Cześć Draco!

Sorka balowałem 2 dni hehe
OK. widzę ten kod.. no i co widzę?
Oczywiście wiesz, że to mod do wersji smf 1.xx? Co nie znaczy, że to jakaś trudność, żeby go zintegrować z smf 2.0
Widzę, że ten mod robi tzw. "bźźź" i nie wiele więcej.. to nie jest to co myślisz, lub to co może się naprawdę przydać..
Widzisz ten fragment:
<file name="$sourcedir/Post.php">
<operation>
<search position="before"><![CDATA[
// At about this point, we're posting and that's that.
ignore_user_abort(true);
@set_time_limit(300);
]]></search>
<add><![CDATA[
//This is for the prefix.
if (!empty($_POST['post_prefix']))
$_POST['subject'] = $_POST['post_prefix'] . ': ' . $_POST['subject'];
]]></add>
</operation>
</file>
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=XML] | load:0.001s | speed:618.94 KB/s
to ten kawałek:
//This is for the prefix. if (!empty($_POST['post_prefix'])) $_POST['subject'] = $_POST['post_prefix'] . ': ' . $_POST['subject']; // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.028s | speed:5.20 KB/s
- po prostu zlewa "w locie" - wcześniej utworzony "prefix" z linkiem, który jest nazwą posta, (subiect), dodając dwukropek i spację.. i to wszystko.. ot bźźź
Tj. to dodaje do postu, czyli nazwy topiku, (kiedy go otworzysz, będzie w nazwie i również jako < title >), i w pliku MessageIndex.template.php.
Muszę się niestety poddać.. łatwiej byłoby napisać nowego moda.. sorka!
- nawet jakby dodał to zobaczysz kod zamiast np. koloru..
czyli np. < span style = " color: red; " >Prefix1: < / span >Nazwa topa.. zamiast:
Prefix1: Nazwa topa
- co oczywiście wynika z mechanizmów samoobrony smf..
Ten mod dokleja kawałek czystego textu do linka, którym jest Nazwa Topa i widać to w dwóch miejscach..
Jednak, kiedy wyedytujesz posta i np. wybierzesz inny prefix to doda do już istniejącego.. czyli np. zobaczysz - Prefix2: Prefix1: Nazwa topa. ...bzdura nie? ale to wynika z kodu tego moda..
Nie można go pokolorować, ani nic z nim zrobić.. no może można spróbować przez htmlspecialchars, ale to też bullshit, lepiej byłoby zainstalować moda do kolorowania postów czy działów, bo takie są i są bardziej przydatne niż to gówienko..
Tak, więc, Draco przykro mi, ale nie mogę tego zrobic i wynika to wyłącznie z konstrukcji kodu.
Napisałeś:
Fajna sprawa jednak nie do końca rozwiązana. Ponieważ prefix przyjmuje kolor danego thema i "zlewa" się z kolorem tematu, jak widać na poniższym screenie:
To nieprawda! - ten cały prefix, to słowo doklejone z przodu linka, którym jest Nazwa Topa i musi wyglądać jak reszta linka i jeśli taki top przykleisz to będzie link topa pogrubiony i tym samym prefix, bo razem daje ten link.. Gościu nie przemyślał sprawy do końca.. może to turek? nieważne.. jest sporo modów które są po prostu mało-potrzebne i to jeden z takich "okazów"...
Wskazówka?
Nie ma sensu instalować tego moda już lepiej samemu to robić "z palca" np. tworzysz topik, gdzie dajesz jakieś tipsy, to np. piszesz:
[Tip] Port Forwarding pod BitTornado
I masz swój prefix, lub inny w zależności od potrzeb.. - to tylko kwestia dogadania się z ludźmi, jak sądzę..
Taki tips..
No nic, jak widać nie mogłem w tej kwestii pomóc, a pisze to po gruntownej analizie powyższego kodu instalki moda, przykro mi.

Może znajdą się osoby, które stwierdzą coś innego, jednak jestem pewien tego co piszę..
Pozdrawiam

roco