
    <div align="center" id="vmarqueex" style="position: absolute; width: 98%;">
        <div align="center">
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=HTML] | load:0.005s | speed:60.30 KB/s


 


Ew. wrzucaj tu kod, który chcesz wrzucic do siebie do blocka i spróbuje poprawić..

Co do wyświetlania to można użyć ssi w blocku.. i zaczerpnąć z konkretnego działu np. 8 czy 10 tytułów, będą ostatnie..

Mam tak tutaj zobacz: http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?action=homepage w pływającym menu..

No nic muszę dalej zajrzę tu później.. bay bay

roco


// Edit: poprawione kody, jako wynik ostatnich ustaleń w tym topie



Attention! Testing modifications - Steam Profile

Last Edit: 19.02.2009 22:36:40 by: roco IP IP Zapisane
Anette
Gość
DATA: [19.02.2009 20:53:55] Odp: Blok download w TP
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.msg403#msg403 Post #6 
Robie jak umie i jak mi podpowiedzą
brat robi to z wielkiej łaski,dlatego odszukałam
 Twoją stronę z nadzieją ze jeszcze jesteś i nie myliłam sie
wogóle nie było kilinari tylko bracholek gierki robił i jakieś duperele
pisał na forum smf i ja tez tam jakis nick mam ale mało wchodze po wielkiej wojnie
zbanowali mnie zresztą nie słusznie-ale to nie ważne.Wiem ze jest nie fer na smf.pl
wszystko robie sama a jak nie moge prosze -niestety brata -zrobi pewnie,ale nie za friko
Chce podnieśc to kulinarium zrobić to jakoś do ludzi ,ale mi nie idzie chce je potem wystawić na egzamin
koncowy z zawodu(zmieniłam profil w szkole na Kucharz okrętowy).
To turbo pizza troche za wielkie ale jakos poprawie
niestety pod IE arcade nadal lipa wyszła .Mnie tam wystarczyłoby tylko info o grach jakie sąitp jako ikonki to co sie przewija to jest nie potrzebne,ale nie wiek jak usunąć kod co usune to błąd
Wiesz o co mi chodzi?Wystarczyłyby tylko te ikonki gier sztuk 8 jako popularne top rated i nowe gry i Spoko byłoby
Co do wyświetlania to można użyć ssi w blocku-jasne ze tak i jako boczny blok dać,kurcze nawet myśle ze zamiast tego bloku z arcade,bo mi on tam jakoś nie pasuje za nic
Tak Robert wywale to arcade i dam to ssi i bedzie&nbsp; OKAY

*************
Kod arcade mam z http://www.tinyportal.net jak całąreszte bo skąd mam brać Tiny robie od paru dni raptem
Najchętniej to dałabym komus aby mi to wszystko zrobił-nawet za kase Dopiął wypieścił
Ale dam rade
Dzięki Robert
Ps.
ile tak kosztowałaby dobra skórka  w kolorze pomarańcz ala ciemna zieleń bo te co są to istny koszmar i gdzie poszukac?.a moze masz jakąś zbędną?


IP IP Zapisane
Anette
Gość
DATA: [19.02.2009 21:07:50] Odp: Blok download w TP
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.msg404#msg404 Post #7 
Ok, gadamy teraz tu, tylko w tej chwili nie mogę, ale przeczytaj co tam napisałem i odpisz tu.

Z tym kodem też nie problem.

A może czegos brakuje, albo z małej litery, kiedy powinno być z dużej? Może cos blokuje, np. jakiś wpis w .htaccess?

Tymczasem

r.

Tak to w htacess coś, juz tak z tym az.pl jest
dałam download normalny i jest oki


IP IP Zapisane
Administrator
*****
Imagination is more Important than Knowledge
Offline
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
  WWW
DATA: [19.02.2009 21:13:35] Odp: Blok download w TP
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.msg405#msg405 Post #8 
Aneta, sorka mała poprawka, przykro mi ale pisalem to z pamieci a że siedzę w php to mi się stringi poplatały.. hehe

Popraw sama linijkę markizy! Zobacz podałem Ci tak:

GeSHi -› Code: [select]
<marquee scrollamount="2" direction="up" loop="true" align="center" height="220" onmouseover='this.stop()' onmouseout='this.start()'>
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=HTML] | load:0.002s | speed:72.56 KB/s



widzisz na końcu zamiast cudzysłowów " są a'postrofy ' a mają być wszedzie "

Popraw na to:

GeSHi -› Code: [select]
<marquee scrollamount="2" direction="up" loop="true" align="center" height="220" onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()">
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=HTML] | load:0.002s | speed:75.16 KB/s



teraz w podgladzie źródła masz tak:

Code: [select]
<marquee scrollamount="2" direction="up" loop="true" align="center" height="220" onmouseover=&#039;this.stop()&#039; onmouseout=&#039;this.start()&#039;>


Widzisz różnicę?

//edit nie widać różnicy bo zamienia..

onmouseover=&#039;this.stop()&#039; onmouseout=&#039;this.start()&#039;


Poza tym jakoś u Ciebie ta TurboPizza jakoś ma jednak za duży prześwit..

Dałem interlinię w pierwszym divie na  line-height:1.5em więc możesz to zmniejszyć np do 1.2em potestuj..

A jeśli napis Turbo Pizza jest za wielki, choć to tytuł i powinien taki być, to sobie zmniejsz fonta bo Ci ustawiłem na: font-size:11pt; więc nie przesadzaj, ale przetestuj np. 10pt.. itd. wiesz to twoja strona, a to juz kosmetyka, która Ty powinnaś poprawić, ponieważ to Ty wiesz co tam chcesz mieć, nie? Oczywiście zawsze coś mogę doradzić, a to co było w code to raczej wskazówki, jak ew. powinno wyglądać od strony poprawności kodu.. I mam nadzieję że w ten sposób poprawisz i inne wpisy..


Wracając na chwilę do downloadu, to nie została ustalona jedna rzecz.. - czy utworzyłaś jakąś kategorię i wgrałas do niej normalnym trybem jakiś nieduży pliczek? A ponad to czy w zezwoleniach dla typów plików (Opcje), czy są te rezszerzenia dopisane, jakie mają pliki wrzucone przez Ciebie, do katalogu tp-download? Sprawdź to, bo może cały kłopot to zwykły banał..

Możesz zawsze pozywic się u mnie w info, niestety nie bardzo mam czas, żeby Ci coiś tam dopieszczać.. ale pomóc zawsze mogę..

Pozdrawiam Cię hmm mniam mniam pączkowo  mniam
roco



Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Anette
Gość
DATA: [20.02.2009 19:00:02] Odp: Blok download w TP
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.msg406#msg406 Post #9 
wiem wiem pozamieniałam
u mnie tam jest Tp downloads nie download  Chichot


IP IP Zapisane
Administrator
*****
Imagination is more Important than Knowledge
Offline
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
  WWW
DATA: [20.02.2009 23:16:21] Odp: Blok download w TP
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.msg408#msg408 Post #10 
TP jest ok, tylko ja uważam, że do wersji 1.1xx czyli stabilnej najlepiej pasuje wersja stabilna TP czyli 0.98.
Wszystko ładnie chodzi i na Twoje potrzeby świetnie zdałoby egzamin. I poczekać na wersję 1 full.
Kiedy będzie już stabilna smf2.0, to będzie również do niej TP, ale nie wcześniej.
Ja w tych betkach znajduje pare tysiecy błędów, głupich ale niektóre nieźle upierdliwe..
Napewno jest ważne, żeby go blocków wrzucać poprawny kod, bo może się wyłożyć reszta.
Inne blocki masz również z błedami i pomyśl o tym, ponieważ to ma wpływ na wyświetlanie
i szybkość wyświetlania strony.

Dziś pozdrawiam Cię imieninkowo  prezent kwiatek
r.



Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Anette
Gość
DATA: [20.02.2009 23:46:31] Odp: Blok download w TP
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.msg410#msg410 Post #11 
Imieninkowo? hm
nie mam imienin dziś ,ale za kwuatek dziękuję
no mam juz tą TP Co mam to co teraz smf 2 nie chce mam arcade pod 1.1.8 i to smf jest stabilne
a 98 po zainstalowaniu nie było zgrane z 1.1.8 coś z plikami językowymi brat robił i tak mówił
Ja nie siedze w tych kodach forum jest gry i nic po za tym nie robie
tylko ten kod mi potrzebnyu do bloku który wyświetlałby mi wątki z określonego działu czy dwóch
skoro mam z blędami to jakimi co poprawić ,ja nie wiem skąd brać poprawne kody
mam problem słabo znam angielski w tych kodach

Dziękuje i pozdrawiam  pa


IP IP Zapisane
Strony: [1] 2 3   TOP^Do góry
   Drukuj   
On-Line: 9 Gości, 0 Użytkowników
 
Skocz do:  

Podobne Tematy
  Temat Zaczęty przez Odpowiedzi Wyświetleń Ostatnia wiadomość
veryhot_post RSS Wyświetlanie bloków TP niezgodne ze stylem « 1 2 » Sandra 17 8594 Ostatnia wiadomość 26.07.2010 00:03:34
Autor roco
* Share this topic...
In a forum
[BBCode]
Code: [select]  -› [ Topic: Blok download w TP ]
[url=http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.0]Blok download w TP[/url]
In a site/blog
[xHTML]
Code: [select]  -› [ Topic: Blok download w TP ]
<a href="http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=220.0" target="_blank">Blok download w TP</a>
Geo Visitors Map