W takim razie zastosuj radiusa lokalnie.. podawałem Ci jaki plik od TP odpowiada za blocki w tam są również boxy z artykułami.
Można dodawać klasy, np. masz class = "coś" to można dodać do danego elementu druga klase (itd tylko IE pełen bugów może tego nie trawić, - olewka!),
to dodamy np. klase "innecoś", będzie wtedy --> class = "coś innecoś" to łatwe..
Ale godzi o to, że podałem taką konstrukcję, ponieważ właśnie taką ma TP w tych konkretnych elementach, jakimi są blocki..
Sandro, nie dam rady pomóc Ci w tym momencie bardziej wymiernie, sorka, mogę Cię naprowadzić, ok?
Możesz np dopisać do styli klasy samych rariusów i dodawać je lokalnie do plików, jak ja to robiłem tu, albo mam jeszcze na localhoście..
Pokażę ci przykład:
/* Klasy border-radius */
.radius8 {
border-radius:8px;
-moz-border-radius:8px;
-webkit-border-radius:8px;
-khtml-border-radius:8px;
}
.radius8top {
border-radius:8px 8px 0 0;
-moz-border-radius:8px 8px 0 0;
-webkit-border-radius:8px 8px 0 0;
-khtml-border-radius:8px 8px 0 0;
}
.radius9 {
border-radius:9px;
-moz-border-radius:9px;
-webkit-border-radius:9px;
-khtml-border-radius:9px;
}
.radius9top {
border-radius:9px 9px 0 0;
-moz-border-radius:9px 9px 0 0;
-webkit-border-radius:9px 9px 0 0;
-khtml-border-radius:9px 9px 0 0;
}
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=CSS] | load:0.003s | speed:150.67 KB/s
Możesz dopisać w dół do 5px i teraz lokalnie w konkretnych plikach stosujesz konkretne klasy, a jeśli zastosowałaś globalnie w style.css, to możesz dopisać do tych radiusów border-radius:0; i stosować lokalnie tam, gdzie tworzy się radius, a go nie powinno tam być..
Wiem, że jest z tym trochę zabawy, nawet dla mnie, trzeba to poodnajdywać.. Masz już ułatwienie ponieważ pokazałem Ci na przykładzie Twojej strony, gdzie masz jakie klasy, przeanalizuj fotki.
A próbowałaś, zamiast dawać przecinek, to wyciąć tborder?
Sandro, to powinno być zastosowane lokalnie w plikach, a w style.css dopisane klasy tych zabawek i tylko odwoływanie się, wg. potrzeb..
Oczywiście jak sobie nie poradzisz to pisz, tylko wybacz mam urwanie głowy ponieważ było za gorąco w ciągu na na pracę, więc teraz muszę odrobić..
Może być cienko, na uważniejsze przyjrzenie się, po prostu w tej chwili nie mogę sobie pozwolić.
Miałem też pomóc przyjacielowi, czeka od kilku dni i nie idzie..
Ale zawsze mogę coś doradzić, lub naprowadzić.. przynajmniej dziś mam tak przewalone..
Jak co to nie przejmuj się i pisz..
Pozdrawiam
roco