Piękna sprawa!

Na stewke się przyda! Nie bardzo mam ochotę na edytowanie czyichś posstów, ale wiesz mam tu dość rozbudowany edytor i jest kolorowanie składni w celu lepszej prezentacji samego kodu - to lista rozwijana "GeShi" z wyborem języka kodowania. Może w przyszłości warto się posłużyć kolorowaniem (podświetlaniem), składni, to nie będzie się tak zlewał kod.
Wiesz nie bardzo chciałem jeszcze bardziej ingerować w style tego stylu i tak przerobiony na maxa...
OK, naprawdę zacny mod, pewnie się wielu przyda. Dzięki, że chciałeś się nim podzielić.

test test
Demonstracja kolorowanki kodu..:
// Invite MOD. if (allowedTo
('invite')) { global $modSettings; echo ($current_action == 'invite' || $context['browser']['is_ie4']) ?
'<td class="maintab_active_' . $first . '"> </td>' : '' , '
<td valign="top" class="maintab_' , $current_action == 'invite' ?
'active_back' : 'back' , '">
<a href="', $scripturl, '?action=invite">' , (!empty($modSettings['invite_menu_title']) ?
$modSettings['invite_menu_title'] : $txt['invite_title']) , '</a>
</td>' , $current_action == 'invite' ?
'<td class="maintab_active_' . $last . '"> </td>' : ''; } // Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.033s | speed:17.04 KB/s
Pozdrawiam

roco
// Edit: 01.06.2009 02:15:00
Jeżeli twoja skórka posiada własny Register.template.php:
Zmiany w ostatnich aktualkach dotyczyły równiez tego pliku, i jest on ważny dla bezpieczeństwa, dlatego lepiej, żeby żadana ze skórek, (poza defaultową!), nie miała takiego pliku, jeśli ma to należy zaopatrzeć ten plik w zmiany które nastąpiły w takim pliku w stylu default. - taki tips! Niestety masę ludzi kopiuje wiekszośc plików ze stylu default do swoich innych styli, co może być niebezpieczne..
r.