Nie sugeruj sie za bardzo.., to wina Opery i to dla niej te dodatkowe okresleie charsetu, jednak nie zawsze skutkuje..
To jest tak, ?e leci w utf-8, ale casem wskauje na iso-8859-1, a wtedy lipa.. Przestaw kodowanie na utf w Operce i zobacz..
Je?li tak si? stanie to casami tak jest tylko do od?wie?enia, po uprzednim oczyszczeniu cache browsera, a czasami trwa do uaktualnienia rss'a, co najdalej ma miejsce, co 4 godziny.. Zobacz pod FireFoxem i bedzie git..
Leci to jako? automatem.. nie znalaz?em jeszcze na to odpowiedzi.
Oczywi?cie to nie chodzi o to jaki Ty masz charset na swoim forum, choc mo?e by pomog?o, gdyby by? to utf-8, mo?e mo?naby okresli? charset tej stronki g?ównej na utf-8? ale chodzi o to równie?, ?e te parsery nie toleruj? inaczej ni? ameryka?skie iso, b?d? utf, jeszcze ma znaczenie server i mo?e si? niechc?cy ustawi? na w?a?nie iso-8859-1, wtedy choc pod FF, czy IE bedzie ok, to pod operka poleca kwadraciki itp.. Ja jeszcze nie zaobserwowa?em tego i wyswietla mi normalnie, ale pewnie jest tak jak mówisz..
To sprawa niezale?na niestety, i opera ma tu swój udzia?.. Pocieszaj?ce jest to, ?e dzia?a tak tylko okresowo.. Mo?na spróbowa? przez FeedBurner'a, ale kiedydy? i tamt?dy polecia?y krzaki.. to te? wina ogranicze? xml'a, mo?e mo?naby pobawi? si? z dodatkow? ramk?, cho? to siermi?ga.., a to co w ramce, lecia?oby z twardym charsetem? Tylko gdybam, kiedys czyta?em o tym na angielskim forum Opery.., jest z?oszone i maj? co? z tym zrobi? od wersji 9.24!
Wydaje mi sie, ?e to byc mo?e niska cena, w porównaniu z niez?ym bajerkiem.. Mo?na to skomplikowa?, jednak ma to wp?yw na szybko?c wy?wietlania, i póki co zostawi?em to sobie na pó?niej..
Pozdrawiam

roco