Cześć

fader.js odpowiada za zmienianie się tych wiadomości na widoku gł. indexu działów.
Dodatkowo masz wpisy w pliku BoardIndex.template.php, (blisko początku pliku), dla uniknięcia zwałki skryptu, kolorki są tam podane w rgb, tj ich wartości, a nie HEX#. Jednak to pole w którym działa fader, to pole ze zmieniającymi się news, ma swój background. Często nie ma określenia klasy, tj nie ma jej opisanej w stylach, ale obowiązuje styl ogólny dla takich pół. I w tym wypadku nie mogą to być wartości kolorów w zapisie skróconym, tak jak pokazałem Ci to wcześniej.
Np. zdarza się w stylach, to gdzieś tam gdzie body table lub td - że jest podany background jako color i zdarza się że ma zapis np. biały - #FFF, zamiast #FFFFFF co jest pełnym zapisem HEXagonalnym
hmm nieważne, bo jeszcze bardziej zaplączę.. To miejsce obejmuje skrypt i jeśli będzie tam podany kolor tła w zapisie skróconym, to JS może nie pracować pod pewnymi przeglądarkami, a na pewno pod IE.
Można sobie poradzić, ponieważ to miejsce ma ID, --> co wstylach ma odniesienie jako #nazwa klasy.
Sprawdź klasy td, tr, th czy nie nie ma tam np. background, lub background-color i czy nie ma tam wartości skróconej.
Przypominam w zapisie #HEX nie zawsze ale czasem można kiedy cyferki kolorów są podobne - skrócić i zamiast 6 cyfr/liter jest 3.
Jeśli tak masz to popraw żeby był pełny zapis czyli 6 cyfr/liter.
Ja tutaj jakiś czas temu dopisałem w stylach taki dings:
news_fader,#news_fader,.news_fader,#smfFadeScroller,smfFadeScroller,.smfFadeScroller,fader_news_lines ,#fader_news_lines,.fader_news_lines {
background:#FCFCFC;
background-position:top center;
background-repeat:repeat-x;
}
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=CSS] | load:0.003s | speed:77.13 KB/s
Nie wiedziałem co zadziała, to było jakiś czas temu więc trudno sobie przypomnieć.
Oczywiście kolorki muszą być Twoje, a nie moje, bo może to dziwnie wyglądać.
Ale najpierw sprawdź co masz wpisane przy komórkach tabeli.
Masz trochę jaśniej?
Tomeh, sorry,muszę spadać dalej.. Jeśli coś nie jasne to pisz, tylko nie wiem kiedy będę mógł odpisać?
Pozdrawiam

roco