Jak rozumiem, masz na myśli moda: "Mod Pages"?
Możemy się wszyscy umówić, że podajemy dokładną nazwę moda oraz link do oryginału?
Może dzięki temu, będzie łatwiej uzyskać pomoc? acha warto też podać kodowanie w jakim jest forum..
Ja mam tego moda, dużo tłumaczenia nie było, więc przetłumaczyłem sobie sam..
Z tym, że samo tłumaczenie dostosowałem do swoich potrzeb, czyli nie jest wiernie jak w oryginale.
Chodziło o to, ze było za mało miejsca na linki, i w paru miejscach było niejasno i mogło zmylać.
Jeśli to wam nie przeszkadza, to do załącznika wrzucam 2 wersje -> iso-8859-2 i utf-8
Mam tego moda tylko na localhoście, ponieważ nie podobało mi się, że autorzy moda dodają 2 linki do komercyjnych stron w gł. stopie forum..
Jak również to, że jak powrzucamy w pola typu input polskie znaczki, to mogą być krzaczki..
Coś się chyba ustawia defaultowo.. Może na utf by ich nie było.., brak czasu uniemożliwił mi głębsze przetestowanie tego moda...
Mniejsza o to.., tam, gdzie idzie gł. treść dodawanej strony, to leci do diva i wrzucamy tam albo czysty text, albo jeśli chcemy cokolwiek.. należy wrzucać html'a, a nie np. BBCode.
Tam gdzie "Nazwa Buttona.." to nazwa strony widziana na dodawanym buttonie do gł. linków w górnym menu. itd..
Jeśli masz choć nikłe pojecie o zwykłym html, (choć polecam xHTML), to spokojnie sobie poradzisz, jak zresztą każdy uważny..
W załączniku znajdują się 2 archiwa.zip np. iso - to plik który nazywa się Pages.polish-ISO.php, to po rozpakowaniu archiwum, (o ile mamy iso bo utf to ten drugi plik...), odrzucamy w nazwie pliku "-ISO", tak, żeby pozostało w nazwie:
Pages.polish.php i taki plik wrzucamy do stylu default, do katalogu Languages, (obok pozostałych).
To samo tyczy się pliku utf-8, z tym, że czasami są odwołania do plików z dopiskiem właśnie "-utf8", więc trzeba sprawdzić co się ma i dostosować nazwę.
Plik w utf-8 jest zakodowany bez BOM, więc na pewno wsio jest ok. Plik w iso został wcześniej przetestowany i było ok., natomiast teraz dopisałem to do utf-8, i jakby coś nie chodziło jak należy, to należy o tym napisać, to poprawię..
Pozdrawiam
roco