Strony: [1]   Bottom Do dołu
   Drukuj   
ico Autor    
[EN] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [RU]
     Topic: Chat/Shoutbox - przechowuje shouty tylko jedn? dob?  [Przeczytany 22113 razy]
Global Moder
La Toma Magic
03.02.2017 22:19:11
Topic Starter
 Poland Kobieta
Poland
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=1723.msg3009#msg3009  
Witam,

Zainstalowa?am  AjaxChat Integration_3.2.1 i ca?kiem fajnie to dzia?a, ale zauwa?y?am pewn? dolegliwo??, otó? wpisy s? kasowane po 24 godzinach... jest to troch? hmmm... "badziewiaste"  mysli

Wola?abym, ?eby przechowywa? ostatnie np. 100 wpisów.

W konfiguracji chyba nie da si? tego zmieni?, pewnie trzeba pogrzeba? w kodzie...

B?d? wdzi?czna za podpowied? U?miech

Pozdrawiam - Sandra

IP IP Zapisane

Pozdrawiam - Sandra
www.drlucy.pl
www.latoma.net
Administrator
Imagination is more Important than Knowledge
08.05.2017 21:24:16
 United States Mężczyzna
United States
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=1723.msg3030#msg3030 Post #1 
Sandro U?miech

Naprawd? w telegraficznym skrócie..

Nie wiem co pod?uba? go?ciu w modzie, ale zajrzyj do bazy i je?li s? tam wpisy to spoko, jest historia i powinien byc dost?p do AjaxChata, i na ko?cu linka co? si? dopisywa?o, log? albo co? takiego, na prawach admina i mia?a? wy?wietlona w Chacie t? histori?, mog?a? edytowa? osuwa? itd korzystaj?c z mechanizmów AjaxChata.
Tylko wiesz go?ciu co go integrowa? ju? tak g??boko w nim d?ubn??, ?e tego moda na stewk? nie zainstaluj?, wol? "r?czn?" integr?..

Mój tips jest taki, ?e zajrzyj najpierw do bazy, je?li tam s? te wpisy, to równie? powinien by? dost?p do tym wpisów. Je?li s? wycinane, to na pewno mechanizm gostka, co integrowa?.. i mo?na tam z pewno?ci? d?ubn??.. Oczywi?cie rozumiesz, ?e na to to musia?bym mie? jaka? woln? chwil??

Zajrzyj do plików, poczytaj opisy i komentarze w plikach.

Pozdrawiam U?miech
roco

Attention! Testing modifications - Steam Profile

IP IP Zapisane
Global Moder
La Toma Magic
Topic Starter
 Poland Kobieta
Poland
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=1723.msg3031#msg3031 Post #2 
W bazie wpisy s? tylko w tabeli ajaxchat_messages, natomiast tabela ajaxshout_messages jest pusta. W ogóle si? do niej nie zapisuje bezradny

Jako admin mam mo?liwo?? wy?acznie usuwania wpisów - nie mog? edytowa?, jako zwyk?y user mog? usuwa? w?asne wpisy (oczywi?cie przy w??czonej opcji w PA), ale te? ich nie mog? edytowa?.

Do plików ju? zagl?da?am, ale pobie?nie, spróbuj? si? bardziej wg??bi? w temat U?miech

Pozdrawiam - Sandra

IP IP Zapisane

Pozdrawiam - Sandra
www.drlucy.pl
www.latoma.net
Administrator
 United States Mężczyzna
United States
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=1723.msg3035#msg3035 Post #3 
Sandro Mrugni?cie

To s? dwie rzeczy.. gostek od integry, da? tam normalnego AjaxChata i przerobionego do roli sboxa, ale na silniku AjaxChata.

Zajrza?em do instalki i widz?, ?e s? dwa configi i wpisy l?duj? w oddzielnych tabelach. Dlatego w jednej z nich mo?e nic nie by?.

Widz?, ?e ustawiono czyszczenie bazy z wpisów, po roku i tu i tu.

Mo?e zajrzyj, a najlepiej rozpakuj na dysku i sama podejrzyj:

SBox -> katalog: "shoutBox" >> "lib" >> i tu masz jeden congig, tj plik "config.php"

A drugi znajduje si? tu:  >> "chat" >> "lib" >> "config.php"

W obu przypadkach pod koniec masz taki wpis:

GeSHi -› Code: [select]
// Defines if old messages are purged from the database:
$config['logsPurgeLogs'] = false;
// Max time difference in days for old messages before they are purged from the database:
$config['logsPurgeTimeDiff'] = 365;
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.015s | speed:14.45 KB/s

Inne ..które? tam pokazuje ile czasu ma wy?wietla? stare wpisy, hmm prawdopodobnie to:

GeSHi -› Code: [select]
// Max time difference in hours for messages to display on each request:
$config['requestMessagesTimeDiff'] = 24;
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.021s | speed:5.28 KB/s

Po za tym, kiedy jeste? zalogowana na forum, to po nazwie forum w pasku adresu qrna gmatwam, poka?? na przyk?adzie..

masz forum na takim adresie:

domena.com/forum/

I masz zainstalowany chat, to adres chata jest taki:

domena,com/forum/chat/

To teraz wpisz w takiej konstrukcji:

domena.com/forum/chat/?view=logs

To wywo?a log, bezpo?rednio w AjaxChacie, wykorzystuj?c jego wszelkie mo?liwe narz?dzia, nawet wygodnie si? przegl?da..
To oczywi?cie adres only for Admins do logu, wszelkich wpisów nie starszych ni? jeden rok.. tylko mo?e chcie? si? za?adowa? du?o na raz,
a na górze masz selekty i od razu wybierz jeden m-c, inaczej b?dzie chcia? za?adowa? ca?y rok hehe

Nie wiem co Wi?cej mog? Ci powiedzie?. Nie wiem czy zobaczysz tam logi z shoutBoxa? bo mo?e go?ciu nie da? takiej mo?liwo?ci.

Po za tym, o ile sam AjaxChat jest ok, to ju? jego "na si?? przyrodni braciszek" shoutBox, to niez?a obci?gwa dla servera..
Mo?esz mie? skoki obci??enia procka itd.. Obserwuj to..

Pozdrawiam U?miech
roco

PS. id? troch? pobanowa? spamboty..

IP IP Zapisane
Global Moder
La Toma Magic
Topic Starter
 Poland Kobieta
Poland
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=1723.msg3037#msg3037 Post #4 
Wielkie dzi?ki Roco angel

Przegl?da?am i zmienia?am wpisy w niew?a?ciwym pliku config.php Robi?am to w katalogu shoutBox i nie by?o efektów, teraz zwi?kszy?am limity w katalogu chat i jest ok.

Poprawi?am te dwa wpisy:

Code: [select]
$config['requestMessagesTimeDiff'] = 24;

$config['requestMessagesLimit'] = 10;

Jeszcze raz wielkie dzi?ki!!!

Pozdrawiam Sandra

IP IP Zapisane

Pozdrawiam - Sandra
www.drlucy.pl
www.latoma.net
Administrator
 United States Mężczyzna
United States
Link:  http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=1723.msg3038#msg3038 Post #5 
Okay, to si? ciesz?, bo wiesz hmm sprawdzenie tych plików, ??cznie ze ?ci?gni?ciem i rozpakowaniem, zaj??o mi mo?e z minut? hehe
Qrna, naprawd? jestem zaganiany..

Do filtra antyspamowego trafi? gostek, hmm polska xywka, email pl, pomy?la?em, ?e przez przypadek, bo. jego zmienne IP by?o na czarnej li?cie..
napisa?em do niego, i przysz?o, ?e nie ma takiego emaila hehe i nie wiem co mam my?le?, albo to jednak spambot, albo cz?ek poda? lewy email..
W obu wypadkach wychodzi na to samo..
Ludziska, jestem pod ci?g?ym atakiem m/w 500x na dob?, mam pozak?adane ró?ne filtry, jak cos si? dzieje to na na stronie rejestracji jest formularz
nale?y klikn?? i wys?a? mi info o co kaman i sam zarejestruj?. Ale emaile podajemy prawid?owe.

Okay i znowu musz? dalej, ciesz? si?, ?e jeste? ?ebska dziewczyna Mrugni?cie

Pozdrawiam U?miech
roco

IP IP Zapisane
Strony: [1]   TOP^Do góry
   Drukuj   
On-Line: 269 Gości, 0 Użytkowników

Skocz do: