SMF HELP!

SMF Help! - For Users SMF/TP => Style - Problemy, Integracje, Modyfikacje styli => Wątek zaczęty przez: tomeh 30.04.2009 23:45:47



Tytuł: Raport błedów mniej komunikatów z nowym przyciskiem
Wiadomość wysłana przez: tomeh 30.04.2009 23:45:47
Cześć widzę że narazie w tym dziale dominuje z pytaniami. Otóż tym razem mam taki pytanie. Włączyłem sobie na forum raportowanie błędów - tam od razu pojawiają mi się setki linijek z różnymi problemami z czego najczęściej występuje błąd odwołania do nowego przycisku jaki sam sobie dodałem.

<a href="', $scripturl, 'http;//xyz.pl">' , Problem , '[/url]

Jak zrobić tak aby dodany przez nas przycisk był ok bez wyświetlania ze coś jest nie tak w komunikatach błędów. podejrzewam że coś chodzi o bazie danych że ona go nie ma w sobie. Czy wstawić ten przycisk na inne zasadzie a nie prostym html.

Dzięki kolejny raz za pomoc.




Tytuł: Odp: Raport błedów mniej komunikatów z nowym przyciskiem
Wiadomość wysłana przez: roco 01.05.2009 00:11:19
hmm to..:

Quote: [select]
<a href="', $scripturl, 'http;//xyz.pl">' , Problem , '[ /url]


To jest problem sam w sobie..

ten wpis: ', $scripturl, ' => to adres Twojego forum/index.php, więc nie możesz tam w ten sposób nic dodawać..

Napisz co dokładnie chcesz zrobić, gdzie ma być ten przycisk i jak wygladają podobne, np. strony głównej...

Pozdrawiam :)
roco

PS. Co do działu, to wydaje mi się problem leży w kwestii stylu, więc to nie ten dział hehe, spoko ;)


Tytuł: Odp: Raport błedów mniej komunikatów z nowym przyciskiem
Wiadomość wysłana przez: tomeh 01.05.2009 06:18:44
znaczy temat można przenieść tam gdzie trzeba, przepraszam nie skojarzyłem.

Na górze forum są standardowe zakładki home, hepl szukaj kalendarz ... i tutaj dodaje przycisk portal od siebie do jakiejś innej strony napisanej w html jak to zrobić aby było dobrze?


Tytuł: Odp: Raport błedów mniej komunikatów z nowym przyciskiem
Wiadomość wysłana przez: roco 01.05.2009 14:50:02
Nie wiedziałeś, więc się nie przejmuj, przeniosę, żeby nie było stresu ;)

Nie jest to skomplikowane, ale że nie mam Twojego pliku index.template.php lub wklejonego kodu

mniej więcej od tego miejsca:

GeSHi -› Code: [select]
$current_action = &#39;admin&#39;;
   if (in_array($context[&#39;current_action&#39;], array(&#39;home&#39;, &#39;forum&#39;, &#39;download&#39;, &#39;gallery&#39;, &#39;search&#39;, &#39;admin&#39;, &#39;calendar&#39;, &#39;profile&#39;, &#39;mlist&#39;, &#39;register&#39;, &#39;login&#39;, &#39;help&#39;, &#39;pm&#39;)))
// Created by GeSHi 1.0.8.10 | code: -› [code=PHP] | load:0.028s | speed:11.52 KB/s



- do końca buttons, - to trudno w takim wypadku doradzić coś innego niż ..bla bla

Muszę niestety użyć hehe sokromenckiego stwierdzenia.. "to już było.."

Ale choć niewiele tu postów, to nie odsyłam do szukajki.. zerknij tu:

http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=25.0 (http://poligon.ricoroco.com/fora/smf/index.php?topic=25.0)


Tam są opisany taki "przypadek buttona"

Może znajdziesz rozwiązanie pasujące do Twojego stylu? Jeśli nie, to dajesz odnośnik do strony (linka), i wrzucasz tu kod o którym pisałem lub spakowany do zipa index.template.php ze stylu w którym chcesz dointegrować nowy buton.

Dodatkowo powinienem mieć info: czy w jakiś sposób ten link jest powiązany z forum i czy ma sie otwieroć w nowym oknie czy w tym samym..

Rozumiesz Tomeh? bez danych - możliwe wyłacznie gdybanko, ale koniecznie zajrzyj do linka który podałem, ponieważ to przydatne info, pokazane na kilku stylach.

Pozdrawiam :)
roco